Angelica Lagergren

Viggo, Alices nya kompis

Idag mår jag bra igen! Så himla skönt. Det var en underbar känsla att vakna i morse och inte må illa. Lämningen på förskolan gick bra trots att jag kom mitt i utslussandet av barn. Jag brukar alltid komma typ 10 över 9 istället för prick 9 när man egentligen ska lämna. Just för att det alltid är lite rörigt när hälften av barnen ska ut på gården och leka. Alice fick vara inne idag och började leka med en liten katt när jag lämnade henne. Hon ropade mammi mammi efter mig men hon grät inte. Det var någon som frågade om blöjor på förskolan och ja, vi måste ta med egna. Jag har förstått att det är lite olika från förskola till förskola. Hur är det där ert barn går? Vi får en liten lapp vid Alices klädhängare när det är dags att fylla på förrådet.

IMG_3064Det här är Viggo, Alices nya kompis. Egentligen är det Philips gosedjur som han fick av min mamma i doppresent, men det bryr sig varken Alice eller Philip om. Igår frågade jag henne vad gosedjuret heter och då sa hon ”Viggo”. Så himla gulligt! Det är ingen på hennes förskola som heter så, så jag vet inte var hon fått det ifrån. Väldigt fint namn hur som helst. I morse satt hon vid docksängen och bäddade ner Viggo om och om igen. Då och då sa hon ”mys” eller ”mysigt”. Alices farmor har virkat den här fina filten till dockorna och gosedjuren.

IMG_3068

IMG_3069När jag nattar Alice sjunger jag alltid ”När trollmor har lagt de elva små trollen” och nu på morgonen klappade hon på Viggo och sjöng ”Aj aj buff. Aj aj buff!”. Jag vet ingen som är så omtänksam som den här lilla skruttan är. Nu väntar plugg för mig, jag håller på med ett experiment med ägg i ättika. Stefan var megasnäll och åkte till affären sent igår och köpte 24% ättika så att jag hinner lämna in uppgiften innan deadline. Vad hade jag gjort utan honom? Jag är glad och tacksam över att han hjälper mig så mycket som han gör. <3

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isabella

  Bor mitt i innerstan i Stockholm och jag har haft mina barn på 4 olika förskolor där blöjor ingått på alla. Däremot har blöjmärke varierat. Min dotter som bara kan ha Libero pga överkänslighet fick ta med sig blöjor på sin första förskola då de använde sig av ett annat märke. Men på hennes nuvarande använder de Libero så då behöver vi inte ta med oss längre!

  Tack för trevlig blogg!

 2. K

  Där vi bor bjuds det på blöjorna 🙂 Kan väl dock känna att det inte behövs bäst här utan skulle hellre se att områden med lägre snittinkomst slapp betala för det.

 3. Elin

  Jag är förskollärare, har under alla år jag jobbat aldrig sett att förskolan står för blöjorna. Men då jag var liten och gick på dagis tror jag att mina föräldrar inte behövde ta med (är 22 år nu).

 4. Monika

  Hej
  Min dotter började den här veckan på förskola och på informations mötet vi hade berättade dom att det är en dold avgift att ta med egna blöjor. Om man vill orkar kan man anmäla sånt.

  🙂 tack för en härlig blogg

 5. Elin

  Vi får också ta med egna blöjor, blir en del att släpa på med tvillingar 😉 Jag frågade vad deras elefant hette, ”Åke!” fick jag till svar 😀

 6. Frida

  Åh den visan sjunger jag med för Eira. Min mamma gjorde det för mig, jag gjorde det åt min lillasyster Elsa(6 år) & nu för Eira 9 veckor. 🙂