Vad ska syskonet heta? – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Vad ska syskonet heta?

48012b809d9d355c4d0b7b9c482c75dbJag älskar den här bilden. Oavsett om vi får en flicka eller en pojke är jag övertygad om att hen och Alice kommer att hitta på massa hyss och bus. Även om det låter konstigt ser jag fram emot det. Jag minns när jag och Jessica klippte av varandra håret eller när vi hällde ut oboy, mjöl och socker över hela golvet i köket och sen simmade nakna i det. Då var vi typ 13-14 år. Skoja. Vi var kanske fem år, hehe.

Vi pratar nästan varje dag om vad barnet i magen ska heta. Den 16 april ska vi på rutinultraljud och förhoppningsvis får vi veta om det är en pojke eller en flicka då. Nu har vi faktiskt ingen aning om vad barnet ska heta. Jag tycker Alexander men det tycker inte Stefan, han vill att bebisen ska heta Albin om det blir en pojke. Sen står jag fast vid att Mimmi är ett fint namn på en tjej… men tycker fortfarande att det blir lite konstigt eftersom min hund hette det. Har ni förslag på namn som passar ihop med Alice? Det behöver absolut inte vara lika många bokstäver, men det får gärna klinga fint ihop med Alice.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cajsa

  Vega , Tyra , Rosa , Aurora, får jag en tjej så vill jag ha något av namnen på henne, som första eller andra namn!

  Killnamn är svårt!

 2. Jenny

  Olivia och Isabella klingar fint ihop med Alice! 🙂

  Lycka till / Trogen podlyssnare av lé tvillingpodd.

 3. Sussie

  Det är både roligt och svårt med namn!

  Jag tycker det är fint att till syskon börja namnet på en bokstav som finns i storasyster/storebrors namn. Som i ert fall då tex namn som börjar på L, I eller C/S några exempel: Livia, Lovis, Luna, Lilly, Ludvig, Louie, Love, Iris, Isak, Saga, Stella, Signe, Selma, Sigrid, Svante, Sigge, Sebastian..

  Vill ni ha ett till namn på A så är mina förslag: Alva, Ava, Alvin eller Abbe 🙂

 4. Amanda

  Alice och Lovisa klingar väldigt fint, eller så kan ni ta som klädmärket Alice och Olivia 🙂

  Tack för en super blogg och ännu bättre podd!!

  1. Angelica Lagergren
   Herr och Fru Lagergren

   Hej Amanda, Lovisa är Stefans absoluta favoritnamn till en tjej, vad roligt att du skrev det. 🙂 Kram A

 5. ebba

  Mina kusiner heter Alice & Ellen, så Ellen tycker jag ju passar bra! 🙂 Sen heter min lillebror Albin, så det namnet tycker jag också är jättefint 🙂 KRAM!

 6. Sandra

  Namn är väldigt svårt men otroligt roligt! Här kommer mina favoriter:

  Indigo

  Laura

  Julie

  Isabella

  Corinne

  Celiné

  Clara

  Olivia

  Elvira

  Elle

  Lova

  Stella

  Love

  Oliver

  Gabriel

  Matteo

  Theodore

  Adrian

  Frans

  Vincent

 7. Katja

  Min son heter Albin och får vi en flicka i framtiden så vill jag att hon ska heta Alice 🙂 tycker de två namnen passar så bra ihop! Annars gillar jag Lilly, Tilde och Ellie. Milo heter vår son i andranamn, ett namn vi båda fastnade för för många år sen, men när han föddes var han helt enkelt en liten Albin :). Lycka till! Kram Katja

 8. Ninni

  Jag tycker att Alice och Astrid passar otroligt bra tillsammans och båda är jättefina namn! Sedan om jag ska säga några andra som är fina och som också passar med Alice är Julia, Olivia, Tilda och Signe!

  Pojknamn är ju jättesvårt, men de namn som är fina och som passar med Alice är Oscar, Lucas, Neo och Charlie!

 9. Emma

  Alice och Astrid, Alva, Saga, Kerstin

  Alice och Sven, Sixten, Ture, Alfred

  Jag tycker namnen ska klinga bra ihop med föräldrarnas också.

 10. Erica

  Åhh namn, svårt men så kul…

  Du heter ju Angelica vilket har ett C i namnet, liksom Alice har i sitt namn och moster Jessica. Så oavsett kön tycker jag att ni ska fortsätta på den fina (medvetna/omedvetna?) traditionen. Beatrice eller Lucas är fina namn som passar till Alice, måste då också slå ett slag för mitt egna namn Erica (som även det passar till Alice). Kram!

 11. Malin

  Noelle

  Tyra

  Nova

  Lowa

  Whilma

  Charlize

  Heaven

  Adéle

  Mio

  Milo

  Lias

  Lionel

  Albin

  Emilio

  Det hade vi på vår lista, och det blev Saga & Alicia ☺️

 12. lova

  Jag själv älskar mitt namn Lova och tycker det är superfint…hatade de när jag var liten men nu är det så unikt och inte så jöttemånga som heter det. Heter alice i andranamn och tycker det padsar Suuuuperb ihop!

 13. Malin

  Det tog lång tid innan vår dotter fick ett namn (typ 2 månader), sen fick vi höra att vid 3 månader så lottar staten (eller vem det nu är som bestämmer sånt här) ut ett namn. Vi fick inte alls panik!

  Men hennes namn blev Elise och det känns mer eller mindre naturligt att hon heter det nu. Det tog oss bara ytterliggare 4 månader att börja kalla henne det på heltid 😀 Elise eller Gosing – det är hennes namn här hemma.

  Får vi en till tjej så blir det nog Alice. Tycker det är himla fint. Så varför inte Elise till er då? Haha 😀

  Lycka till med namnet! Det kommer bli perfekt vilket som 🙂

  Ps. Pojknamn: Lucas är fint. Det ville jag att det skulle bli om det var en kille – sen fick sysslingen barn ett par veckor innan; en kille som hette Lucas. Tur det blev en tjej, haha!

 14. Caroline

  Alina, Agnes, Alma, Selma, Adela, Alvina,

  Dante, Alvin, Theo, Oskar

  Tycker de är fina namn som passar fint med Alice!! Kramar❤️

 15. Leonora

  Oj så svårt, men kanske; Alice och….

  Agnes

  Beatrice

  Josephine

  Victoria

  Tyra

  Alva

  Olivia

  August

  Edmund

  Hugo

  Gabriel

  Anton

  Walter

  Philip

  Lycka till med namnjakten! 🙂

 16. Hanna

  Jag tycker Astrid är ett superfint namn om ni får en tjej till (vilket jag tror!) dessutom var ju astrid lindgren typ världens coolaste kvinna, så att vara döpt efter henne vore ju inte fy skam 😉

 17. EMELIECATRINE

  Så spännande att se vad ni väntar sen =) Nej nej, inte Albin!! Usch, haha. Här kommer lite namn som jag gillar:

  Liv/Livi

  Lily

  Meja

  Signe

  Juni

  Vira/Vida

  Ellie

  Ines

  August

  Axel

  Aston

  Vilhelm

  Algot

  Vilgot

  Ebbe

 18. Angelica Rexhall

  Jag håller med på Alexander! Tycker även att namn som skulle passa till Alice är Isac När det gäller tjejnamn som passar ihop med hennes namn tycker jag Isabelle 🙂 kramar!

 19. Theres

  Svårt.

  Men gör ett försök.

  Greta eller Grete

  Tilda /Tilde

  Julia

  Elvira

  Ellen

  Elliot

  Oskar

  Vile

  Lycka till 🙂