11 situationer du som har barn på förskolan förstår – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

11 situationer du som har barn på förskolan förstår

IMG_5458

1. Känslan som sprider sig i kroppen när du ser att lappen med ”Det går löss” sitta uppe. Det har nog aldrig kliat så mycket på huvudet förut. Kliar det inte lite på kroppen också?

2. Du har kämpat med att få på ditt barn alla lager på lager som behövs en slaskig dag för utelek, och du kommer till förskolan och det är tomt på gården. ”Inne-lek” säger pedagogen glatt i dörröppningen. Din svettiga och rödflammiga kropp är inte lika glad.

3. Känslan när man ser på displayen på mobilen att det är förskolan som ringer. Då vet man att barnet har blivit sjuk. Eller nåt har hänt. Det är sällan någon pedagog ringer för att prata väder och vind eller föreslå en kaffe.

4. Lappen med ”Det går magsjuka” är uppsatt i entrén. Du vill grabba tag i första bästa handsprit och duscha både dig och barnet. Twice.

5. När de ringer från förskolan och frågar var du är. Var jag är? Det var väl pappan som skulle hämta idag? Inte det.

6. Hur i hela fridens namn får de barnen att somna på förskolan? Samtidigt? Hemma går det ju inte ens om det är helt tyst och mörkt och du har bara ett barn att fokusera på.

7. När du hämtar på förskolan och pedagogen visar de fina påskkycklingarna som barnen gjort idag och du knappt kan hålla tårarna tillbaka av stolthet. Trots att du knappt kan se att det är en kyckling.

8. Klumpen i halsen som växer sig större och större när ditt barn skriker och gråter ”mamma” eller ”pappa” efter dig när du är på väg att lämna hen på förskolan. Då är det svårt att hålla tillbaka tårarna.

9. Får man dra den där historien om hunden när pedagogen för tredje gången påminner om lappen om vilka tider ditt barn ska gå? Inte det? Okej.

10. Du är vrålhungrig och går på föräldramöte på förskolan och det serveras bullar och kakor. Yes, tänker du. Yes! Men sen säger en av pedagogerna att barnen bakade allt tidigare i veckan… Då avstår du och tänker på snorkråkor och magsjuka. Och kryper det inte en liten lus där på bordet?

11. Du överfylls av kärlek till pedagogerna när ditt barn går runt hemma och ropar deras namn.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
10 saker jag vill att mina barn ska njuta av så länge de är barn
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader
6 kommentarer du som vabbar är trött på att höra 
Lista på saker man behöver till bebisen
7 saker jag älskar med Stefan
7 saker jag stör mig på hos Stefan 

Fler roliga listor:
Du vet att du har varit mammaledig länge när
6 saker du störde dig på med småbarnsföräldrar – INNAN du själv fick barn
8 tecken på att du är en förälder 

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cattis

    Ibland somnar alla barnen bums, ibland sitter man på golvet och nattar ett barn i sängen, ett barn i famnen och ett barn i vagnen som man puttar med foten Jobbar med 1 och 2 åringar, väldigt roligt men inte alltid en dans på rosor heller

  2. Olivia

    Mitt barn ska inte börja i förskolan förrän i januari. Men jag kände igen mig på alla punkter ändå! Haha 🙂 kan tänka mig att det är exakt så!

  3. Alexandra

    Några punkter kan jag känna igen mig på men inte alla. Eftersom vi lämnar på förskolan kl 7 så behöver vi inte klä på så mycket ytterkläder på morgonen.