Familjeekonomin – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Familjeekonomin

Jag och Angelica är lite olika gällande vad vi vill göra med vår egentid och framförallt tidsaspekten som detta upptar. Nu närmar sig sommaren med stormsteg och för mig så inträffar det första säkra vårtecknet idag. Nämligen att hemmaklubben öppnar upp några av sina golfbanor. Igår släpptes möjligheten att boka starttid vilket jag har gjort till lördag morgon 08:34.

“Vänta nu…” tänker säkert ni. “…du jobbar ju i veckorna och nu ska du iväg och spela golf på helgen?!”. Det tänkte faktiskt Angelica också om vi ska vara helt ärliga med varandra.Jag tycker själv att golfen kan ta orimligt lång tid, vi gör kalkylen tillsammans; 30 minuter resa till golfbanan, värma upp och checka in 30-45minuter, själva golfrundan fyra till fem timmar, avsked och bilresa hem tar ungefär en timme. Vi pratar alltså sex till sju timmar för lite egentid. Efter en kompromiss kom vi fram till att en niohålsrunda blev en bra kompromiss. Tills igår… #cliffhangerimg_1551.jpgJag kan med en dåres envishet hävda att “ta hand om barnen” också bör ses som ett jobb när man är föräldraledighet, men det är en helt annan diskussion som jag faktiskt tror att vi har avhandlat här i bloggen tidigare. Men åter till saken, nämligen #cliffhanger. Och med samma dåres envishet som ovan kan jag även tjura till om att det är just 18 hål man spelar när man ska spela golf och inte enbart nio, trots ovanstående förståelse och resonemang kring tidsåtgången. Angelica sms:ade igår och stämde av så att jag inte var uppbokad en kväll nästa vecka för att hon planerade att gå ut och äta middag med lite vänner. Min kalender är så tom att det ekar, förutom lördag 08:34.

Det är nu familjeekonomin kommer in i bilden. Inte den monetära ekonomin utan vad man kan göra med gott samvete eller inte. Det slog mig nämligen att den middagen hon bokade in igår var middag nummer tre på sex dagar. Dvs ungefär varannan dag ska Angelica gå på middag med vänner under en veckas tid. Middag innebär per definition kvällstid, vilket är läggningstid. Det ska tilläggas att jag har absolut inget problem med att Angelica är ute och umgås med sina vänner. Hon har ett större behov av att mer frekvent umgås med sina vänner än vad jag har. Jag kan tycka att tystnaden efter att barnen har somnat hemma, och tystnaden som uppstår är gudomlig att bara sitta ner själv.

Men som jag skrev, sex till sju timmar för en golfrunda på 18 hål kan kännas  lite orimligt. Men jag såg min chans igår och ställde frågan vad jag hade för chans till att spela en hel runda istället för den överenskomna halva i relation till tre middagar. Svaret blev 100% och som jag jublade inombords. Nu är det vår på riktigt!

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alejandra

  Våran tid är så ojämt fördelad att det inte går att klura ut “ensamtiderna.” Jag är mammaledig mån-fre och sambon jobbar, en helg hittar jag på något och en helg han, en helg båda, en helg inget. Ibland blir det lite ojämt men det betyder väl AVSOLUT inte att man är en frånvarande mamma…kommentaren måste komma från någon utan barn eller en “super-bästa-i-hela-världen-mamma.” Folk måste lära sig att sköta sig själva!!

  Kram till er!

 2. Karoline

  golf är en livsstil, är själv golfänka och vet hur viktig golfen är för min man, han har spelat sen vi blev ihop för 18 år sedan, vi har gått igenom småbarnsåren och då kan det faktiskt vara så att den ena parten kanske får stå tillbaka lite periodvis eftersom just golf är ett intresse som äter tid. Däremot har jag alltid fått den tid jag behöver för mig själv när barnen var små, och nu när de är stora har man all tid i världen. Jag är rätt så övertygad om att Angelica kommer klara småbarnsåren som golfänka bara hon får tid att andas och göra det hon vill i mellanåt. Det är nämligen det som är en bra relation att låta varandra andas och ha sina egna intressen. Sen om man spelar golf eller går ut och tar ett glas vin med vänner spelar ingen roll bara man gör det man själv tycker om..

