Angelica Lagergren

Planerar för renovering

En av sakerna på Angelicas lista för vad hon skulle göra under 2016 var att inte renovera mera hemma. Och än så länge håller hon sitt ord. För det är nämligen jag som drar i det här projektet och hon håller sig lite som en bromskloss, till skillnad mot hur det brukar vara här hemma. Hon gasar och jag bromsar. Men nu tycker jag att jag har fått till en så bra lösning på lite problem här hemma. Nämligen att vi vill flytta in Philip i ett eget rum för att se om hans nattsömn blir bättre, om det är så att jag och Angelica stör honom.

Första tanken är bara att vi ska ställa in hans spjälsäng i vår walk-in-closet. Problemen har varit två, väldigt ljust där inne och väldigt rörigt. Mörkerproblemet löstes med en rullgardin, det andra ska vi ta tag i i helgen är planen. Dock återstår (kanske mer ”uppstår”) ett problem. OM Philip nu sover bättre och längre där inne, måste varje outfit för nästa dag planeras innan han somnar.nywicplanering-lagergrenMitt förslag har därför blivit följande. Vårt hemmakontor, som vi aldrig använder, måste bort. Där vill jag ha in vår nya, aningen mindre, walk-in-closet. Nuvarande walk-in-closet får bli Philips sovrum tills dess att han sover hela nätter, kombinerat med ett gästrum. Samtliga gäster är nu tvungna att sova i soffan nere i vardagsrummet. När Philip sen sover bra om nätterna kommer han och Alice att dela rum. Enligt min plan. Min plan är inte helt förankrad hos Angelica, men jag tror hon gillar idéen.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. carina

    En mycket bra ide. tror att barnen kanske behöver ett litet kryp in, och jätteliten bebis är han ju inte längre, våra barn var runt 6-7 månader så fick dom eget.och det funkade jättebra med tanke på att ingen av dom åt på nätterna, vi alla behöver väl lite dinstans i familjelivet..blir spännande att höra resultatet..Lycka till !

  2. Rebecka

    Äter Philip fortfarande nattetid? Och sover inte hela nätter heller? Vår son är nu 8 månader och vill äta minst 1 gång/natt, hur får man dem att sluta? Har testat ge vatten istället, gröt på kvällen för att han ska vara mätt på natten men han spottade ut den ?
    Någon läsare kanske har tips?

    1. Lena

      Min nu 9 månaders dotter åt vid 23 varje kväll. Vi gav alltid ersättning vid 19 (testade även gröt) och fick sedan ge igen vid 23… tills vi började med välling! Sedan första kvällen med välling sover hon som en stock 19-06. Helt fantastiskt!

    2. Johanna

      Det som funkade för oss var middag ca 1-1,5 h innan läggning, stor portion välling (6 matskedar pulver) vid läggning… Sen att försöka få dem att somna om utan att plocka upp från sängen…. Måste man plocka upp så försöka att få dem att somna i famnen… Funkar inte det så testa med vatten… Och sista utväg välling… Och så klart en stor portion tålamod. 🙂

      1. Rebecka

        Tack för tips! ?? Tyvärr gillar den här unge herrn varken gröt, välling eller nåt annat i matväg som vi gett honom. Kanske är han inte redo för mat men hade varit såååå skönt att slippa nattmatningen! När han vaknar på natten gråter/skriker han så måste plocka upp..

    3. Jessica

      Vår kille åt välling på natten tills han var strax över året och hade börjat på förskolan. Rätt var det var en natt så behövdes inte vällingen bara. Så håll ut bara, rätt vad det är kommer rätt natt för er också 🙂

  3. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

    Lite kul att ni har ombytta roller motför hur det brukar vara. Känner igen mig massor, jag hittar på massa olika projekt och Adam bromsar 😉 än har det nog aldrig varit ombytta roller men jag misstänker att han snart vill bygga ut vårt befintliga dubbelgarage och då lär jag nog bli en bromskloss, haha 🙂
    Kan ju faktiskt vara praktiskt och tidssparande att planera outfit dagen innan 🙂 Hoppas du får med dig Angelica på planerna 🙂