Angelica Lagergren

Han är alldeles för gul

IMG_7965Igår var jag och P (vi kallar honom ett nytt namn varje dag den här veckan och tanken är att vi ska ha bestämt oss på söndag, vi får se hur det går med den saken) på BB Sophia för ett återbesök. Han hade tappat 8,8% i vikt vilket är helt normalt och okej men han är för gul. De ville ha tillbaka oss för en kontroll i morgon för att se att det gula börjar försvinna. Alice var också alldeles för gul och jag minns då att jag mådde riktigt, riktigt dåligt över det.

Nu känner jag mig mycket lugnare. Även om han är för gul i morgon så kommer det ju att lösa sig, antingen med mer mat eller så måste han sola. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle känna mig såhär mycket tryggare som mamma men det gör jag och det är jag glad över. Jag fick massa hjälp med amningen också som inte alls har fungerat som jag hade hoppats på. Men det får jag blogga mer om senare.

IMG_7971Stefan och Alice tog en promenad när vi var inne hos barnläkaren och sen var det dags att åka hem igen. Vi hade bilen inne på service så Alice fick sitta i sin gamla bilbarnstol och P i kusin Elsas stol.

IMG_7990Här kan man se hur gul Lille Skutt faktiskt är. Han och Elsa tog en mysig kvällspromenad. Det är roligt att jag och Jessica har exakt likadana vagnar, bara olika sufletter. Gud vad jag älskar luften nu, den är så härligt krispig och snart kan man börja använda polotröja, halsduk och skinnjacka. Dröm!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nadja

  Hej! Testa amningsnapp, det hjälpte mig och underlättad otroligt mycket! Utan den hade jag inte kunnat amma. Ha de bra!!

  1. Joline

   En liten brasklapp angående amningsbapp, den kan vara lite förrädisk då barnet inte kan ta ett lika effektivt tag om bröstvårtan/ vårtgård.. Därmed töms bröstet inte så effektivt…

   Den kan vara superbra för att hjälpa barn som inte får ett bra tag också. Som ni märker, är det inte helt lätt…

   Tipset är väl att be om hjälp att få till det utan amningsnappen först, då barnet får lättare att få ut mjölken ” au Naturelle”.

 2. Astrid

  Hej!

  Om jag som barnmorska får dela av mig av ett tips som hjälper för att minska gallfärgämnet, bilirubin, hos barnet dvs det som gör att de blir gula är massor av mat.

  Dessutom dagsljus.

  Hur får man då mera mat?

  Jo, amma ofta. Så fort ungen vill suga så här i början. Lägg det till bröstet och hoppa över nappen tills mjölken har kommit igång i den mängd som barnet behöver.

  Man brukar ge råder att inte börja med napp förrän amningen är etablerad- om man nu inte bestämt sug för något annat såklart.

  Kram och lycka till!

  1. Herr och Fru Lagergren

   Några enstaka plagg kan ha ha i newborn, men han är lång så den större storleken sitter betydligt mkt bättre! Lite tråkigt att vi köpte så mkt i newborn 🙁 Kram A

 3. Naomi

  Åh kan du inte skriva lite om vilka amningstips du fått? Sitter själv och kämpar som en tok med amningen av min flicka på 11 dagar.

  Håller med om att man känner sig mycket lugnare andra gången man blir mamma.