 3. Johanna

  Kämpa på! Alla småbarnsföräldrar pusslar allt de kan för att få vara så mycket som möjligt med sina barn! Tycker ni båda verkar vara toppenföräldrar! Man måste också få träffa sina kompisar för att ventilera och samla energi för att bli en ännu bättre mamma eller pappa!
  Kram till er!

 4. Sussi

  Min man hade nog inte tyckt att det vore så kul om jag var ute tre kvällar i veckan – och då har vi “bara” ett barn! Är också mammaledig och jobbar söndagar och visst är det viktigt att komma hemifrån ibland, men om jag får välja spenderar jag helst tiden med min man på kvällarna. Men då har vi ju även himlarns roligt ihop 🙂 med det sagt så tycker jag inte att angelica är en frånvarande mamma, absolut inte, det är ju inte barnen hon är borta från – dom sover ju! Det är ju bara tiden med stefan som blir lidande.

 5. Erika

  Unna dig egentid också, Angelica är ju aldrig hemma med barnen eller dig känns de som. Du är en grym pappa ! Alice och Philip kommer se upp till dig när dom blir stora och förundrar ditt mod att låta Angelica vara en frånvarande mamma ! kram

  1. Angelica Lagergren
   Angelica Lagergren

   Hej Erika, vet du, jag tycker du ska skippa att lämna såna här kommentarer i vår (och andras bloggar!) Din kommentar är bara elak, inte det minsta snäll även om du försöker låtsas att du peppar Stefan. Du läser förmodligen inte ens vår blogg, då hade du vetat att jag lämnar och hämtar Alice på förskolan samt är hemma med Philip på vardagarna. Jag ska inte behöva försvara mig, men din kommentar gör mig riktigt arg. /Angelica

   1. Anela

    Du är världens bästa mamma! Strunta i bittertanten här ovan, hon verkar inte få någon egentid själv med tanke på hennes humör.

    Er blogg är grym!!

  2. Herr och fru Lagergren
   Stefan Lagergren

   Hej Erika, precis som Angelica skriver är det hon som hämtar och lämnar våra barn varje dag då Alice är på förskolan. De dagar jag jobbar är jag hemifrån i ca 13h vilket betyder att hon är själv med bägge barnen då. I och med att jag jobbar får jag vara ifred, dricka varmt kaffe, äta varm mat och framförallt gå på toa själv utan att bli störd till skillnad från Angelica. Angelica är hemma med barnen betydligt mer än vad jag är, och därmed en mer närvarande förälder än vad jag är. / Stefan

   1. Elin

    Blir så glad av att läsa era (Angelica och Stefans) svar! Ni verkar vara kloka och härliga båda två och jag blir helt glad i hjärtat över att ni står upp för varandra och är ett team! Som nybliven mamma kan jag känna igen mig i hur det är att få höra åsikter man inte bett om när allt man försöker göra är att få ihop den bästa möjliga vardagen med barn + kärlek + vänner + vardagsfix osv. Ni är förebilder!

 6. Fanny

  Ja tycker med du e värd en hel golfrunda:) du går ju jätteofta upp med barnen så att Angelica ska få sova, o du tar väldigt många kvällar själv för hon hittar på saker och du tar ju alla söndagar själv:)

 7. AngelicasVärld

  Klart du ska spela golf – man måste få ha sina egna intressen, fortsätta med dem för att inte tappa bort sig själv i sin relation!

  Själv så öppnade vår bana i tisdags…tyvärr ska vi bort till svärisarna helgen för att hämta barnen som varit där på påsklov så min golfpremiär får vänta till nästa helg istället…ja å då ska även racern ut på premiär tur (ytterligare ett intresse som tar mycket tid!! och mycket pengar)