Att sova med eller utan pyjamas – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Att sova med eller utan pyjamas

När Alice och Philip fick feber förra veckan lät vi dem sova utan pyjamas för att de inte skulle bli för varma. I samband med det kom sommarvärmen och sköljde över oss. Och när det är sommar blir vår övervåning, där alla sovrum finns, väldigt varm. Därför fick barnen fortsätta sova utan pyjamas när febern hade gått ned. För Alice har det fungerat riktigt bra. Hon sover på som vanligt.pyjamaslagergrenPhilip däremot, som generellt sätt är varmare i kroppen än vad Alice är, har inte kommit tillbaka i sin sömnrytm ännu. Förrän i natt, tack och lov. Philip har sedan i söndags fått sova i blöja och en tunn filt på sig. Igår fungerade det bra halva natten och han sov tre timmar åt gången. Sen började han vakna varje kvart. Min tanke har varit att han kanske har lite ont i kroppen efter att han haft feber. Både jag och Angelica brukar vara helt slut i kroppen efter ett feberbesök, därifrån logiken.

Men så märkte vi att han började komma mer till ro när han fick täcket på sig när vi nattade honom, gång på gång igår kväll. Till slut kom Angelica på den självklara idéen; Han kanske fryser. För varje gång han vaknade hade han tappat nappen och sparkat av sig täcket. Philip fick en pyjamas på sig igen, trots att det var över 25 grader i sovrummet. Och som han sov efter det. Han sov så mycket att jag i sömnen stängde av min väckarklocka och försov mig en och en halv timme. Och då var det ändå inte Philip som väckte mig utan Angelica, som hade vaknat av sig själv.

Hur sover era barn på sommaren? Pyjamas eller inte? Filt eller täcke?

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anni

  Vår tvååring sparkar alltid av sig täcket så hon har pyjamas året runt, men på vintern har och också strumpor på.

 2. Jessica

  C sover alltid med pyjamas, ibland med kort ärm och korta ben och ibland med lång. Eftersom han gärna ratar filt och täcke så har han ofta strumpor på vintern. Men han är som Philip, det funkar inte utan pyjamas, utan han måste ha någonting på sig.

 3. Jessica

  När vår lilla kille va lika gammal som Philip är så va pyjamas ett måste, han kunde inte sova utan! Tack för en grym blogg <3

  1. Solin

   Jag har läst eller hört att bebisar ska ha pyjamas men man kan utesluta täcke. De sparkar av sig osv. Så på vår minsta, född i maj, har vi bara haft pyjamas på natten sen han föddes.

 4. Jenny W

  Vår skrutt vägrar alla former av täcke… Pyjamas med korta ärmar och ben eller bara blöja. Vi bor i en väääääldigt varm lägenhet….

 5. Lena

  Nu blir det oftast T-shirt bara. Han har faktiskt aldrig täcke/filt på sig, han hatar det. När det är kallare blir det såklart heltäckande pyjamas, funkar för oss 🙂

 6. Karin

  Just nu, långärmad pyjamas och utan täcke eftersom vi sover med öppet fönster och får ganska kyligt i sovrummet. När det är supervarmt ute, kort pyjamas. Men det är verkligen supersvårt att veta eftersom en 7-månaders inte kan prata. Fast promenader på dagarna är det ännu värre att veta vad som funkar, vilket just nu är inget. Oerhört frustrerande!

 7. Lea

  Utan pyjamas när det är väldigt varmt, han sparkar alltid av sig täcket men är väldigt varm av sig så fryser sällan, är det lite svalare så har han pyjamas just för att han inte har täcket på sig, har han både täcke och pyjamas så vaknar han och är supersvettig och ledsen. Han är 1 år och 8 månader 😊

 8. Nina

  Mitt minsta barn som är lika gammal som Alice sover med shorts eller body som ett linne när det är som varmast. Vi måste ha något plagg över blöjan, annars tar han av sig den på natten 🙂

 9. Lina

  Min dotter blir som ett element när hon sover och svettas enormt men endast på den sida som är mot madrassen (sover hon på rygg är den dyngsur, sover hon på mage är hon svettigt där). Men hon fryser lätt om armarna och benen och precis som Philip sparkar hon av sig täcket. Nu, senaste nätterna har jag tagit på henne en långärmad pyjamas men lämnat öppet över magen och lagt på en jättetunn filt, vilket fungerat otroligt bra.

 10. Nat

  Sommarpyjamas (korta ärmar och ben) och filt eller tunt täcke till små barn. Vår stora kille på 5 år sover i kallingar och ett sommartäcke men har en gosig filt att lägga på om han fryser. Vår bebis sover i helpyjamas med filt över

 11. Viktoria

  Utan täcke och utan pyjamas. Har ett riktigt element till son som svettar massor om han så bara sover i t-shirt :O

 12. Mikaela

  Sonen på 2 år vill alltid ha pyjamas oavsett hur varmt det är. Däremot gillar han inte att ha täcke. Får han som han vill vilket han får i denna frågan så sover han ca 12 timmar i sträck. Dottern på tre månader har sovit i bara blöja o filt när det har varit varmt o sover också hon väldigt gott (dock inte hela nätter än pga amning).

 13. Emelie

  Vår lägenhet blir så himla himla varm har runt 28-30 grader inne hemskt är det. Så sen i maj har dottern på 13 månader sovit i bara blöja! Hon är väldigt varm av sig och sparkar av sig filten också!