Den nya morgonrutinen? – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Den nya morgonrutinen?

Philip har alltid vaknat tidigt. Strax efter  klockan 6 är sovmorgon. Det har varit en ganska stor omställning från Alice som oftast sover fram till och med klockan 8. Det har ändå varit rätt mysigt, han är lugn och kryper runt på morgonen eller vill gosa. Det passar ganska bra med nyhetsmorgon och en kopp kaffe samt lite stillsam lek och gos. Sen har det varit sovdags lagom till att vi går till förskolan med Alice, så att han har somnat i vagnen, antingen på vägen dit eller hem.ensovandephilip

Men senaste dagarna har han börjat med något nytt. Han vaknar fortfarande vid samma tid. Vi går upp, byter blöja, leker, äter frukost och sen blir han toktrött efter ca 1h vakentid. Sover upp till en timme och sen är vaken fram till lunchvilan.

Nu kanske ni tänker, efter en snabb huvudräkning. Fan va nice, då kan ni ju sova en timme till på morgonen eftersom han och Alice då vaknar samtidigt. Om det ändå vore så bra, är mitt svar. Den här sömntimmen sover Philip nämligen väldigt oroligt. Han skriker i sömnen, sliper ut nappen, vaknar till, somnar om. Så det är ett evigt springande fram och tillbaka till vagnen för att vagga honom. Det här lilla blogginlägget är skrivet under hans sovstund nu på morgonen och har tagit ganska så exakt 47 minuter att skriva ihop.

Hur har era barns sovrutiner förändrats kring 8-10 månader?

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilia

  Min niomånaders sover bra när hon väl somnat men är ofta ett väldigt trasslande tills dess… Särkilt på kvällen. Hon gråter/skriker/leker/jollrar/sätter sig upp/lägger sig ner osv om varannat o så håller hon på i ca en timme innan hon däckar… Blir tokig snart!!
  Tur att dessa faser går över 😉

 2. Petra

  Vid den åldern kommer ju en av de större utvecklingsfaserna och ett tecken att den är där är just orolig sömn och mardrömmar…..

 3. Kajsa

  Hej! Tack för en mycket bra blogg 🙂 min dotter är snart 13 månader & har sovit oroligt då det har varit dags att gå över från tre sovningar till två vid ungefär 8-9 månader & nu är hon inne i att gå över från två sovningar till en, Alltså lite sämre & mer orolig sömn. Hoppas att denna fas är förbi innan vår nästa bebis kommer (som är beräknad i början av september). Kram

 4. Johanna

  Nån gång vid närmre 10 månader så började vår lilla plutt drömma mardrömmar. Så från att ha sovit som en stock från 19 så vaknade hon skrikande och ledsen och blev även svår att få att somna.