Angelica Lagergren

Hur får man henne att gilla vatten? 

  God morgon! Vår lilla sprallnos är inte så mycket för vatten. Vi har försökt med flera olika flaskor, pipmuggar och glas. Hon vill bara dricka yggemyggelite, sen kniper hon bara igen sin lilla mun. Det var likadant redan innan hon fick problem med örat, så det beror inte på det.

Vi blandar alltid gröten med extra mycket vatten (tycker den blir för tjock annars) och igår tipsade våra vänner om att även hälla lite vatten i maten. Hur får ni i era barn vatten? Hur mycket vatten ska de dricka per dag? Jag ska prata med BVC nästa gång jag är där, men jag vill fråga er om tips också. Ni kommer alltid med smarta lösningar! <3 

/Angelica 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Prova med ett ljummet te. Helst ekologiskt och naturligtvis utan koffein. Jag ger min son ett ekologiskt kamomillte och det gillar han jättemycket! Just kamomill är ju även bra vid lite magknip etc så det har dubbel effekt.

    Lycka till!

  2. Melinda

    När jag va inne med min 8 mån son på akuten så sa dom att barn i hans ålder skulle få i sig 700ml vätska om dagen, de tyckte jag lät helt sjukt. Men då räknar som med ersättning välling och mat. Jag brukar blanda äpple eller päron dricka från Sempers som finns på barn hyllan i mat affärerna och kan ges från 4 månader då blandar jag hälften jucie och hälften vatten och då dricker han betydligt bättre. Sen dricker han bara från en sån medicin spruta och tycker de är jätte kul när man sprutar in de i munnen. Den kan du få på Apoteket finns stora som rymmer 20ml. Och de är ett bra sätt att ge som de på för att då tycker dom inte de blir obehagligt att dricka alvedon från den om de skulle behövas eller andra mediciner. Men ja jag har också en son som protesterar mot vatten. När han hade feber va jag tvungen att tvångs mata han med vatten sa doktorn de va inte kul han va inte glad. Men så länge hon är pigg och inte värkar vara uttorkad och dricker ersättning välling 2-3 gånger om dagen så borde de räcka tycker jag. Och dör mig brukar de funka bättre att ge dricka under tiden man matar han gillar i så fall mer att dricka själv ur ett plast glas ☺️ Lycka till!

  3. Elin

    Våra kiddos var också sådär med vatten, dessutom under värmeböljan i somras. Hualigen. Vi gav de frukt med mycket vatten i, bl.a. vattenmelon! Tips! 🙂

    Sen försöka ge henne vatten mellan måltiderna kanske också kan vara ett knep. Yggemyggelite vatten fler gånger per dag, liksom 🙂

    För oss gav det med sig efter ett tag och nu älskar de det 🙂

  4. Malin

    Haha åh känner så igen, min son är ungefär i Alice ålder och ogillar starkt vatten från mugg/pipmugg och flaska. Har blivit lite bättre på senare men nej, han fäller hellre än friar. Så här får vi ge honom vatten med sked, tar en evighet men har hänt att han druckit nästan en hel såndär 125ml vattenflaska via sked, tydligen riktigt törstig… Men vägrar som sagt flaskan. Ibland brukar jag ta pyttelite fruktpuré på skeden blandat med vatten och så får vi hålla på.. Men sen dricker han ju varken ersättning eller välling och amningen börjar vara så gott som över, därför jag får ha bra med tålamod så han får i sig bra med vätska. Hehe.

  5. ella

    Prova med sugrör. Håll för toppen på sugröret så vattnet stannat i röret sen stoppar du det i A’s mun och släpper fingret. Så gör vi:)

  6. lin

    Jag ger alltid vatten med samma temperatur som ersättnibgen. Alltså ca 38 grader. Min lille tycker inte att kallt vatten är härligt!

  7. AnnaSmyckeform

    Vi hade samma problem med vår son Oscar. När vi började ge brödbitar till mellis så blev han också bättre på vattnet för det blev torrt i munnen. Så det är ett tips, annars är det bara att fortsätta truga. Det släpper till sist 🙂

    Kram

  8. Malin

    Vår sextonmåmaders har bara för ca 1,5 månad sedan börjat dricka vatten ordentligt. Innan har vi blandat i vatten i gröten och i viss mat. Då tänker jag att han inte känner samma behov och väljer att inte dricka. Ger ni henne ersättning/välling och blandar i vatten i gröten så kanske hon får i sig så det räcker. Kissar hon ordenrligt? I så fall så får hon i sig den vätskan hon behöver.

