Bröllopspresenten står i blom – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Bröllopspresenten står i blom

Det är så fint på vår framsida just nu. Våra bröllopspresenter står i full blom. Vi fick tre pioner av Jessica och några till när vi gifte oss för snart två år sedan. Förra året blommade bara pionen närmast i bild, men i år har samtliga tagit sig och slagit ut och det doftar ljuvligt. Vi fick även ett körsbärsträd som vi har placerat på tomtens baksida som blommat för första gången i år det med.Något som inte har haft lika lång grotid är vårt lilla grönsaksland som jag och Angelica gjorde i ordning i månadsskiftet maj, juni. Här växer bland annat, rädisor, sockerärtor, morötter, gurka och olika salladssorter tillsammans med ett och annat ogrässtrå som jag inte orkat rensa bort. I veckan ska jag smyga över till Jessica och Ibbe och “sno” (Jessica har sagt att jag får ta) lite fiberduk och lägga över. Deras grönsaksplantering har kommit igång riktigt bra efter att ha bott under fiberduk nu. Eller ni med grönare fingrar än jag; Är vi förbi tiden då det behövs?

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Underbara pioner, som florist så älskar jag pioner. En riktig sommarblommor. Fiberduk kan ni ha på hela säsongen, skyddar bra mot insekter och andra skadedjur. Se bara till så att de slutet tätt mot backen

  1. Angelica Lagergren
   Herr och Fru Lagergren

   Då passar jag på att fråga floristen; Kanske inte ditt område, men frökapslarna som bildas efter de överblommade blommorna, hur planterar jag de på bästa sätt?
   / Stefan

   1. Linda

    När frökapslarna öppnat sig av sig självt så plocka ur fröna (dom är oftast svarta). Lägg dom i rumstemperatur några dagar så dom får torka lite. Sedan sår du dom ute. De kan ta 1-2 år innan ni ser tillstymmelse till liv och 3-5 år innan de blommar. Lycka till