8 saker som förändrats sen jag blev mamma – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

8 saker som förändrats sen jag blev mamma

lagergrensFoto: Malin B Troili 

1. Duscha eller bada

Ta en långdusch eller ett mysigt bad med tända ljus så länge kidsen är vakna? Skulle inte tro det. Här är det snabbduschar som gäller, sist jag badade ensam var på förlossningen på BB Sophia när Philip föddes.
2. Äta på restaurang

Jo, det går att ta med barnen men det är liksom inte samma sak. Att äta en trerätters i lugn och ro när barnen är med får vänta tills de är större.
3. Gå på toaletten
När Alice är hemma vill hon alltid följa med mig när jag går på toaletten. Ibland försöker jag sätta på en film eller ge henne paddan så att jag får bajsa ifred. Hon är smart och går inte på det. Hon följer efter, river av en bit papper och står nedanför och säger “Torka, Alice torka” och tittar på mig med sina stora ögon. Det går inte att bajsa då. Hej förstoppning!
4. Dricka varmt kaffe
Jag är livrädd att någon av barnen ska få en kopp kaffe eller te över sig, det är min skräck. Jag ställer därför alltid kaffekoppen långt bort så att Alice inte ska nå den… Jag ställer den dock så långt bort att jag inte heller når den, så oftast dricker jag kaffet kallt. Tur att det är sommar nu och lite svalkande med kall dryck!
5. Ha rena kläder

Jag har nästan alltid en bananfläck eller någon skvätt av gröt eller ersättning på kläderna när jag är hemma med barnen. Det hör liksom till. Vi har aldrig tvättat så mycket som vi gör nu när vi har två barn, minst en maskin om dagen, inte alls bra för miljön.
6. Sexa loss
Efter nattningen av barnen är både jag och Stefan så trötta att vi lägger oss i varsin hörna av soffan med mobilerna i handen. Sexlivet är inte vad det en gång har varit, men jag tycker att det är okej så länge det bara är under en period i livet.
7. Sena kvällar med vännerna

Jag umgicks väldigt mycket med mina kompisar innan jag fick barn och visst, det var kul och trevligt. Men nu när vi ses är det SÅ MYCKET ROLIGARE! Jag njuter av att bara umgås med kompisarna på ett helt annat sätt nu än innan.
8. Åka på utlandsresa
Borta är dagarna där man kunde ligga i timmar och sola och läsa böcker. Borta är dagsfyllorna i solstolen och after beach-partyn. Nu går solsemestern ut på att se till så att barnen inte drunknar, att de äter något annat än pommes och glass och hålla dem undan solen. Men jag ser springandet efter Alice som något positivt då jag får bra motion.
9. Kärleken till mina kids
Jag trodde faktiskt inte att man skulle kunna älska två människor så mycket som jag älskar Alice och Philip. Mitt hjärta sprängs av kärlek och stolthet när jag ser de två tillsammans. Mina fina älskade ungar. Jag kommer vara er mamma tills den dagen jag dör. Jag är lycklig över att få se er växa upp och att få ta del av alla era utvecklingssprång.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Jag undrar hur Philip äter. Hur många mål om dagen och vad innehåller dem? ☺️ Jag har en tjej på 8 månader.

 2. Sara

  Härlig lista med hög igenkänningsfaktor. Kaffeproblemet har jag löst med resmuggar, välter dem så rinner inte allt ut och man förlänger tiden som kaffet är varmt.

 3. Lea

  Men 1:an förstår jag inte! Jag hör det från fler håll, men jag har aldrig förstått problemet.
  Nu förstår jag såklart att det är svårt på veckorna när man är själv med barnen, men på helgerna måste det väl gå att få ta ett bad själv? Och även kvällstid? Jag kan räkna gångerna jag har snabbdushat här hemma pga barn, jag väntar tills min man är hemma och sedan kliver jag in ur duschen förrän vattnet blir kallt! 😉

 4. Ebba

  Haha så rätt på alla punkter! Här har vi precis kommit hem från Cypern. Det var inga ligga i solstolen och dricka drinkar precis. Nej mitt vattenhål var barnpoolen eller att springa efter en ettåring på stranden. Men det var roligt det med. 😊