Angelica Lagergren

Vakennatt

IMG_3884Vilken natt. Det var länge sedan det var såhär. Jag somnade inte förrän strax efter 00:30 trots att jag gått och lagt mig långt tidigare än så. Vid 23:30 pep Alice till precis när jag höll på att somna, hon vaknade inte men jag gjorde det. Vid 00:00 höll jag på och somna igen, men då lät det som att någon gick in genom vår ytterdörr. Snacka om att jag gick upp i varv, men det var bara grannen som kom hem sent och inte var särskilt tyst av sig. Vi hade sovrumsfönstret öppet och sovrumsdörren stängd. Därför var ljudet utifrån tydligare än inifrån och dörrarna ligger med sex meters mellanrum.

Strax efter 02 vaknade jag helt kallsvettig av en mardröm, när jag skakat av mig den och är påväg att somna om hör jag ett konstigt ljud som inte hör hemma här i natten. Jag tittar på babywatchern, den är på och ihoplänkad med enheten i Alice rum. Jag öppna sovrumsdörren och hör att det kommer från Alice rum. Där ligger Alice och är superledsen. Jag plockar upp henne och tröstar henne. Sen är vi vakna i sammanlagt två och en halv timme fram och tillbaka tillsammans, som utspelar sig som följande: Jag försöker få Alice att somna om i vår säng, men det vill hon inte utan somnar bara om inne på sitt rum, i gästsängen som står där. Jag bär över henne i sin spjälsäng igen och går in till mitt och Angelicas sovrum. Jag är påväg att somna igen, då vaknar Alice och proceduren börjar om, vår säng, gästsäng, spjälsäng.

Då tror man (i alla fall jag) att det kan bli sovmorgon. 07:00 vaknar jag av att höra Alice glada tjattrande röst i babywatchern. Så nu hänger vi nere i vardagsrummet sedan knappa timmen tillbaka. Jag räknar kallt med att det blir en lång sovstund efter lunch idag.

/ Stefan

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecca

    Låter lite som det är hos oss fast vi har det så ca jämt jag är i princip vaken mellan 23-02 och sen från 04-resten av dagen varje natt då vår fröken sover så kasst… Man vill bara gråta ibland, hehe.

    Kram