Angelica Lagergren

Rutiner och småsinthet

Den här dagen började redan 05:30. Alice sov hela natten och vaknade upp till sitt kvittrande glada jag som hon är när hon inte är sjuk. 05:30 är en till två timmar tidigare än vad dagen brukar starta. Sen dess har det varit full fart för henne och mig, förutom en timme för mig då Angelica snodde med sig Alice ut och gick på mammapromenad med Jessica. Då passade jag på att sova lite, vilket behövdes. Jag vaknade med ett ryck strax innan 11 och startade sms-konversationen med Angelica som ni kan läsa nedan:

IMG_4441

Alice sov 20 minuter i vagnen och Angelica var övertygad om att Alice skulle kunna somna om sen efter lunchen. Jag ville verkligen att hon skulle ha rätt. Jag ville så gärna få visa att jag kunde vara storsint och komma ner för trappan och säga; ”Vad skönt att du hade rätt”. Men istället är jag så småsint av mig att jag skriver det här blogginlägget och berättar för er att Alice somnade 19:35, alltså fjorton timmar med 20 minuters sömn. Det är därför det har varit så tyst från mig. Vi har lekt med Alice nya docka, vi har storhandlat, vi har ätit massor av mat, kastat boll och övat på och gå en massa i soffan.

Rutinerna jag ”skriker” om i sms-konversationen är följande:

06:30-07.30 Vakna

08:00 Frukost

11:30 Lunch

12:00 Sovstund

14:00 Mellanmål

17:00 Middag

19:30 Nattning

Men det blev en riktigt bra dag, trots den lilla stunden sömn under dagen. Alice är feberfri sen 10-tiden igår och inte snuvig längre. Och det kanske är värre för mig än för Alice när det ruckas lite på vissa rutiner. Kanske (troligen) är det jag som snöat in onödigt hårt på att vissa rutiner inte ska brytas.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Du ser, det gick ju alldeles utmärkt trots att ni bröt rutinen! Känner du aldrig att du blir begränsad eller låst av att hon måste sova en viss tid?

  2. Erica

    Hej hej! Vill tacka för en härlig blogg o podd. I helgen sprang jag en halvmara i fjällen, mitt allra första lopp någonsin:) det som fick mig att inte tänka på hur in i helvetes jobbigt det var, var att lyssna på tvillingpodden så keep up the goood work, nästa gång behöver jag material till en helmara

  3. Jennifer

    Åh du är precis som jag! Rutineeer!

    Blir tokig när min sambo låter dottern ta en nap typ kl 17 ”för att hon är trött” haha!

    Oftast blir det väl ok ändå men jag tror helt klart på att fasta rutiner är bäst ; )

    Vi har förövrigt ett ganska prick exakt lika ”körschema” för våra barn. Haha