Angelica Lagergren

Jag hinner inte tänka på bebisen i magen…

10342497_10154197137025381_6827573598894227296_nNär jag var gravid med Alice fanns det väldigt mycket tid att tänka på henne. Jag hade ingen aning om vad som väntade, hur det skulle kännas att bli mamma och hur mycket tid det skulle ta. Jag blev sjukskriven tidigt och var därför hemma många veckor innan hon föddes, då hade jag ännu mer tid att tänka, planera och prata med Lilla Frö i magen. Jag ska inte säga att jag känner mig dum nu som inte tänker på Lilla Skutt varje dag och hela tiden, för det gör jag inte. Jag tänker att just nu är det Alice som behöver mig, bebisen i magen hör när jag sjunger för Sprallson och den får gärna ta åt sig av sången också.

Ni som har två eller fler barn, känner ni igen er? Det kanske blir annorlunda när jag börjar känna sparkar och rörelser. Nu, även om magen har vuxit känns det fortfarande overkligt att det bor en liten miniperson där inne igen. Jag har även funderingar kring det här att älska nästa barn lika mycket. Jag tror att det går, men blir det verkligen som första gången? Det var ju helt nytt då. Blir det samma sak vid nästa förlossning när bebisens och mina ögon ska mötas? Jag kan knappt ens skriva om det, jag börjar gråta av bara tanken. Den stunden när Alice blick mötte min för första gången kommer jag ta med mig som det finaste minnet i livet. Den stunden var magisk.

10441210_10154279880035381_4224812071144021307_nJag hoppas hinna ta fina gravidbilder den här gången också och Alice får gärna vara med. Jag ska sätta mig och kolla igenom Pinterest efter inspiration. Vi måste även ta en ny header till bloggen där magen får vara med. Om ni har roliga/fina tips på bildidéer får ni gärna tipsa här i kommentarsfältet.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. S

    Härligt att läsa om dig, din familj och din graviditet! 🙂

    Jag och min vän har en blogg där vi skriver öppet om att försöka bli gravida, och jag har nu i veckan plussat, kan inte förstå att jag är GRAVID!!!

    Kom gärna in och följ våran resa 🙂

    http://WWW.MammaPrat.blogg.se

  2. Jennifer på Fashioncut

    Har samma sak här, i princip ingen tid alls att tänka på att jag är gravid igen utöver det faktum att jag börjat känna av foglossningen igen och att illamåendet fortfarande är kvar…

    Nyfiken på vart ni köpte er vagn, vi är ju ute efter en likadan men orkar egentligen inte beställa en helt ny, dels för att M är utan uppdrag just nu och sen är det ju mycket billigare att köpa begagnat 😛

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hej! Vi köpte vår via en bekant på fb, alltså begagnad. 🙂 Den kostade 9.000 kr. Kram A

  3. Lisa

    Kärleken i hjärtat kan inte ta slut…men fyllas till bredden gånger hundra =) vi har två flickor på fem (snart sex) och två år.

    Jag väntar nu nummer tre och visst blir inte graviditeten i fokus på samma sätt som med den förstfödda. Däremot tyckte jag att nyföddtiden var mycket härligare med tvåan, man visste hur fort tiden går i början så jag njöt mer.

    Mitt absolut bästa tips är att vara hemma tillsammans så länge ni kan i början. Med ettan var vi inte hemma tillsammans alls, men hon föddes mitt i semestern så det blev ändå fem veckor. Med tvåan var vi hemma i två månader tillsammans och sedan tog min man ut varje fredag det första halvåret. Det var lyx med långhelg varje vecka och vi fick tid tillsammans och enskilt med barnen.

