Det är inte lätt att plugga med en bebis i famnen – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Det är inte lätt att plugga med en bebis i famnen

Idag när Alice äntligen är tillbaka på förskolan (efter en och en halv vecka hemma) försöker jag fokusera på att plugga. Jag tycker att det jag läser just nu är väldigt svårt och faktiskt ointressant. Jag läser om periodiska systemet, atomer, fusioner, fissioner och neutroner. Jag har två textuppgifter som ska in den här veckan och nu när Alice äntligen är på förskolan i några timmar vill Philip bara vara nära. Jag försöker ha honom i knät men det är inte optimalt pluggläge. Jag får helt enkelt göra så gott jag kan och när Stefan kommer hem ikväll får jag antingen stänga in mig i sovrummet eller åka till kontoret… IMG_2173

Nu försökte jag få Philip att sitta i sin babysitter men nix, det gick inte hem. Han är övertrött men vill absolut inte sova… Jag får helt enkelt ge upp pluggandet för stunden. Jag och Philip ska leka på golvet istället, han är superduktig på att vända sig från rygg till mage men orkar inte riktigt snurra tillbaka. Rumpan åker dock upp i luften hela tiden och han drar in fötterna under sig, precis som att han ska krypa. Det är så spännande med att utvecklingsstegen tycker jag.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Om ni har en laptop så ställ den så högt att du kan stå upp och skriva med sonen i sele/sjal. Då är det lätt att gunga honom lite om det behövs också. Och gå runt runt runt och läsa i böcker!

 2. Jennie

  Läste tre gymnasiekurser 300 poäng i höstas med en 3 månaders och 3,5 åring. Mitt tips är att plugga när barnen sover på kvällen. Ja man är super trött och vill helst lägga sig i soffan men detta är en sån kort period i livet. Sen hade jag en pluggdag på helgen. Sambon tog båda barnen och åkt iväg på utflykt. Jag fick så mycket gjort!!! Och kunde vara en bra mamma resten av tiden.

 3. Annica

  Pluggar juridik med två barn hemma och min man arbetar borta så det blir mest kvällsplugg för mig, men om jag bara har läsning att göra så brukar jag ligga på golvet högläsa medan bebisarna lekt på golvet. Fungerar inte så bra när de blir lite äldre men runt Philips ålder så har det alltid fungerat bra för mig!

  Låter kanske helt tokigt men med lite leksaker på golvet, mamma på golvet och mamma högläsandes så höll sig båda mina bebisar glada och roade i åtminstone ett tag 🙂 lycka till med pluggandet, det kommer bli en utmaning med barn men du kommer också lära dig att bli (ännu) mer disciplinerad och det är en härlig kontrast till att “bara” vara hemma med barn 🙂 bästa av två världar!

 4. Lisa

  Har aldrig kommenterat förut men lyssnat på Tvillingpodden länge, ville mest bara skriva och peppa dig i plugget! När du pratade om att du ville bli barnmorska lät det fantastiskt och jag blev så glad när jag läste att du börjat plugga! Kämpa på och även om det är tråkigt så kommer det ljuspunkter (inne på mitt 5e år på universitet=allt är inte kul, hehe) Du klarar det!!

 5. Nina

  Som pluggande mamma kan jag bara ge ett tips o det är att
  1, plugga när barn sover
  2, plugga på annat ställe än hemma ex bibliotek
  3, kolla på youtube filmer, finns jätteduktiga lärare som lägger ut pedagogiska filmer i narutvetenskap. (Som någon skrev innan) Då kan du titta samtidigt som du gosar Philip. 🙂

 6. Linda

  Hej.. arbetar som lärare och vet att massor av lärare idag filmar sina lektioner och lägger upp på Youtube. Eftersom du (om jag minns rätt) läser en gymnasiekurs borde det finnas massa bra filmer finnas tillgängliga med bra pedagogiska lärare.. då kan du stå och titta med bärsele på.. bara ett litet tips jag brukar ge mina elever med dyslexi som inte orkar läsa så mycket och de behöver repitition. /linda

  1. Angelica Lagergren
   Angelica Lagergren

   Så himla bra tips, det ska jag verkligen kolla upp. Nu har jag precis lämnat Alice på förskolan, Philip sover i vagnen och jag skulle sätta mig och skriva ett prov. DÅ vaknar han såklart… Men men, jag kämpar vidare. 🙁 Kram A

   1. Malin

    Haha – nä på magen blir sååååå trångt när man sitter ner!! Alltid någon liten fot eller arm som hamnar i kläm
    På ryggen däremot finns det gott om plats, så länge man inte vill sitta bakåtlutad dvs
    Mycket möjligt att du redan vet detta, men skriver ändå: barn som inte kan sitta stadigt själva bör inte sitta i sele på ryggen. Sjal däremot går bra från första sekund, men det ska vara en vävd sjal när man bär på ryggen
    Det är lite bökigt första gångerna, men så himla värt det när man väl får in tekniken! Min minsta (4månader) älskar att sitta på ryggen, hon sover superbra där och min äldsta (17 månader) tycker det är superkul på ryggen för hon hamnar såpass högt att hon ser över axlarna på mig
    Kram

 7. Maria

  Har du nån sjal eller sele som Philip kan mysa i? Då har du ju händerna fria medan han får närhet 🙂 min plutt ville bara bli buren heeela tiden fram tills han var nästan ett år och kunde gå själv. Hade aldrig klarat mig utan nåt att bära i!

   1. Maria

    Det gäller att sitta väldigt långt fram på stolen/soffan bresa sjuuukt mycket så att han kan hänga med sina ben i sjalen rakt ner mellan dina ben när du sitter 🙂 vet inte om det var en så tydlig beskrivning men så fick jag göra iaf, för man orkar inte stå hela dagarna heller 😉