Angelica Lagergren

Så har jag förändrats sen jag blev mamma

gravid_angelica_lagergren

1. Jag gråter lättare till exakt allt. Andras barn, mina barn, djur på tv – det mesta framkallar tårar. Att tänka på framtida skolavslutningar och luciatåg får mig också att vilja plocka fram näsduken.

2. Jag har alltid försökt ha på mig hela och rena kläder, nu slänger jag på mig det plagget jag hittar som i alla fall inte SER smutsigt ut. Att det sen luktar lite gammal gröt… Ja, det får folk stå ut med.

3. Mina höfter är bredare, brösten är plattare och längre och de mörka ringarna under ögonen behöver mer concealer än någonsin.

4. Jag har PMS-besvär från helvetet. Innan jag var gravid hade jag en eller två dåliga dagar i månaden då jag var lättretlig. Nu förvandlas jag till ett monster i en hel vecka och mängden mens som kommer har dubblats. Och mensvärken OCH ägglossningen känns ibland som förlossningsvärkar.

5. Jag har lärt mig att jobba mycket mer effektivt än innan, allt för att få mer tid med barnen.

6. Jag kan göra flera saker samtidigt… Skaka en flaska med ersättning, skumpa bebis och scrolla instagram samtidigt? Inga problem!

7. Innan jag fick barn var det en självklarhet att göra allt med två händer. Sen jag blev mamma ingår det att ha en (eller båda) händerna upptagna och ändå förväntas kunna laga mat, gå på toaletten eller tvätta håret.

8. Jag bryr mig inte lika mycket om vad andra tycker längre. Sen jag blev mamma är det mycket som inte alls känns lika viktigt längre.

9. Tålamodet är sämre. Jag trodde nog att det skulle bli bättre men jag kan ärligt säga att jag har sämre tålamod nu. Jag vill att saker ska bli gjorda snabbt och orkar inte med massa onödigt tjafs.

10. Nu njuter jag av att duscha ensam på ett helt annat sätt. Förut var en dusch mest en stund att bli ren, nu är det nästan som att åka på spa när jag får ta en lång dusch, kladda i en inpackning och raka benen.

11. Det låter klyschigt men jag hade ingen aning om att man kunde älska en annan människa så mycket. Jag trodde heller inte att man skulle kunna älska två barn lika mycket som ett, men i samma stund som Philip föddes växte hjärtat och kärleken till honom är precis lika stor som till Alice. Magiskt!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stina

    Hööööög igenkänningsfaktor på duschen. Känns verkligen som att gå på SPA. Värsta lyxen… ?

  2. Johanna

    Jag undrar lite hur ni tänker (med tanke på ert senaste podd-avsnitt) angående att skaffa flera barn å att du säger att du behöver sömn för att fungera? Den ekvationen går ju inte alltid ihop med små-barn.
    Eller har ni ett fungerande schema nu när ni har två barn å kanske känner varandra så väl att ni vet hur ni fungerar å när vem behöver vad osv? Vad är det som gör att ni (Stefan inte vill?) försöka sig på en 3:a just nu?

    1. Angelica Lagergren

      Vi ska inte skaffa en trea nu, det är bara jag som ääälskar att föda barn. Och gosa med bebisar. Nej, nu ska vi ge Alice och Philip vår fulla uppmärksamhet. 🙂 Kram A

  3. Johanna

    Tycker det vore intressant om ni kunde göra ett avsnitt i podden om förlossningsskador. Det är ju en tjej (hanns Öhman eller nått liknande om jag inte minns fel) som brukar kommentera era bloggar som är förlossningsskadad (enligt hennes signatur på kommentarerna iaf), hon kanske skulle va en bra gäst?

  4. Matilda

    Angelica! Jag sitter och lyssnar på tvillingpodden och ert senaste avsnitt och fick ett infall att jag måste skriva och berätta hur fantastisk både du och Jessica är! Du är INTE en dålig människa för att du fäller elaka kommenterar när du är arg/ledsen! Tänk vad bra att du inser att det är fel, då kan du ju göra något åt det! Det finns ju dem som inte är medvetna om hur deras kommentarer påverkar andra.. Skickar massa cyberkramar!