Dagens outfit, halva i alla fall  – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Dagens outfit, halva i alla fall 

  Idag är en riktigt seg dag. Alice var hemma hos sin mormor och åt lunch medan jag och Stefan körde bil. Köra, köra, köra. Plugga, plugga, plugga. Det ska bli så skönt när det här är över. När vi hämtade Alice sa mamma att hon var varm, så kvällens festligheter ställdes in. Alice verkar lite gnällig, hoppas att det bara är en ny tand på G… Fast jag läste någonstans att de inte får feber när de får nya tänder. Att det bara är en myt. 

Nu ska vi åka och handla middag. Alice nya klänning kommer från Åhléns, jag kunde inte motstå att köpa den, hon älskar ju katter. Mjaow! 

/Angelica 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annica

  Minna att jag läste att kopplingen mellan feber och tänder kan ligga i att barn stoppar fingrarna extra mycket i munnen innan tandsprickning och därför då ord ofta blir sjuka. Låter som en ev logiskt förklaring antar jag för det verkar vara då barn som inte får feber i samband med tandsprickning. Lös mage skulle vara resultatet av att de producerar extra mycket saliv som de också sväljer..

 2. Malin

  Jag har läst att feber inte beror på att barnet får tänder utan att det istället är tvärtom. Tänderna passar på att bryta igenom tandköttet när kroppen är nedsatt i sitt immunförsvar. Tandköttet ska tydligen kämpa emot men när kroppen är upptagen med att kämpa mot t.ex. feber passar tänderna på att sticka upp. Om detta är sant eller inte vet jag inte men jag tycker det låter logiskt..

  1. C

   Intressant! Ja, det låter mycket mer logiskt än att man skulle få feber av tandsprickning. Feber får man ju när kroppen är under “attack”, en del av kroppens naturliga försvar mot främmande virus och bakterier.

 3. Charlotte

  Har oxå hört att det är en myt men bägge mina barn och alla mina systrars barn har fått feber och blivit lösa i magen när tänderna varit på g. Har även hört många andra föräldrar som upplevt samma med sina små. Det måste ju ligga någon sanning i det då även om det inte är vetenskapligt bevisat tänker jag! 🙂

 4. Lina

  Åh jobbigt! Vår lilla Elise har precis blivit fri från sin tredagarsfeber som inte var att leka med.. 🙁 Har fortfarande de röda utslagen och är rätt så gnällig med dålig aptit, men mycket bättre än tidigare i veckan då det var över 40 grader stundvis. Usch, skönt att det är över nu i alla fall.

  Tänkte bara på om det kan vara nåt Alice åkt på, alla barn ska ju tydligen få det innan två års ålder har jag fått lära mig nu :p

  Hoppas hon kryar på sig snabbt oavsett!

  Kram

 5. caroline

  Hej!

  Min store son har blivit dålig vid varje ny tand..feber, kass i magen, förkyld tom. Man känner sitt eget barn bäst och vet när något är på tok. Hoppas att hon kryar på sig och att den ev tanden snart tittat fram 🙂

  Trevlig helg,

  Caroline

 6. Frida

  Ja det sa vår barnläkare till oss, att tänder inte generar feber. Tror dock de kan vara lite varma (typ strax under eller lite feber) och vara dåliga i magen. Känns ju som allt för många som upplever det med sina små för att det ska vara en myt.

  Tror dock inte att en bebis får hög feber på grund av tänder. Kanske det som är myten? ☺