Dagens kontor och värkar – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Dagens kontor och värkar

 Idag har jag jobbat hemifrån, mestadels liggandes i soffan. Fogarna värker och för någon timme sen trodde jag att jag hade fått värkar… Eller förvärkar. Jag tog två alvedon, det hjälpte inte. Jag kom på att jag inte känt Lille Skutt på hela dagen och drack ett glas iskallt vatten. Länge låg jag och väntade på rörelse och tänkte att fasiken, nu måste vi åka in på en kontroll. Efter en stund kände jag honom dock och med värmekudde på nedre delen av magen gick smärtan i magen nästan över. Nu känns det mer ömt, som mensvärk typ. Jag är bara i vecka 30 så det är absolut inte läge att någon förlossning startar nu. Det får den bara inte göra.Jag är livrädd att han ska komma för tidigt.

Ni som har fler än ett barn, fick ni känningar såhär tidigt med andra barnet? När jag hade ont nu var det som värkarna jag hade när förlossningen startade med Alice, men mycket mycket svagare. Men jag kände liksom igen smärtan i magen och nedre delen av ryggen. Jag ser det här som ytterligare ett tecken på att kroppen säger “Sakta ner, ta det lugnt!”. Jag börjar bli tung nu och kroppen känns trött. Hela jag känns trött faktiskt. Fyra dagar kvar på jobbet sen väntar S E M E S T E R med massa sol, bad, glass och vila.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Känner igen mig så mycket. Med mitt andra barn hade jag förvärkar från ca v 20. Från vecka 34 ungefär trodde jag varje dag att jag skulle få åka in och föda, men min barnmorska ryckte mest på axlarna… Han föddes 10 dagar innan bf.

  Nu är jag gravid med tredje barnet i vecka 30. Har haft mycket sammandragningar sedan vecka 20 igen, sista månaden har det eskalerat så min barnmorska är orolig och har ordinerat mig vila, vilket är väldigt svårt med två barn (en tvååring) hemma som har sommarlov. Oftast hjälper vila eller en varm dusch, men vissa kvällar kommer dom var femte minut och då blir man ju orolig. Promenader och träning är uteslutet för min del, då sätter det igång direkt.

  Lycka till med din graviditet och tack för en härlig podd!! Kram

 2. Anna mamma till Vincent

  Jag är i vecka 28 nu men har haft det lugnt med sammandragningar/förvärkar . Dock känns denna andra graviditet mer jobbig med mer krämpor . Viktigt att vila en hel del har jag märkt. Dock svårt när man jobbar heltid + hämta på dagis och handla. Skönt att du kan jobba hemifrån! Jag har nu endast 3 veckor kvar att arbeta och sedan semester 5 veckor och efter det kommer jag vara hemma 5 veckor med föräldradagar innan det är dags. Ibland känns det som långt innan att vara hemma men jag tror det blir bra. Tror det hade varit riktigt tungt att jobba de allra sista veckorna. Hoppas du mår bättre nu och att lille skutt skuttar i magen titt som tätt för att visa sin mamma att allt är ok:) kram

 3. Emelie

  Jag har 1 år mellan mina pojkar, första hade jag inga förvärkar, han föddes 10 dagar innan bf, andra barnet mkt förvärkar och slemproppen gick i v.34 så trodde de skulle bli lite tidigare, men han kom inte förrän 12 dagar efter bf, när de väl var dags gick de superfort och hann inte med nån bedövning förutom lustgas. Hoppas att de blir bättre med vila! 🙂

 4. Hanna

  Hej! Jag hade förvärkar från v20 med mitt andra barn o från v30 trodde jag ofta att det var på gång. Men det var aldrig någon fara o till slut gick jag över tiden maximalt istället o blev igångsatt – så förvärkar behöver absolut inte vara ett tecken på tidig förlossning.

  Försök att inte överdramatisera värkarna o tänk positivt, du är redan i v30, snart är bebisen såpass färdigbakt att det ändå inte är nån större fara om den föds

  Lycka till o ta hand om dig! Kram

 5. Anna

  Förvärkar från ca v 32 med andra barnet. Rejält kraftiga från v 35 och jag var bombsäker på att han skulle komma tidigt eftersom storasyster kom i 38+1. Efter många långa veckor med flera falsklarm kom han till slut i 41+0!

 6. Fia

  Åh vet precis hur jobbigt det är..är bara i vecka 24 väntar också en liten pojk, har en flicka på 1 år.

  Men denna gången är förvärkarna hemska, känns inte bra alls..kan inte gå långa sträckor utan att hela magen krampar, trodde jag skulle få åka in häromdan hade så ont. Det viktigaste är nog att det “går över i vila” annars måste man kolla upp det har jag hört! Lycka till med allt!

 7. Mickis

  Jag fick min andra dotter i april med 16 månader emellan första och andra och jag hade förvärkar från vecka 29. Blev inlagd för observation 2 dygn då för att jag blödde också men det var ingen fara. Hon kom ut i vecka 37+5!

  Ta det lugnt och försök vila (vilket jag vet är stört omöjligt med en liten snart ettåring men man kan ju alltid försöka:))

  Lycka till <3