Angelica Lagergren

Spräckt trumhinna

IMG_1774Nu har vi varit på närakuten här i Åkersberga och det visade sig att Alice trumhinna är spräckt. Antingen sprack den av sig själv eller så gick den sönder igår när läkaren på akuten petade henne i örat… Hur som helst tycker jag synd om henne. Nu har hon fått penicillin, Kåvepenin, och det är bara hålla tummarna för att hon blir bättre snabbt. På bilden sitter Alice och håller sitt första klistermärke, en liten Bamse. :´ )

Vi får även hålla tummarna för att hon inte är allergisk mot penicillin, Stefan är tydligen det. Han visste inte det själv, hans mamma skrev det i ett sms, att det var just Kåvepenin som han reagerade på när han var liten. Nu sover Alice och vi ska kolla på senaste Beck. Jag ska slurpa i mig hockeypulver, världens godaste godis. Jag köper alltid en sur och en salt och sen blandar jag. Mmmm.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dr Elin

    Hej! Vill trösta er med att det är väldigt ovanligt med allvarlig allergi mot penicillin. Det är vanligt att man får utslag, men om man inte får starkt kliande utslag (eller svårt att andas) är man inte allergisk och behöver inte avbryta behandlingen.

  2. Andrea

    Det kan være behandlingen av øreinflammasjon, at legen prikker hull på trommehinden for å slippe puss ut. Eller så ville han undersøke om det hadde hent av seg selv, så han ikke skulle gjøre det. Det kan gi et veldig stort trykk indenfor trommehinden når de har inflammasjon, og det kan være bedre for barna å få åpnet opp.

    Det er dårlig kommunikasjon som gjør at dere drar hjem med en dårlig opplevelse, og det er trist. Selvfølgelig skulle han forklart hvad han gjorde og hvorfor, så dere ikke misforstår og blir ekstra bekymret. Men jeg synes (som kommende lege) det er forferdelig og lese folk skrive at man skal anmelde en lege som har gjort sitt arbejde..

    Håper Alice får det bedre!

    Puss, Andrea (medisinstudent)

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hej! Vi kommer inte att anmäla läkaren, som precis som du skriver, bara gjorde sitt jobb. Kram A

      1. Andrea

        Deilig å høre! Elsker forresten deres blogg, dere virker som herlige mennesker og Alice er bare den søteste 🙂

        Kram A

    1. S

      Men sluta. Den var garanterat spräckt innan, det var väl därför hon hade ont?!?! En anmälan?? Förlåt men lägg av

  3. Frida

    Tips! Om ni slutat med sempers magdroppar så kör dem nu igen. Min pojke har fått en hel del antibiotika och penicillin och de kan bli rätt röriga i magen av det. Läkaren sa att semper magdroppar är kanon för att återställd balansen i tarmen med sina goda bakterier.

  4. Frida

    Hej Angelica! Jag har preciiiis plussat (är i v.6) och borde vara jätteglad. Men vågar inte glädjas…. Så rädd för att få missfall. Alla jag pratar med har någon de känner som fått missfall och på nätet ska vi inte tala om alla…..hur ska jag kunna glädjas innan v.12? Är ung och frisk borde gå bra.. Men vågar inte ta ut lyckan i förskott eller fästa mig vid livet i mig. 🙁

  5. Jennie

    Men fyyy, spräckt trumhinna gör ju galet ont även för en vuxen, inte så konstigt om hon inte varit glad på sistone. Lilla snuttan 🙁 Jag är också allergisk mot Kåvepenin, får nässelutslag i ansiktet och på tungan (farligt). Tror pappa är det också. Turligt nog finns det andra liknande penicillin att använda då: -D

    Jag skrev ett meddelande till dig Angelica men efter allt som händer och hänt behöver du inte känna stress i att svara, ingen brådska alls! Det viktigaste är att Alliano blir frisk. Kraaam!