Frisyrer för kids – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Frisyrer för kids

Jag (eller Stefan) måste sätta upp Allans hår varje morgon eftersom det är så himla långt. Hennes hår är lockigt/vågigt längst ner men spikrakt uppe på huvudet. Om jag inte sätter upp håret hänger det rakt ner i ögonen och hon försöker dra bort de envisa slingorna hela tiden. Vad gör ni för frisyrer på era barn?

Lättast är att slänga upp hennes hår i en tofs och ibland får hon en rosett som här på bilden, men det är om vi ska bort på kalas eller så. Oftast blir det tofs och hårspännen. De där hårspännena får fötter och försvinner hela tiden, jag måste bunkra upp med nya. Jag hittade några superfina spännen på Lindex med små hästar på, men när jag satte upp de på Alice gled de bara av, de var alldeles för tunga för hennes hår. Någon av er som har tips på bra spännen? Jag kanske kan fynda några i New York! Nästa vecka åker vi, det känns helt overkligt. Det är blandade känslor, dels ska det bli skönt att bara få vara jag men samtidigt är jag rädd att jag ska sakna barnen så mycket att det gör ont. Tiden lär i och för sig gå ganska fort där borta…

picknick

Philips hår har också blivit långt men han blev inte så glad när jag satte upp tofsar på honom, så jag skippar nog det. Han slet ut de små råttsvansarna direkt… När tog ni med era barn till frisören första gången? Eller klippte ni hemma? Jag tänker att båda barnen ska få ha lite längre hår, jag tycker att det är fint så länge det inte stör synen.

IMG_5992

Foto Sheila

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cicci

  Storasyster fick gå till frisören första gången när hon var 2,5 år. Hon hade bara lite hockeyfrilla typ innan. Hon avskyr allt vad spännen och tofsar är så vi får köra med page och lugg, jättegulligt med hennes vilda röda lockiga hår.
  Lillasyster är bara några månader men har mer hår än storasyster hade. Jag håller tummarna på att hon ska gilla lite hårspännen och rosetter för det är ju så fint 😊

 2. Johanna

  Vi lyckas bara få på vår tjej hårspänne. Hon vägrar allt annat. Men som tips på hårspännen kan jag rekommendera HM. De sitter bra!

 3. Johanna

  Vår dotter är några veckor yngre än Alice och vi klippte henne första gången strax efter 1 års ålder. Har sedan dess klippt henne kanske 4-5 gånger! Men hon har en page med lugg. Just nu kör vi dock mycket med 1 fläta på varje sida, precis bakom öronen! “Pippi-flätor” 😊

 4. Linda

  Min lilla tjej är strax över 2 år och håret växer verkligen! Jag vill inte klippa lugg på henne så det blir oftast tofs. Älskar när hon har en hög tofs, hon blir så söt då. När hennes pappa fixar frisyren blir det oftast en sned tofs i luggen 😀 efter en dag på förskolan ser hon ut som ett troll ned hår i ansiktet. Det är så gulligt när hon försöker få bort det från ansiktet.
  Tycker också det är svårt med hårspännen, de glider liksom av. 🎀

 5. Jenny

  Claires i Täby centrum, perfekt storlek på hårspännen o i söta färger/mönster. Min 3-åring har de varje dag, får dock bunkra upp då de ofta försvinner på förskolan.

 6. Therese

  Tycker hårspännen i barnhår är värdelöst, just för att dom alltid glider ur håret. 👎🏻
  Elvira är 2 år och har varit hos frisören fyra gånger nu. Första gången va när hon va runt 1 år, sen har vi varit där ungefär var tredje månad, men då mest för att klippa luggen, men har också passat på att klippa dom slitna topparna när det behövts. Hennes hår, lixom mitt, växer som ogräs.

 7. Anni

  Vår tvååring har pannlugg och då slipper man hår i ögonen. Hon var första gången till frissan då hon var ett år och sen dess har hon varit ca 5 ggr. Hon föddes med långt hår som inte föll av men det var väldigt ojämnt så därför behövde hon klippas redan vid ett. Då hade hon axellångt hår.