Angelica Lagergren

Grillskola på Årsta slott

Igår var jag och min kompis Jonas iväg en sväng ut till Årsta slott och Christer Söderberg för lite grillskola. Jag gillar att grilla men skulle inte säga att jag är särskilt bra på det, ofta blir det en lite halvbränd yta och medium rare i kärnan av köttet. Men nu ska det bli ändring på det. Vi fick massor av tips och trix att tänka på och jag tänkte lista mina topp 3 som jag verkligen tar med mig.herrlagergrenarstaslottchristersoderberg

  1. Inte en hel påse briketter. Med bra briketter, så räcker det med 15-20st för en större grillmiddag.
  2. En stektermometer i locket på grillen och att grilltemperaturen håller sig kring 90-120grader C.
  3. Ett väl rengjort galler. Rengör det inte direkt efter du har grillat klart. Låt allt torka in och börja sen nästa grillstund med att bränna av alla mat- och fettrester till aska innan du borstar rent grillgallret.

christersoderbergJag var så mätt när vi åkte hem igår, vilket kändes lite vemodigt men ändå helt fantastiskt med tanke på all underbar mat vi fick smaka. Hemma väntade nämligen en hummermiddag med Angelica.christersribsHär är avslutningsrätten och menyns paradrätt. Christers ribs, som han tog SM-guld med i Grill-SM.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.