Angelica Lagergren

39,8 graders feber

Philip har nästan 40 graders feber och kan inte sova, han bara ligger och piper och flämtar. Nu står Stefan med honom i en sval dusch, stackars liten. Han har precis fått dubbel dos alvedon (på läkares inrådan) och kommer förhoppningsvis må bättre snart. Jag hoppas att han är piggare i morgon och att febern gått ner. Jag tror faktiskt inte att Alice haft 40 graders feber någon gång. Jag är så rädd för feberkramper. Har någon av er varit med om det?

feber_lagergrenYnklig liten krake i värmen. Så typiskt att han skulle få så hög feber nu när det är sommarvärme. Det är extra jobbigt att vara sjuk när det inte går att hitta svalka någonstans. Nu ska jag hjälpa Stefan att torka Philip efter duschen. Hoppas att ni haft en fin midsommardag. <3

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Jobbigt med så hög feber.. Vår tjej snart två år har tack och lov inte haft feber så många gånger. Senast var runt jul när den var uppe på 40,5 ade gett alvedon med noll effekt. Så vi gav Ipren istället. Då sjönk febern äntligen till någotsånär ok temp. Alvedon har aldrig fungerat på dottern utan endast Ipren.
    Hoppas han slipper mer feber! Kram

  2. Alona

    Hej. Har ni provat ge Ipren till lillen! När min lille hade feber som låg runt 40 grader i 3 dagar då alvedon hjälpte inte , men när han fick Ipren feber gick ner på några timmar.

  3. Alexandra

    Jag har varit med om feberkramper, och ett par gånger också nån annan typ av frossningar/ skakningar där både mun, tår och fingrar har blivit blå och där han nästan har tappat medvetandet… Det var jätteläskigt och berodde på att min son hade fått blodförgiftning. Eller det berodde på att febern steg väldigt snabbt, precis som vid feberkramper. Men det har fått höra, från läkarna, är att man ska tänka att det inte är farligt med feberkramper. Det ser mycket, mycket värre ut än vad det är. Men hur lätt är det? (Men på nåt sätt så är det ändå en liten tröst om det händer… att det säger att det är inget farligt) Men självklart ska man ju åka in akut! Hoppas att han blir bättre snart! Vad söt han är <3 Lycka till. Kram

  4. Malin

    Våran 18 månaders har haft över 41 flera gånger, vi har dock aldrig varit med om kramper då vi oftast hunnit kyla henne i tid, dock brukar vi kontakta 1177 för att få inrådan om dubbel dos alvedon o ev vad vi ska hålla koll på men än så länge, pepparpeppar, har de gått ”smärtfritt”? Krya på Philip och hoppas de är borta bär han vaknar?

  5. Sara

    Vi dotter som är 2 snart har fått feberkramp en gång, det var verkligen hemskt när man inte visste hur det ser ut, trodde att hon inte andades och skulle dö. Så skulle rekommendera att läsa på hur det ser ut och vad man gör om du är orolig. Dock fick vi veta att feberkramp inte utlöses av hög feber i sig utan det är när febern går upp eller ner väldigt snabbt som barnet kan få kramp. Det är något med att temperaturcentrat i hjärnan inte är färdigutvecklat. Så om han redan har hög feber så är det inte så stor chans att han ska få det nu.

  6. anna

    Mitt tips är att kolla upp hemsidan barnakuten.se skrivet av en super barn läkare. Står jättebra där om feber. Varva alvedon och Ipren ( som har bäst febernedsättande effekt). Ge mkt vätska/glass/välling. Det han vill dricka. Mat e inte så viktigt. Men vätska!! Feberkramper behöver man inte vara rädd för. Att ge feber nedsättande minskar tyvärr inte risken enligt ny forskning. Min 2 åring har haft 40 graders feber flera gånger. Barn får ofta det. Så igen: läs feberavsnittet på barnakuten.se. Om han inte vill dricka kan man spruta in vätske ersättning i munnen med en liten spruta. Det kommer att gå bra!!!

  7. Sofie

    ’Tjenixen prixen… Vi åkte in med något vi trodde va feberkramper(såg ut som små små tix i handleden) såg inte alls dramatiskt ut. Visade sig vara epilepsi vår dotter va då två månader. Men vi fick samma råd om handdukar vid hals och ljumskar. Sen massor med annat om kramper kopplat till epilepsin men det är en helt annan förlossnings/livs resa. Visade sig vara en progressiv kronisk sjukdom, idag är vår dotter 6 månader men barn med denna diagnos upplever sällan sin två årsdag. Så den där bebisbubblan har jag ingen aning om vad det är… Men åter till feberkramper, som jag läste tipsas det om napp i frysen. Finns även som små ”sugvänliga” behållare man lägger fryst frukt i exempelvis så får knodden i sig lite näring samtidigt som det är kallt och skönt. Väldigt finurliga!

    1. Lina

      Men gud vilket fruktansvärt besked att få! Min son är 2 månader och jag kan inte tänka mig att få ett sådant knytnävsslag i magen nu, när det är nu som man ska njuta av den där bubblan som du nämnde.. stor kram till er, även om det kanske inte hjälper ett dugg… <3

    2. Lina

      Men gud vilket fruktansvärt besked att få! Min son är 2 månader och jag kan inte tänka mig att få ett sådant knytnävsslag i magen nu, när det är nu som man ska njuta av den där bubblan som du nämnde.. stor kram till er, även om det kanske inte hjälper ett dugg… <3

    3. Angelica Lagergren

      Åh Sofie, jag blir så ledsen för er skull. 🙁 förstår att inga ord i världen kan göra det lättare men vill skicka massa kärlek till er. <3 <3 <3 Tack för att du delar med dig. Kramar Angelica

  8. E

    när vi åkte in för feberkramp fick vi tipset av en läkare att badda med en fuktig handduk i ljumskarna och vid halsen för där går tydligen halspulsådern. Oftast kanske man baddar på mage eller panna (som jag själv gjorde). Sådana tips kanske inte hjälper men det kan ju inte skada heller 🙂 hoppas han kryar på sig fort!

  9. Elin

    Min äldsta har haft feberkramper sedan ett år. Han är fyra nu. Har väl haft det cirka 20 gånger vid det här laget. Det är hemskt och fruktansvärt varje gång. De tips jag fått är att snabbt ge en alvedon och en Ipren vis minsta tecken på feber. Men feberkramper är ju tack och liv inte farligt. Men fruktansvärt att se som förälder.