Angelica Lagergren

Att vakna av sig själv

Jag måste ha sovit väldigt bra i natt. För 04:38 vaknade jag av mig själv, visserligen trodde jag att jag försovit mig då men det tycker jag spelar mindre roll. Det var varken väckarklocka eller barn som väckte mig. Philip vaknade strax därefter och var hungrig. Eftersom jag var så taggad p ådagen att jag vaknade själv bestämde jag där och då att jag skulle träna på morgonen istället för på lunchen. Därför får ni det här ”sena” morgoninlägget.


Jag har gått och funderat på en sak som hänger ihop med att vakna av sig själv. I några dagar i slutet av förra och början av denna vecka, nattade vi Alice redan innan eller runt 19:00. Då vaknade hon strax efter 06:00. När vi nattar henne närmare 20:00 sover hon den extra timmen hon är uppe plus lite till. Vilket kanske förfaller sig helt naturligt eftersom om hon är uppe längre blir hon tröttare och därför sover längre. Hur är det med era barn? Vaknar de samma tid oavsett vilket tid läggningen sker eller är det mer som hos oss att det är antalet timmar som är konstant?

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Disa

    Det verkar vara tiden här med. Ett tag vaknade vår dotter (som är lite mer än 5 månader) klockan 07, oavsett när vi lagt henne eller hur många gånger hon varit uppe under natten. Nu vaknar hon mellan 06 och 07 och det också oavsett när hon somnat.
    Jag passar på att fråga en sak förresten! Eftersom Philip och vår dotter är så nära i ålder tror jag att ni snart är inne på den här frågan som jag och min fästman nu grubblar över: hur gör man det bästa steget från babynest till spjälsäng? Ni har ju erfarenhet från förr tänker jag mig! Vår tös börjar växa ur nestet och blir irriterad när hon inte kan rulla upp på sidan från rygg utan hjälp från mamma (vi två sover i ett separat rum med sidovagnsspjälis + en vuxensäng i samma höjd). Jag har testat att ta bort nestet och bulla upp med saker under lakanet men hon rullar över på mage och börjar dregla och äta på ALLT tyg hon kommer åt. Haha. Klurigt…

  2. Anna

    Vår lille på 1,5 år sover oftast ca 10 timmar/natt. Från 20.00 till 06.00 ungefär. Testat att lägga honom tidigare men då vaknar han ju ännu tidigare… Blir han vaken längre än 20.00 verkar imte spela någon roll utan det är upp vid 06 ändå. Så här i huset verkar det vara 06 som gäller eller max 10 timmar. Sover lite (ca 1 Tim) på dagen också, så han är en rätt vaken kille

  3. Malin

    Vår dotter är 11 månader och hos oss är det också tiden. Hon sover nästan alltid kring 11-11,5 timmar. Somnar mellan 19-20 och vaknar elva timmar efter. (Såklart med uppvak både på kvällen och natten). Har också tänkt på det att det är tiden hos oss som är konstant.

  4. Rebecka

    Nu är vår gosse bara 3 månader men tycker han har bra rutiner redan! Han somnar för natten mellan 19-20 och sover till 07-09 med 3 uppvak för mat

  5. Mari

    Vår datter (som er like gammel som Alice) legger seg alltid rundt kl.19 (maks 30 min + eller -).
    Hun våkner fra kl.07 til 09 (!) alt ettersom 🙂

  6. Ellinor

    Mina barn på 3,5 och 1 år spelar det ingen roll hur sent man lägger, dom vaknar ändå tidigt på morgonen och är istället sura på förmiddagen och 1åringen är svår att hålla vaken till lunch vilan. Så båda våra somnar vid 19-19:30 och sover till 5-6 på morgonen, stora barnet kan sova ngt längre om inte lillasyster väcker han.

  7. AM

    Våran kille kör oftast samma tid en period för att sedan byta, oberoende på läggningstid och nattstök. Ett tag var det 7:45 (drömmigt) efterföljt av några veckor 7:15. Senaste veckan har han kört 06.. Inte så skönt! Tycker 7:30 är ganska bra för då blir dagsömnen på lämpliga tider!

  8. Elisabeth

    Min datter (som er to måneder eldre enn Alice), våkner til samme tid hver dag. Legger hun seg for sent så ender vi opp med et barn som blir fort trøtt på formiddagen, det merkes ofte på humøret

  9. Emma

    Vad skönt att ha det så! 🙂 Här vaknar vår lille 10 månaders pojke samma tid oavsett hur sent han somnade eller hur mycket han härjat på natten.. Gärna innan 06 är det morgon, hans mamma håller inte med.. Hehe.