Angelica Lagergren

Tråkiga utgifter

Det äääär ju så tråkigt att lägga pengar på att laga tänderna tycker jag. Jag var hos tandläkaren i förmiddags och hon hade sagt innan att jag kanske, kanske skulle behöva rotfylla tanden. Hon borrade upp tanden och sa ”Åh, Angelica… Jag har glada nyheter. Det behöver inte rotfyllas!”. Jag skrek ”Jaaaa!” rakt ut med tussar och slangar i hela munnen, jag blev verkligen så himla glad.

Säg den lycka som varar hörrni. Efter bara några minuter la hon handen på min axel och sa att hon hade ett tråkigt besked istället. Hon hade missat att se pulpan… Tanden måste alltså rotfyllas men det kunde hon inte göra nu. Om en månad har jag fått min första tid av två, hela kalaset kommer gå på 6.000 kr. Dagens besök kostade bara 550 kr, det var ju tur.

IMG_2259

Jag tycker att sjukhus, läkare och sjuksköterskor är så spännande att jag nästan spricker. Varför tycker jag inte att tandläkare är lika pirrigt och kul? Kanske för att det är en miljon gånger dyrare? Ser ni min hand på bilden? Där kan man tydligt se att jag har för mycket foundation i ansiktet, haha. Jag är SÅ blek! Jag LÄNGTAR efter sol och värme nu. Det är bara 112 dagar kvar tills vi åker till Grekland, det är ju ingenting. 😉

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Ja är väldigt dyrt. Rekommenderar verkligen frisktandvård om det är folktandvården du går på. Tycker det är lite ”pinsamt” nästan när man säger vad dagens besök kostar. , men som en annan sa här, det är lika dyrt som vård egentligen. Borde ingå i skatten så alla tar sig till tandläkaren. / tandsköterskan

 2. J

  Boka om på City dental! Nästan 50% mot folktandvården och privata tandläkare. Värt att boka om Angelica! Svinduktiga och coola, de har botat min skräck dessutom!

 3. Louise

  Så jäkla segt! :/ Det är när jag läser sånt här som jag är glad att jag tecknade frisktandvårdsavtal för några år sedan…

  Önskar er en härlig fredag! 🙂

 4. Emelie

  Skulle råda dig att skaffa tandvårdsförsäkring. Jag vet inte hur det är där du bor men när jag fyllde 20 skaffade jag det och betalar en summa varje år och går då på kontroll varje år och om jag skulle ha hål eller som för något år sedan när jag behövde bettskena behövde jag inte betala extra. Hur mycket man betalar per år beror på tandstatus. Jag betalar runt 1500. Tycker det är super för annars hade jag inte gått till tandläkaren och man har redan betalt för sina besök och man behöver inte oroa sig för kostnaden om man skulle ha hål.

 5. Arhimat

  Allra tandvårdsförsäkring. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, åldersbaderad. Premium paketet och de ersätter dig för 18000kr /år. Tror premium för dig ligger på 300kr, och
  Man har en karenstid på 3mån. Det in enär alltså att du inte kan gå på ett planerat besök förrän om 3mån. Efter tre mån, och efter att du fått ersättning av försäkringen så säger du upp försäkringen tadaaaa billigt och bra!

 6. Tandhygienisten

  Sjukvården betalas ju via skatt (bortsett från besökskostnad på mellan 100-300kr typ) men hos Tandläkaren betalar du ju fullt pris själv.. Så egentligen är båda lika dyra men det ”känns” inte lika mycket….