    Lite så tänker jag.

  9. Johanna

    Hade exakt samma med vår son, det prövades flaskor hit och dit, olika stl på pip, pipmuggar osv.

    Plötsligt en dag så bara drack han jättebra ur flaskan, idag även ur Ikeas pipmugg (utan stopp). De med stopp behärskar han ännu inte riktigt (det kommer ju inget vatten av sig självt 🙂

    Men prova, prova, erbjud, erbjud, känns ju väldigt tradigt med till slut så bara släpper det!

    Jag hade lite gett upp, men min sambo fortsatte truga och plötsligt bara funkade det!

    Glas var/är även en hit! Var BVC som föreslog detta när han först inte ville alls, det rinner en del utanför men vad gör det 🙂 Lycka till!

  10. Marie

    Var samma med vår tjej. Men så en dag kom sambon på att hon alltid försöker dricka vattnet ur duschslangen när man badar. Då testade vi att värma upp vattnet lite innan vi hällde i det i hennes flaska och nu dricker hon massor vatten. Så testa det !

  11. Jessica

    Hej! Vår bvc sköterska sa att de inte är någon panik med vatten, att dom får i sig i maten & gröten! Att de oftas snarare är problem åt andra hållet, att barnen älskar vatten och dricker sig mätta på de!

    Tack för en kanon blogg! Kram

  12. A

    Tror inte att det är någon fara, jag var orolig för våran lilla innan också, hon är precis en månad äldre än Alice, men har insett att dom får i sig rätt mycket vatten via gröt och mat. Vår bebis lärde sig dricka vatten genom att vi testade att erbjuda det i olika sorters glas, vanligt glas, glas med handtag som hon kunde hålla själv, pipmugg med hård pip, mjuk pip, samt nappflaska. Först ville hon bara dricka ur vanligt glas, sedan nappflaska, och nu kör vi på pipmugg och det går jättebra, lite vatten väldigt ofta kör vi på här hemma. Vi har även placerat ut pipmuggar och flaskor med vatten lite överallt runt henne när hon leker så hon själv får krypa dit och leka lite med flaskan/dricka/ bli nyfiken. Kladdigt och blött, men det är ju bara vatten!

  13. Bella

    Vår bvc-kontakt sa att man inte behöver fundera så mkt på hur mycket de dricker, utan typ bara få in rutin på att erbjuda vatten till maten. Jag ammar visserligen fortfarande lite, men det är massor vatten i barnmatsburkar och sånt. Jag brukar märka att T dricker mer om hon får vuxenmat än barnmat, när maten är fastare och torrare liksom. Så länge blöjorna är blöta och Alice verkar må bra så mår hon med största sannolikhet bra..

  14. carro

    Blanda i ordning en tillbringare vatten som du smaksätter själv.. gurka, apelsin, citron, äppelbitar ja fantasin sätter gränserna. Testa om hon gillar det bättre. Ja har i stället problemet att min tös inte gillar välling eller ersättning, hon ska bara dricka vatten i flaskan å amma. Men hon börjar bli stor nu snart 8 månader, va sjutton gör man när amningen tar slut..

  15. Frida

    Vi började med att Ge våran dotter vatten på en sked i samband med matningen så att de blev varrannan mat och vatten.

  16. Emma

    Låt henne ha muggen nI tror hon föredrar på golvet att ”leka” med, fylld med vatten. är kanske roligare att dricka själv 🙂 vår sån slutar dricka så fort man försöker hjälpa honom, han är 8 mån!

  17. Lena

    Jag köpte äppeljuice från Semper som jag hällde lite i vattnet, så vattnet fick en annan smak. Sen efter ett tag tog jag mindre av det och till slut inget alls.

  18. Linda

    Hej, jag har samma problem med min 8-månaders tjej. Hon har innan druckit vatten bra till varje måltid men för EB vecka sedan så har hon totalvägrat och kan ibland spricka någon lite droppe. Vi har också massa frågor varför och tips på vad man kan göra. Jag har läst att man kan värma upp vattnet lite, då dem är vana vid ersättning/bröstmjölk som är lite ljummen. Sen tänker jag att så länge sem kissar bra så borde dem få i sig det dem behöver. Dem borde ju dricka om dem är törstiga. Vi har iband matat henne med sugrör och vatten på sked, bara för att det känns bra att hon får i sig vatten. Vi blandar också ut maten med lite vatten.vill också ha massa tips från andra som kanske är i samma situation och har tips på lösning. Tack för en superbra blogg 🙂