BB Sophia – rundvandring! – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

BB Sophia – rundvandring!

bildSom jag skrev igår var jag och Jessica och träffade Carina Rylander från Babyz på BB Sophia. Om jag får föda barn fler gånger i livet kommer jag att välja just BB Sophia. Vi fick prata med en undersköterska som jobbade där och hon visade oss runt och berättade om deras verksamhet. Jag tycker att det är tråkigt att just den här förlossningskliniken har fått så mycket skit i media. Jag frågade om de har akutvård, eftersom jag hört att de inte har det och man inte kan snittas där. Jo, det går utmärkt att snittas där och ja, de har akutvård. Jessica har valt Danderyds sjukhus till sin förlossning, men hon ska få komma till BB Sophia med sin kille på en rundvandring, får se om de ändrar sig… Annars var ju DS också kanon tycker jag, i alla fall när det kom till just förlossningen.

bild 2Jag och Jessica i ett eftervårdsrum. Här får man samma personal på eftervården som man hade under förlossningen. Eller alltså, ja personalen går ju hem när dagen/passet är slut, men annars är det samma personal här som på förlossningen. Det tycker jag var positivt! Något som Danderyd har som inte BB Sophia har är plastbaljor som man kör runt sin lilla spädis i. Här förespråkar de närhet och mycket hud mot hud. Man får låna ett litet nest som ni ser på sängen som krabban kan ligga i.

Fodelserum-fJag lånade den här bilden från BB Sophias hemsida, min egen bild på förlossningsrummet blev så mörk. Vi satt i ett sånt här rum när vi spelade in Tvillingpodden och pratade bland annat om den där lianen/repet. Och om varför varje rum har ett eget badkar, vad ska det vara bra för? På måndag kommer avsnitt 13 av Tvillingpodden, hoppas att ni vill lyssna.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michelle V

  Väldigt uppskattat inlägg! Sitter just nu och försöker välja vilket BB som vi ska önska när tillskott till familjen kommer i Augusti. Sophia är mest lockande men problemet är att eftersom vi bor utomlands just nu är det helt hopplöst att få in något “studiebesök” – därför är det väldigt skönt att höra från någon som varit på plats!

 2. Lisa

  Det är väl klart att de som haft en okomplicerad förlossning inte ångrar sig.Men ingen kan förutse vad som händer.

  Själv skulle varken mitt barn eller jag själv överlevt förlossningen om vi inte befunnit oss på ett riktigt akutsjukhus.

  Ska man få rutin på akut- intensivvård och komplicerade förlossningar måste man handskas med det dagligen inte bara några gånger i månaden.

 3. Karin

  En del av kritiken de fått känns överdriven och onödig MEN så var det ju ett dödsfall där i augusti och de som läst anmälan säger att BB Sophia kommer åka dit för det. Den mamman med partner behandlades så fruktansvärt illa! När jag hörde det kände jag att jag skiter i fina rum, mitt och mitt barns liv ska inte riskeras pga en sån sak. Jag födde på KS i Solna i september och fick ett fantastiskt bra omhändertagande där. Allt vi behövde – och mer! – fanns där, och vi behövde inte dela rum med andra och min man fick också plats.

 4. Åsa

  Hej! Jag och min sambo valde BB Sophia för vår förlossning och har aldrig ångrat det en sekund. I september förra året välkomnades på vår son på bästa möjliga sätt och allt gick toppen trots havandeskapsförgiftning. Får vi möjlighet att uppleva ytterligare en förlossning väljer vi BB Sophia igen 🙂 / Åsa

 5. Åsa

  Hej! Jag och min sambo valde BB Sophia för vår förlossning och har inte ångrat det en sekund. I september förra året välkomnades vår son på bästa möjliga sätt. Om vi får möjligheten att uppleva ytterligare en förlossning väljer vi BB Sophia då också 🙂

  //Åsa

 6. Maja

  Hej! Jag skulle absolut inte våga föda där men det kanske har med att min förlossning blev problematisk och jag förlorade 5,4 liter blod. Jag är tacksam att jag då var på ett sjukhus med intensivvård då jag var tvungen att vara sövd och ligga i respirator.

  Klaffar allt med förlossning förstår jag att det är trevligt där, men går något fel är det viktigare med intensivvård än ett eget fint rum. Jag vill hellre att jag och barnet överlever än har en mysig omgivning.

  // Maja

  1. O.

   Usch vilken hemsk historia, skönt att det verkar gått bra för er iaf.

   Jag har inga barn, men jag skulle nog inte välja BB Sophia just pga dödsfallet bland annat som ‘Karin’ skriver om nedan här.

   Akutvård är ju inte densamma som intensivvård.

 7. Emilie

  Vi valde BB Sophia och fick vår dotter där i september förra året. Så underbart ställe och vi är så nöjda. Kommer lätt att välja det när det är dags nästa gång. Längtar tillbaka till dom där dagarna som vi var där. Det var så mysigt och härligt! Personalen är grym!

  Längtar till nästa avsnitt, ska bli spännande att lyssna!

 8. Amanda

  Wow!! Nästan så jag skulle vilja åka till Stockholm och föda!! (Lite för långt dock)

  Där jag bor så fick vi dela på ett ungefär sådär stort rum på två par, inte så roligt när barnen väcker varandra och man redan är helt slut.. inte så kul att behöva spendera första tiden i samma rum med folk man inte känner heller.

  Längtar till nästa avsnitt! ♡

  1. Alexandra

   Så var det för oss med, nu hade vi turen att min sambo kände pappan i det andra paret som vi delade familjerum med, men visst var det drygt på nätterna när vår dotter sov men deras dotter skrek…

  2. Annica

   Svenskar är hyfsat bortskämda med att förvänta sig ett eget rum efter födelsen. Det är inte så det ser ut i andra länder om man inte har privatförsäkring. Definitivt inte något utrymme för pappan att sova kvar efter att förlossningen är över heller. Sen gnäller svenskar även när de får ett eget rum men något annat inte stämmer. Givetvis måste man få ha krav samtidigt som man faktiskt ska uppskatta hur bra det är i Sverige.

 9. Sanna

  Jag kan verkligen rekommendera BB-Sophia, min lilla Vera föddes där för 15 veckor sedan och lianen användes under hela förlossningen, helt fantastiskt redskap.

Annons