Glutenfritt fröknäcke – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

Glutenfritt fröknäcke

Jag kunde inte somna inatt, jag somnade efter 03 och då låg jag och scrollade igenom massa instagramkonton och bloggar. Jag hittade ett recept på glutenfritt fröknäcke i Rebecca Fredrikssons blogg. Jag köpte alla grejer idag och slängde ihop det supersnabbt. Alltså det är SÅÅÅHÅÅ gott! Jag har aldrig gjort fröknäcke innan men ätit det flera gånger och när folk säger “Det är så enkelt att göra själv” tänker jag bara “ja, eller hur…”. Men det här var på riktigt väldigt enkelt och som sagt sjukt gott. FullSizeRenderHär kommer receptet: 

Du behöver: 
2 dl rismjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpafrön
2,5 dl kokande vatten
1/2 dl olivolja
Lite flingsalt

Gör såhär: 
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål, lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smeta sen ut degen på den. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper på degen och använda en kavel för att få det tunt. Ta bort det pappret sen! Strössla med flingsalt.  Stoppa in i mitten av ugnen och ta ut efter cirka 55 minuter.

FullSizeRender 2

Jag tänker äta det med smör och tunna skivor av kalkon och några gröna blad. Eller med avokado och lite flingsalt. Mums! Riktigt, riktigt gott.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons