Allt är inte glass och ballonger – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Allt är inte glass och ballonger

tacksam

Jag trodde aldrig någonsin att senaste avsnittet av Tvillingpodden skulle få så mycket respons som det har fått av er som lyssnat. Jessica och Ibbe sitter länge i avsnittet och pratar om hur det var att gå på familjerådgivning för första gången. Det var väldigt intressant att lyssna på tycker jag. Det är inte helt lätt att sitta så naket och ärligt och berätta om vad man bråkar om. Livet är inte alltid glass och ballonger även om jag tycker att det ser ut så i många bloggar och på instagram. Eller ja, i verkliga livet också. Det är inte så många som berättar att de har problem i relationen.

Nu har jag också tagit tag i våra problem och bokat en tid för samtal hos en psykolog. Det behövs. Att nöta på kärleken med hårda ord är aldrig bra, jag behöver verktyg att ta till när jag blir arg. Jag behöver lära mig att inte säga elaka saker till Stefan för att få någon form av reaktion. I senaste avsnittet av Tvillingpodden bryter jag ihop. Jag var otroligt trött när avsnittet spelades in och var (är) skörare än någonsin tidigare. Jag är så tacksam från djupet av mitt hjärta för att så många mailat, ring och smsat. Det betyder mer än ni kan förstå! Jag är inte ensam och det är en fin känsla. Det är så fint att ni vill dela med er av era relationsproblem.

enmiljonTvillingpodden har nu haft över en miljon nedladdningar (!) vilket känns helt sjukt. Malin hade med sig blommor och bubbel på midsommar för att fira våra framgångar. Så himla gulligt av henne! <3

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jossan

  Jag älskade också ert senaste avsnitt! 🙂 Sådär rått och ärligt, som livet faktiskt är mellan alla instagramfilter och puittinuttiga facebook inlägg…
  Jag känner igen mig så mycket i din berättelse… Jag har/har haft stora problem med mitt sätt att framföra saker ibland till min sambo.. Jag kan snäsa och säga så sårande saker som är lätt att säga förlåt till, men som sätter ärr i hans hjärta, men även i mitt…. Jag har de senaste åren blivit mycket bättre att se mitt beteende och det har verkligen förändrats…
  Jag gick länge efter bråk och kände att jag var en sån hemsk människa och var orolig att han en dag skulle få nog och lämna mig… Mitt självförtroende gick i botten ibland…
  Jag gick aldrig till en psykolog eller liknande, men jag började kartlägga när jag brukade bli så där hemskt i mitt beteende och kunde se mönster. PMS är en stor bov, och jag är duktig idag på att räkna till 10 innan jag svarar nått när jag är arg. alternativt så “pausar” vi bråken, så att jag hinner börja tänka rationellt igen… för oftast handlar det nog om att kasta ur sig snabba fyndiga ord, som för det mesta blir som vassa knivar.. så himla dumt…
  Detta är säkert ett vanligt problem, men vi pratar aldrig om våra “flaws” så jag tycker du förtjänar en stor eloge för din öppenhet i detta avsnitt. You go girls”

 2. Jannie

  Hallå! Gillade också erat ärliga avsnitt av podden. Och att vara elak på det där provocerande sättet då man säger nästan vad som helst bara för att få den andra personen att reagera, låter sååå bekant!!! Jag tror att det är nåt inbyggt i oss, från att man som barn testar gränser i trotsåldern, på sina föräldrar, då man i tonåren testar vänner, och sedan pojkvänner/ sambon, alltså alla olika slags relationer man har egentligen. Det handlar ju om att man vill veta var man har dom, var går gränsen.

  Och ju lugnare den här personen är, desto mer rabiat blir man. Min partner är precis så. På utsidan. MEN han är (som stefan säkert också är) jättemjukis på insidan, och han bryts ner bit för bit varje gång man säger dom här sakerna. Det jag tänker på då jag vill provocera fram en reaktion av honom då jag är arg, är att jag innerst inne VET att han tar illa åt sig, och jag behöver inte se honom brista som en vulkan för att veta det. Jag känner ju honom, och han beter sig helt enkelt inte likadant som jag. Om någon sa elakheter åt mig skulle jag ju inte bara stå där utan jag skulle snäppa tillbaka något minst lika elakt.

  Det som funkar för mig är alltså 1. han är inte likadan som jag, och jag vet att han går sönder inuti fast han inte visar det utanpå. 2. försöka hålla mig ovanför dom här barnspelen om att testa gränser, provocera, och istället prata igenom saken då båda har tid och energi för det.

  kram och kämpa på

 3. Emelie

  Jag måste bara säga att er senaste Pod var helt fantastisk. Den satte ord på precis allt jag går igenom i mitt förhållande just nu, exklusive barn. Det var ett ärligt, fint och utlämnande avsnitt och jag älskar det och er Pod. Tack för det! Stor kram!

 4. Josefin

  Alltså nu är ju inte direkt jag någon *superguru* mer talar som någon med hett humör och snabba svängar som lärt sig den hårda vägen 😉 Men mot min sambo kör jag 1. Räkna i huvudet 10 sek låångsamtinnan jag svarar om jag känner mig irriterad.
  2. Vi har en “regel” att det som sägs när den andra är trött/hungrig räknas inte. Då får man bara tänka “okej kanske måste jag inte diskutera typ vår ekonomi eller städning när den andra sovit dåligt & inte fått i sig middag än”.. 3. Låta saker gå förbi. Det betyder inte att man blundar för dom, men mycket av tjafset är ovärt. 4. Kroppskontakt! 🙂

 5. Jenny

  Så himla bra att ni tar tag i det, även om det är jobbigt. Jag är väldigt positivt inställd till all typ av terapi eller hjälp till den mentala/psykiska/själsliga-hälsan. Brukar tänka att om vi har ont någonstans i kroppen (typ i magen) så är vi ju inte rädda för att söka hjälp, men däremot att söka hjälp för den mentala eller psykiska hälsan bär ofta emot och känns svårt. Det borde ju vara minst lika viktigt egentligen. Så verkligen, starkt jobbat att ta tag i detta, de kräver mod.

 6. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

  Ett förhållande kan ju helt omöjligt peka spikrakt uppåt hela tiden! Det går bara inte. Vi är trots allt “bara” människor och vi kan alla göra fel och vi har alla våra brister. Ett förhållande behöver vårdas kärleksfullt och det är ju faktiskt fantastiskt att det finns hjälp att få! Jag älskar att ni är så ärliga och vågar dela med er. Stor kram och en massa kärlek från ett soligt Norrbotten ❤️

 7. Therese

  Det var riktigt skönt att höra er berätta om detta i senaste avsnittet. Jag behöver verkligen tänk över mitt eget beteende och inte bara se problem hos min partner!
  Skönt att ni fick mig att öppna ögonen! Hoppas du får bukt med det som tynger dig!

  Stor kram från mig!

 8. Sara

  Riktigt härligt avsnitt! gillar att ni har en blandning av det härliga i livet blandat med det som är svårt och tufft.

  Varifrån kommer den fina spegeln ni har på väggen bakom dig?

  Kram Sara

 9. Alexandra

  Alltså TACK TACK TACK för att ni delar med er så naket och är så otroligt ärliga. Det ger så mycket att lyssna på er. Jag blir så inspirerad av er charm och äkthet. Lycka till båda två i terapi. Eller alla fyra då 😉 Kram