Angelica Lagergren

Bilder från Philips dop, del 2

Här kommer del 2 med bilder från Philips dop. Del 1 hittar du HÄR. Alla bilder är tagna av min fina vän Malin, henne hittar du HÄR.  DSC_0398

Jessica gjorde tårtan som smakade choklad och jordgubb. Jag älskar att hon haft kokos på hela utsidan så att det ser ut som snö. DSC_0425Jag klippte ut bokstäver i guldpapper från Panduro. Sen tejpade jag fast bokstäverna på tandpetare. Jessica gjorde flaggorna med grillpinnar och samma guldpapper.

DSC_0360Vi bjöd på två sorters soppor från Knorr, Het tomatsoppa (så sjukt god!) och gulasch. Det var flera som frågade om just tomatsoppan var hemmagjord och när de fick höra att den var färdig på påse trodde de att vi kryddat upp den. Det hade vi inte. Att köpa färdig soppa var ett sjukt bra beslut, trots att vi fick en del kommentarer om det. Alla gästerna uppskattade soppan, brödet och osten. Vi ställde även fram skålar med crème fraîche och så fanns det grissinis.

DSC_0359Jag älskar glitter och strösslade det på alla bord. Alla fick även glitter i sina inbjudningar… Jag ångrade strösslandet när vi skulle städa efter doplunchen… Det var glitter precis överallt.

DSC_0460_1

DSC_0486_1

DSC_0517_1

DSC_0508Vi kallade ju Philip för Lille Skutt när han låg i magen så vi körde lite på kanin-temat. Servetterna klickade jag hem från Hemtex och det är harar på. Så gulliga!

DSC_0475

DSC_0410Saften är vanlig päronsaft med lite blå karamell färg i.

DSC_0385

DSC_0368Muffinsarna köpte jag färdiga och gjorde egen frosting till. De blev kanon!

DSC_0388

DSC_0585 Min lillebror Claes är Philips gudfar och såklart fick han heta Claes i mellannamn. Vi hade länge planer på att döpa Philip till Claes, men eftersom exakt alla i min släkt heter det i tilltalsnamn skippade vi det. Lille Skutts fulla namn är Philip Claes Alexander Lars Lagergren.

Philip heter han för att jag och Stefan tycker att det är fint. Claes heter min lillebror (och pappa och farfar och farfars far och så vidare). Alexander kommer från min pappa och Lars kommer från Stefans sida, hans farfar hette det i mellannamn, likaså Stefans pappa och Stefan. Det är även en hyllning till min morfar i himlen som också hette Lars. DSC_0430_1

De här guldgrejerna gjorde jag själv. Jag hittade de runda gulddekorationerna på Panduro, jag klistrade ihop två och två på en tandpetare.

DSC_0428

DSC_0357

DSC_0632_1

DSC_0648_1

DSC_0438_1Philip fick väldigt många fina doppresenter, tack för det alla nära och kära. Jag fick en fråga hur många vi bjöd och vi hade 38 gäster plus barn. Det var alldeles lagom tycker jag. På Alice dop var vi 85… Det kanske blir så med andra barnet… Jag kände mest att vi haft ett megastort bröllop och ett väldigt stort dop. Vi ville hålla det litet och intimt den här gången även om det såklart hade varit roligt att bjuda alla i släkten igen.

DSC_0630

DSC_0501_1

DSC_0562_1

DSC_0622_1

Philip hade på sig Stefans gamla dopklänning, så himla fin med alla spetsdetaljer.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Så fint ni hade gjort!! Så himla smart med färdiga soppor och muffins att dekorera själv!! Det kommer jag garanterat föreslå för mannen till nästa barndop!
    Nu på dotterns dop bakade jag över 100 minicupcakes och dekorerade var helt klart ett svettigt jobb och mat skippade vi då jag inte orkade göra allt själv och catering blev för dyrt men ni gjorde ju det så himla smart 🙂