Angelica Lagergren

Hemma med båda barnen

Bild 2015-11-30 kl. 15.13 #2Tiden räcker inte riktigt till när jag är ensam hemma med båda barnen. Nu har vi precis kommit hem från en långpromenad där vi även gungade, guhuuud vad kallt det har blivit nu, speciellt nere vid havet. Bilden får symbolisera hur jag känner för mina förkylningsblåsor jag har i munnen. Nu har de suttit där i över en vecka och de gör så fruktansvärt ont. Värst är det när jag äter ketchup, stark mat eller choklad. Aj, aj, aj! Någon av er som läser som också har problem med såna blåsor? Alltså inne i munnen. Vad gör ni för att lindra?

Nu ska Alice få mellis och Philip ska få ligga i gymmet. Alice hade feber igår och är därför hemma från förskolan idag. Dock har hon varit feberfri och pigg hela dagen så i morgon får hon förhoppningsvis träffa sina kompisar igen.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Jag hade precis som du (dock bara en) en hemsk blåsa i munnen som inte gick bort trots husmorskuren med zendium varje kväll. Jag köpte en gel som heter AFTEK på apoteket som blir en skyddande hinna på blåsan så den får läka i lugn och ro. Det fungerade så bra! Hade inte ont och efter ett par dagar var den helt borta.

  2. Malin

    Hej!
    Min man har ibland problem med dessa blåsor, det enda vi har hittat som verkligen fungerar är oralmedic, det är som en tops som man bryter av och en röd vätska rinner ned i bomullen på topsen sen trycker man den mot blåsan en liten stund, det svider till ordentligt men efter en stund är smärtan borta!

  3. Elisabeth

    Hvis du bruker Colgate, bytt tannkrem! Og bruk et litt sterkt munnskyllevann som Corsodyl eller Listerine, så er det borte på noen dager

    1. Stefan Lagergren

      Hahaha hej Bettan! Var i texten klagar jag? Att tiden inte räcker till är ett faktum, inte någon klagan. Jag är dessutom ensam med barnen måndag till torsdag, både morgon och hela eftermiddagen. Livet med två barn är inte plätt lätt, det måste jag erkänna. Men klaga? Nej, det tycker jag inte att jag gör varje dag. /Angelica

  4. Hanna

    Testa aftex tror ja den heter.. finns på apoteket i varje fall och är till för afte som är en typ utav blåsor i munnen ( googla inte det ser vidrigt ut ) men den krämen använder jag vid förkylningsblåsor 🙂

  5. Helena Käll

    Jag hade i heeeeela munnen förra året. Och i halsen tungan ja överallt! Fruktansvärt
    Fick då två olika gurgelgeejer. En vidrig gel som man skulle gurgla. Den bedövade och en annan som va godare o som lindrade.
    Husläkaren skriver ut

  6. Jessica

    Jag köper Oralmedic. Den hade jag när jag fick höstblåsor i hela munnen i våras. Det gör fruktansvärt ont när man sätter dit det men de försvinner mycket fortare. Värt att testa?

  7. Lena

    Har samma problem med föskylningsblåsor, mitt knep är att köpa listerine – brukar göra så att mina blåsor inte gör ont längre redan dagen efter och sedan försvinner snabbare! Det är ju rätt starkt och dödar bakterierna.

  8. Lina

    Jag har också haft problem med förkylningsblåsor fram tills för ett år sedan ungefär. Provade en gel (som är till för löständer tydligen…!!!) som heter Corsodyl och finns att köpa på apotek. Ta lite på fingertoppen och gnugga på blåsan. Smärtan försvinner och blåsan brukar oftast vara borta dagen efter 🙂