    Nu planerar vi att vara hemma i 3½ månader tillsammans med trean och sedan kommer min man ta varje fredag fram till jul för det var verkligen superskönt för oss alla! Bebisen kommer i mitten av maj (igångsättning) och då kommer min man först att ta pappadagar med bebben fram till midsommar och dryga ut med komptimmar. Sedan är förskolan stängd hela juli (lantisar) så då tar han semester och pappadagar som han kvar sedan tvåan. Och börjar jobba i slutet av augusti när skolan drar igång så att han kan ansvara för efter-sommaruppehåll-inskolning och skolstart. Vår äldsta börjar i förskoleklass i augusti så hon är i skolan måndag-fredag 8-14 och lillasyster går på förskolan tisdag-torsdag 9-14.

    Det är verkligen värt att leva lite extra snålt för att få den tiden tillsammans och syskonen värderar det högt.

    Det kommer att gå fint för er! Ska bli spännande att följa er =D

  4. Mathilda

    Jag har inga barn sen innan men väntar i slutet av sommarn, jag tänkte bara fråga var klänningen i första bilden är ifrån? 🙂 kram!

  5. Sofia

    Det blir ju mindre tid för barn nr 2, både i magen och senare utanför. Ännu mindre för barn nr 3. Det finns ju inte tid att rå om bebisen på samma sätt som man gjorde med barn nr 1, då man bara kunde sitta båda två och hela dagarna och titta på en sovandes bebis.

    Alice behöver ju dig lika mycket om inte mer när nästa bebis kommer, då blir det automatiskt att den nyfödda bara hänger med och får närhet, men man har mer fullt upp hela tiden. Sen finns det små stunder, som när de äldre syskonen sover som man kan ge full uppmärksamhet till bebisen.

    Men man älskar syskonen precis lika mycket som det första.

    Vet inte hur ni planerat när bebisen kommer, men jag tycker det har varit otroligt bra att vara hemma länge tillsammans med maken när nr 2 och nr 3 kommit. Då får man återhämta sig och alla barn kan få mycket uppmärksamhet. Sen kommer man snabbt in i rutinen med flera barn, lättast var det med trean. Man blir mer effektiv. Nu när jag är hemma med 3 barn hela dagarna och sköter alla sysslor kan jag undra hur jag tyckte det kunde vara fullt upp med 1 barn.

  6. Alex

    Har 2 småkillar! Å kärleken är lika stor till dom båda ! Vad gäller ”första mötet” var det bättre med tvåan , kanske för att jag visste lite vad som väntade och så var den förlossningen så mkt bättre än första då jag mest bara ville försvinna när allt var klart och pappan fick ta hand om bebis . Så man kan väl säga att med ettan växte banden och kärleken fram medans det fanns där från början med tvåan . Å jag älskar båda två lika högt å skulle göra även med kommande barn !

  7. Helena

    Jo har fått mitt 3barn. Man har inte samma tid att fundera och känna efter med nr 2och 3. Men känslan när dem föds är lika fantastisk. Konstigt nog älskar man dem lika mycket. Trots att det känns som om det inte finns mer kärlek . Alla är olika och blir sin egen personlighet. Tänk på att ta lika bilder på dem som små annars ångrar man sig. Bebis tiden med nr 2 går dubbelt så snabbt när man har två att pyssla om.

  8. Sandra

    Vi har 4 barn och alla graviditeter och förlossningar har varit olika och alla barn har sina personligheter det är häftigt och se. Men för mig har första möter varit lika fantastiska vid förlossningen och jag älskar mina barn lika mycket.

  9. Malin

    Jag glömde ibland bort min andra graviditet för man var så fullt upptagen med storebror. Kvällarna blev min magtid när man kunde prata o beröra. Tro mig man älskar tvåan lika mycket och sen tillkommer en ny kärlek och stolthet när man ser syskonkärleken som dessa två skapar. Den är oslagbar. Här hemma är storebror den som lillasyster blir mest glad av att se, det är bara han som kan få henne att verkligen gapskatta. Syskonkärleken är magisk och den gör att mammakänslorna blir ännu fler.

    Lycka till och njut nu av både magen o Alice!