Angelica Lagergren

9 svettiga tillfällen med barn

alicesvettigtMycket förändras när man blir föräldrar och antalet svettiga tillfällen är något som i alla fall har ökat drastiskt i mitt liv… 

1. Storhandla
Borta är dagarna där jag kunde strosa runt och kika bland matvaruhyllorna för att leta inspiration och läsa på innehållsförteckningen. Nu är jag glad om jag tar rätt när jag ska köpa gröt eller välling.

2. Prova nya kläder
För det första är provrummen inte byggda för att man som mamma eller pappa ska kunna ta med sig barnvagnen in. Så måste man prova nya kläder (gravidkläderna sitter tyvärr inte lika snyggt 7 månader EFTER att bebisen är född) får man ställa barnvagnen utanför och ha draperiet öppet. Gratis tuttvisning för alla!

3. Toalettbesök
Hur avslappnat är det att bajsa med ett barn i knät eller någon som står nedanför och krafsar på benet? Raketskita is the shit, no more långtidsbajsande.

4. Duscha
Tänk när man kunde duscha i 20 minuter och faktiskt hinna raka benen och använda inpackning. Nu får man antingen sällskap eller så får man göra sitt bästa för att dansa och sjunga inne i duschen för att underhålla barnet eller bebisen utanför duschen.

5. Äta ute
Tända ljus, tre rätters och två glas rött ute på restaurang. Nja, snarare ”akta aj aj, ljuset är varmt” och ”inte dra i duken”. Går det att få in notan redan när vi beställer in maten tror du?

6. Sexlivet
Långa förspel och spexiga ställningar är ett minne blott. Bolibompasex eller ”efter nattning-snabbis” är det nya. Om det ens orkas med. Sova någon?

7. Köra bil
Att sitta i köer är aldrig någonsin rolig, men innan man hade barn i bilen kunde man lyssna på en podd eller sjunga med högt till musiken. Nu är det min stora skräck att hamna i köer med två trötta och skrikiga barn. När inte ens Babblarna fungerar längre är kroppen svettigare än svettigast.

8. Ringa viktiga telefonsamtal
Det fanns en tid när man kunde ringa sina telefonsamtal helt ostört. Läkare, försäkring, bank you name it. Det är svettigare än man tror att göra detta samtidigt som någon skriker; ”telefon, riiiiinga, titta babblar”. Tummen upp för att företag med chattfunktion.

9. Åka buss
Förut kunde man ta med sig en liten macka och kaffe på den långa bussresan in till stan och mysa ner sig i ett säte med en bok. Nu går bussresan ut på att vagga vagnen eller se till att barnet inte klättrar ur vagnen och smiter ut från bussen vid varje station.

 

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
10 saker jag vill att mina barn ska njuta av så länge de är barn
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader
6 kommentarer du som vabbar är trött på att höra 
Lista på saker man behöver till bebisen
7 saker jag älskar med Stefan
7 saker jag stör mig på hos Stefan 

Fler roliga listor:
Du vet att du har varit mammaledig länge när
6 saker du störde dig på med småbarnsföräldrar – INNAN du själv fick barn
8 tecken på att du är en förälder 

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Monika

  Åh, jag skrattar så jag håller på att kissa på mig – vilket numera kan hända…. ! Lägg till två vovvar som tycker blöjor är smaskens och gärna delar middag med barnen. Plus ljudkänsliga grannar….
  Fast tror nog att svettgraden stiget när 3åringen delar med sig ärliga sanningar till svärmor och släkten om vad vi egentligen tycker om hennes matlagning eller annat…

  Tack för gapskrattet!
  Monika

 2. Cathrin

  Haha! Jag funderade tidigare idag hur en gjorde i provrummet. Hade ingen lust att rumpchocka resterande kunder så jag åkte hem utan att shoppa. Turligt nog kom jag i ett par gamla byxor igen så nu slipper jag leta efter nya på ett tag. 😉

 3. Yegane

  Intressanta punkter 😉 Tack för en mysig blogg.

  Jag har själv precis börjat blogga om barninredning, barmode och barnleksaker band annat. Följ mig gärna.

 4. Victoria

  Hög igenkänningsfaktor!!

  Ang, provrummen så brukar det oftast finnas ett provrum som är större där man kan få plats med vagnen 🙂 iaf på de större kedjorna. Superbra! Barnen tycker väl juförsig att det är lika trist att hänga där :p