Så gör du pom poms snabbt! – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Så gör du pom poms snabbt!

1Du behöver: Silkespapper, sax och snöre.

21. Här bestämmer du storlek på din pom pom. Jag bestämde mig för att göra fler mindre (och ganska glesa) och klippte därför mina stora ark på mitten.

32. Mina silkespapper kom i en hög på fem papper, det är glesaste laget egentligen, bäst blir det med 7-8 ark på varandra. Men jag ville ha ut så många pom poms som möjligt, så det här gången fick det bli glest. Vik som en smällkaramell, du vet vik, vänd, vik, vänd, hela vägen bort.

43. Knyt ett snöre i mitten av vikningen. Vilket snöre som helst funkar, jag körde på ett paketsnöre i guld.

5

4. Dags att klippa formen! Jag valde att göra runda, men det går lika bra att göra spetsiga, det bestämmer du själv. Ju djupare du klipper desto “blommigare” blir de. Testa lite olika och se vad du gillar bäst! De går att frisera i efterhand, men det är lättast att göra det i det här steget. Gör likadant på båda sidorna.

6

7

85. Veckla ut din pom pom! Här gäller det att vara försiktig så att den inte går sönder. Dra flik för flik långsamt mot mitten, börja närmast mitten.

pom poms6. Klara! Jag tycker att de jag gjorde till dopet blev mycket finare, det är ju att föredra att ha lite mer tid (och tålamod) än vad jag har idag. Men det kommer bli en fin detalj på kvällens fest! Lycka till och det är bara kommentera om ni undrar över något, det är lätt att göra pom poms, men svårt att beskriva i text tycker jag.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.