Resa med små barn, nu är det dags – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Resa med små barn, nu är det dags

Nu är det dags att boka årets resa och vi kommer att åka till Grekland. Jessica, Ibbe, Elsa och vår låtsaspappa Acko ska också med. Tanken från början var att vi skulle åka till vår moster som bor på ön Kalymnos, men det blir grannön Kos istället eftersom det är mer barnvänligt. Det blir utflykter till min moster och så får hon komma och hälsa på oss. Jag tror att det kommer att bli toppen!

Eftersom ingen av oss har rest långt med barn innan känner vi att vi vill ha det så smidigt som möjligt. Barnpool, lekpark och all inclusive. Jag sa till Jessica “Det är liksom GRATIS med chips!!!”… Gratis och gratis, det ingår i paketet när man bokar all inclusive, hehe. Men det känns ju liksom lyxigt. (Ja, jag är knäpp!) Chips och ett glas vin eller cola light efter en dag på stranden är bland det bästa jag vet. Åh, jag får gåshud av bara tanken på en solresa.

resamedbarnDet här hotellet ska vi bo på, jag lånade bilden från Ving. 

bild23-e1374655415426

Här är en bild från när vi var i Grekland sist. Min kusin Savvas som ligger på oss på bilden bor där och det ska bli så kul att träffa honom igen, han är liksom inget barn längre.

maldivernaBilder från vår bröllopsresa till Maldiverna. Vilket paradis! Jag skulle inte åka dit med små barn, men när Alice och Philip är äldre kommer vi absolut att åka tillbaka dit. Jag har aldrig någonsin varit på en vackrare plats. En grå och regning dag som denna är det härligt att titta tillbaka på gamla bilder från smekmånaden.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malla

  Vad kul med en resa tillsammans med familjen!
  Vi har rest till Thailand när vår äldsta var 13 månader och nu var vi dör med 2 barn (3 år o 6 mån).
  Det är väldigt enkelt att resa med barn. Så länge vi föräldrar är med är de trygga och det spelar inte så stor roll vilken plats man befinner sig på!
  För oss har följande hjälp under flygresan :
  – nya pixi böcker
  – nån ny målarbok och kritor
  – nya spel/filmer på iPad
  – goda snacks
  Eftersom ni inte flyger så långt kommer flygresan va över fort! De flesta som reser har också bra överseende med barn och tycker ofta det ör roligt att busa med dem (så länge de inte får sparkar i ryggen typ 4 timmar 😉 )
  Det enda vi haft med på resan förutom kläder är svensk medicin (typ alvedon o så ) eftersom det känns tryggare än att köpa utomlands. Allt annat brukar gå att fixa på plats.
  Oj nu blev det långt hör 🙂 Hoppas ni får en trevlig resa!!

 2. malin

  Hej Angelica (och Jessica)! Det här är off-topic med tanke på inlägget men jag ville bara säga att jag är helt galen i er podd, jag skrattar nästan alltid tills tårarna sprutar, det tackar jag för! Skulle vara jätteroligt om ni gjorde ett “fåfängt -avsnitt, om ni själva skulle tycka att det var roligt! Jag tycker ni båda klär, sminkar och fixar er så himla, himla fint och en annan slobb som mig själv skulle tycka det var superskoj om ni ville berätta mer om er stil, sminkmärken, hårschampoon, dröm-klänningen/väskan etc. (olika tips kanske?). Ha det jättefint och sluta för sjutton aldrig att podda och vara precis er själva! KRAM!

  1. Tessan

   Kan bara instämma med ovanstående! Älskar er podd så jädra mkt att jag nu börjat lyssna om från början Ofta lyssnar jag på kvällarna i sängen precis innan jag ska sova & det brukar resultera i att jag drömmer om er också, hehe

 3. Jessica

  Vi var i Mexico när sonen var 6 mån och på Kos när han va 11 månader, der gick jättebra! Nu åker vi till Dominikanska Republiken och han är lika gammal som Alice. Denna gång har vi bokat platser på flyget med benutrymme. Tänker att han har mer plats på att springa! 🙂 annars måste man bara tänka att du sitter där du gör. Vill de inte sova utan bara springa runt, ja då är det inte mycket och göra åt det! Ta det lugnt 🙂

 4. Jessica

  Äh, fantastiskt! Allt kommer gå galant. Vi åkte iväg med sambons släkt till Mallis när vår son va 10 månader. Mallis kändes som en lagom tid på planet. Dock så var det ett otroligt oväder när vi skulle landa och blixten slog ner i planet, vi fick landa i Barca istället. Fick sitta kvar på flyget medans de undersökte planet och för att vänta ut ovädret. Efter 12 timmar på planet utan att få gå ut fick vi beskedet att vi inte kunde åka vidare. Där och då visste vi att vår son hade klarat en flygning till Thailand 😉 han va såå tapper, de gäller bara att sysselsätta dem när de blir för tråkigt! Väl på Mallis (fick flyga dit dagen efter) så gick allt kanon med lillkillen. Allt va sjukt smidigt med barn där. Ni kommer få de helt fantastiskt <3

 5. Karoline

  Älskar Grekland, har varit där med barnen hur många gånger som helst, men mestadels på Kreta, har däremot varit på både Kos och Kalymnos själv, underbar resa för er att se framemot. När åker ni? Föredrar själv medelhavet i september underbart, bara passa på att åka när barnen är små det är så mycket billigare än när de fyllt 12 och går som vuxna och extra sängarna är för små.. NJUT!

   1. Karoline

    Skönt, är ju lite kallt i havet, men varmt i luften, men å andra sidan tycker jag allt under 25 är kallt!
    Har för mig det fanns en helt underbar strand på Kos med bubblor i vattnet, pga av vulkanen på grannön tror den heter Paradise beach, värt ett besök.

 6. N

  Vi har varit i kos 2015 med vår ettåring, söt ö men finns inte mkt att göra där, besök den vackra turkiska staden bodrum (paradis stad för rika turkar som semestrar där) genom att ta en båt på 20 min dit! Tips bara x

 7. Mamma till äldre baran

  Va mysigt att ha en resa att se fram emot. Tyvärr så brukar det inte snacks vara = chips…. Utan annat typ små kakor eller pommes. Men har hittills aldrig fått chips när jag bokat all inculusive 🙁 Jo en gång fick barnen hämta popcorn på kvällen under 30 min.

  1. Fia

   Samma här, bott på minst 5 olika hotell med all inclusive och aldrig sett några chips
   Däremot en himla massa annat gott så ni lär inte behöva gå hungriga