Angelica Lagergren

Svar på frågestunden del 1, Angelica

Namnlos

FRÅGA: Hur var det att få barn tätt?

SVAR: Jag tycker att det är fantastiskt att ha två barn tätt. När Philip var fem månader (så gammal som Alice var när jag blev gravid igen) fanns det dock inte på kartan att bli gravid igen. Två barn såhär tätt får räcka för nu. Det bästa med att ha barnen tätt är att det är sjukt praktiskt. De har samma storlek på kläderna just nu och samma storlek på blöjor. Vi tycker också att det är skönt att ”klara av” småbarnsåren samtidigt och inte dra ut på det i en herrans massa år. Jag känner att min kropp aldrig hann återhämta sig efter första förlossningen, så nu ser jag fram emot att bygga upp kroppen och bli stark.

 

FRÅGA: Hur har Alice tagit det att bli storasyster?

SVAR: Väldigt bra! Hon var ju liten när Philip föddes (nästan 14 månader) så han blev snabbt accepterad och en del av vår familj. Nu är det så gulligt att se hur de leker med varandra. Hon kan dock vara lite hårdhänt med honom när han tar hennes saker, men vi försöker lära henne att man inte får slåss.

 

FRÅGA: Hur är det att ha en av varje?

SVAR: Det är inget jag tänker på så mycket på faktiskt. Det är såklart kul att ha en pojke och en flicka, men jag är övertygad om att det hade varit lika roligt att ha två tjejer eller två killar.

 

FRÅGA: Om ni bestämmer er för fler barn, vad har ni för favoritnamn?

SVAR: Jag tycker fortfarande att Alexander är väldigt fint. Och Lily på en tjej. Sen älskar jag Lo också.

 

FRÅGA: Hur går det med Angelicas studier, med naturkunskapen? Har du lagt barnmorskeplanerna på hyllan?

SVAR: Ja, jag har lagt barnmorskeplanera på hyllan. Jag slutade plugga naturkunskap när jag kände att det blev för mycket. Jag kunde inte vara en bra och närvarande mamma samtidigt som jag jobbade, pluggade och var mammaledig. Jag trodde nog att det skulle vara enklare, men det var som om ingenting jag läste fastnade. Jag var ständigt stressad, nedstämd och så vill jag inte må. Jag ska ta tag i studierna igen när jag känner för det till 100%. Nu går det väldigt bra för mig med mitt frilansande och bloggen, så jag har valt att satsa på de istället.

 

FRÅGA: Vill Stefan verkligen inte ha fler barn?

SVAR: Jo, det vill han. Han pratade till och med om fler barn nu på semestern… Men vi har bestämt oss för att försöka skaffa fler barn (ett eller två till) om några år. Vi får helt enkelt se hur det blir.

539430_10152149928950381_178468973_n

FRÅGA: En jättekonstig fråga kanske, men jag har uppmärksammat på instagram att ni verkar känna Nisse (och Li) från pappapodden och är jättenyfiken på vad ni har för relation? Känner ni Manne också?

SVAR: Inte alls konstig fråga tycker jag. Jag känner Nisses fru Li sen en herrans massa år tillbaka. Vi har jobbat tillsammans på Frida Förlag och även på VeckoRevyn. Hon är en sjukt rolig och omtänksam människa som jag gärna skulle träffa oftare. Vi känner inte Nisse och Manne nära, men vi kramas och pratar när vi ses. Jag har träffat Nisse massa gånger med Li. Manne ska börja coacha mig och Jessica med Tvillingpodden!

A9A2888

FRÅGA: Var är din bröllopsklänning ifrån?

SVAR: Den kommer från Ida Sjöstedt och är sydd efter mina kroppsmått. Eller haha, de kroppsmåtten jag hade 2013 innan jag fick två barn. Jag får nog inte på mig den nu.

Skärmavbild-2014-10-24-kl.-16.04.53

FRÅGA: Hur kommer det sig att ni inte valde att göra din syster till Gudmor till Alice? Vet att hon är det till din son nu, men undrar lite bara hur ni tänkte då hon gjorde dig till Gudmor till sitt första barn, blev hon besviken att hon inte blev gudmor till Alice?

SVAR:  Maria (eller Ormis som hon också kallas) är min absolut bästa tjejkompis. Båda mina systrar och min bror fick ju roller när Alice föddes. De blev mostrar och morbror för första gången i livet. Vi ville ha Maria och Andy som är mina bästa vänner och förebilder som gudföräldrar. Jessica, Caroline och Claes är också väldigt viktiga personer i barnens liv. Men som svar på din andra fråga, ja. Jag tror nog att Jessica blev lite besviken på att hon inte blev gudmor till Alice.

 

Fler frågor kommer! Stefan ska sätta sig och svara på ett gäng och jag har även en del kvar att svara på. Tusen tack för alla frågor! Ni är bäst! <3

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.