Angelica Lagergren

Ska vi kalla det förkylningsbloggen?

bild 4Alice är sjuk. Igen! Japp. Hon hostar, är snorig och ena ögat är alldeles kladdigt. Jag ringde till en sjuksköterska nere på mottagningen här i Åkersberga och rådfrågade och hon sa att det är okej så länge hon äter, kissar som hon ska och verkar pigg. Hon leker ju som ni ser på bilden ovan och hon äter och än så länge har hon ingen feber. Jag hoppas att hon ska slippa det den här gången.

Jag visste att bebisar och barn är sjuka ofta men inte såhär ofta. Hon hann vara frisk i fyra dagar innan hon blev sjuk igen… Sjuksköterskan sa att de tyvärr råkar ut för många sjukdomar när de är såhär små, de bygger upp ett immunförsvar. Nu tänker jag vara ännu mer noggrann med handsprit när nära och kära vill hålla i Alice. Det går ju inte att skydda henne från alla sjukdomar, men det går att vara bästis med handsprit.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emelie

    Har en dotter som är född 7dagar före alice och som varit sjuk till och från sen november, förkylning efter förkylning, hinner just och pass bli frisk från ena så kommer den andra som ett brev på posten,nu har det konstaterats att hon har råkat ut för RSviruset och några sjukhusbesök på det, vi fick som råd därifrån nu när alla mindre verkar åka på jobbiga förkylningar att hålla oss borta från ”stora samlingar” och även då öppna förskolor mm där smittan sprids som en löpeld, vi köpte även med oss handsprit hem och hoppas på att denna sjuka snart är över!

    Hoppas Alice blir frisk snart och inte råkar ut för någon mer smitta 🙂

  2. Kristin

    Tänk på att tvätta händerna också! Mot tex vinterkräksjukan biter inte handsprit, handtvätt med tvål och vatten är bättre.

    1. Sanna

      Jag skulle säga att handtvål och vatten i kombination med handsprit ger det bästa skyddet! Jag jobbar som sjuksköterska på en infektionsavdelning och har hand om patienter med kräksjukan dagligen.

  3. Nenna

    Jag har också en förkyld liten herre och det är så jobbigt! Man blir så ledsen när man hör hur de kämpar med snorig näsa och hosta osv. Jag tycker det är så svårt att säga till folk att inte ta på honom! Alltså vissa har ju en väldigt relaxed attityd till det där med förkylningar/barn. Tex har jag en kompis som har två lite äldre barn och hon är jättenoga med att säga till dem att inte ta på min bebis i ansiktet eller ta på hans napp osv när vi ses. Men en annan kompis sa inget till sina barn trots att de hade skitiga händer och skulle ta på honom och hans nappflaska när jag skulle göra iordning maten osv. Och vissa vuxna ska liksom klappa på honom och ta i hans små händer (som han nu upptäckt och stoppar i munnen HEEELA tiden trots napp!) jag tycker det är så svårt att säga ifrån för jag vill inte att nån ska bli ledsen och jag fattar ju att de vill klappa på honom när han är så rackarns söt! Men hur säger man ifrån på ett schysst sätt? Någon som har tips? 🙂

    1. Veddy

      Hej! Jag har två barn, en är tre och en är 7 månader. Jag tycker att man helt enkelt bara ska säga ärligt och rakt på sak! Skulle du kunna låta bli att ta på bebisen när du inte tvättat händerna/spritat med handsprit! Det är så mycket sjukdomar nu under januari/februari och vi är otroliga att vår lille får rs-virus (något som nästa alla har hört om på nyheterna). Jag tänker så här , de flesta kommer att förstå, och de som inte förstår ja då får det väl vara så! Viktigast är ju att ni och bebisen mår bra! ☺️