Är det nya sovrutiner? – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Är det nya sovrutiner?

När jag har varit hemma med Philip har dagsrytmen sett ut ungefär som följer: Äta, sova nästan två timmar, leka lite över en timme för att sedan börja om. Igår när jag roddade inför att Sofia och Axel skulle komma hit sov Philip (och Alice för den delen också) i över tre timmar. Resten av dygnet fortsatte, för Philips del, i samma dagsrytm som förut, förutom att sovdelen enbart blev max 30 minuter och lekdelen desto längre. Jag var riktigt orolig inför natten kan jag berätta, men där fungerade allt som “normalt”.IMG_0504Idag har dagsrytmen fortsatt där den tog av igår. Mat, 30 minuters sömn och lek. Fram tills lunchvilan. När jag skriver detta är vi (Philip) inne på timme två av sömn nämligen. Inte det minsta tecknet på att vakna utan sussar sött, trots att jag sitter och fnissar till Big Bang Theory. Det ska bli spännande och se hur resten av dagen utformar sig.

Jag vet att Alice bytte sovrutiner vid tio månader, för då gick vi från två dagsvilor á två timmar till en dagsvila och tidigare läggning, men jag kommer inte ihåg hur dagarna såg ut när hon var som Philip, dvs fem månader. Hur har era barn gjort med sovrutiner? Jag förstod det på er, då, som att tio månader var en fas där sömnen ofta la om. Är fem (snart) månader lika som tio månader, en tid då sömnen läggs om?

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. AM

  Minns inte riktigt hur han sov vid 5 månader, tror vi körde på fri sovning dvs ibland sov han (kändes det som) mest hela dagen och ibland små snuttar av sömn här och där. Nu vid 9 månader sover han två längre perioder (oftast)!

 2. Maja

  Vår kille är strax över 5mån (första barnet) och det känns som att det är en ny fas där inget är riktigt säkert! Ena dagen bara två vilor, en kort och en lång, andra dagen typ 5 korta?!!? Man blir smått förvirrad men det är väl bara att köra på som han vill och behöver.
  Har appen The Wonder Weeks som ALLTID har stämt!

 3. Lina

  Jag kom ihåg att runt 6 månader så ändrade Elise från att ha sovit 3 ggr per dag (fm mitt på dagen och em) till två om dagen (fm och em). Det höll i sig till ca 1 år då vi gick från 2 till 1 sovstund. Det ser säkert lite olika ut exakt när de ändrat sovrutiner men dessa tidpunkter var det för vår lilla tjej iaf 🙂