Ni hade säkert jättebråttom – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Ni hade säkert jättebråttom

Skärmavbild 2014-10-24 kl. 16.02.44För något år sedan skrev Fredrik Backman ett inlägg om när han var ute och körde bil med sin, då nyfödda, son. Jag kan inte mer än hålla med honom i det han skrev efter vad som hände I går.

I går var jag och Alice ute och körde en del bil. I rondellen på Brommaplan så var vi en sekund från att bli påkörda på passagerarsidan för att en bilist inte vet att den i rondellen ska få passera eller köra ur rondellen innan du får köra in. Jag använde mina “blinkers” tydligt. Jag har nämligen gått tillbaka till trafikskolenivå på säkerhetstänket i mitt bilkörande när jag och Alice är ute och åker bil tillsammans. Passagerarsidan tänker ni, det är väl inte så farligt, Alice brukar ju sitta bakom förarplatsen. Jo det stämmer när vi är flera i bilen. När det bara är jag och Alice så sitter hon på passagerarsidan.

Ni som läser bloggen vet att Alice är mitt allt. En rätt liten och en rätt liten kropp i en stor bil. Alice är dryga 60 cm kort och väger inte mer än sju kilo. Hon syns inte genom passagerarfönstret. Att hon sitter just där det kan ju inte “Du” veta om.

“Du”, skäggiga man i 35-årsåldern, som körde den mörkblåa Volvo V40 hade säkert jättebråttom eftersom du inte kunde vänta två sekunden och passera in i luckan bakom mig. Bilarna på vägen ut mot Nockebybron använde du nämligen som slalompinnar. Jag har kollat och det ligger inget akutsjukhus ute på Ekerö, eller på vägen dit heller och ICA-butiken på Nockeby Torg stänger mycket senare än 12:30, eftersom du svängde av där. Men jag hoppas det var värt det, för dig. För mig kommer ditt beteende aldrig vara värt det.

Samma sak vill jag säga dig som korsade spärrlinjen på trafikplats Rosenkälla. Signalerade med helljus och ville att jag skulle preja bilen till höger om mig av vägen för att ge plats för dig. När det fanns plats för att flytta mig tackade du mig att ge mig fingret. Jag hoppas att du kände dig riktigt tuff och att det var värt det…

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annica

  Jag bor inte längre i Sverige och blir helt chockad av trafiken i Sthlm varje gång jag kommer hem. Fortkörning verkar vara normen och blinkers överflödigt. Blir fruktansvärt arg varje gång då jag också kommer hem. Förstår inte heller varför lagarna inte är striktare angående mobilanvändning medan man kör!! I Sverige kontrollerar man mer än gärna invånarna men smsa och kolla gärna Facebook medan du kör, och riskera ditt och andras liv under tiden. Absurt är vad det är.

 2. lisa

  tycker att alla vi i sthlm MÅSTE ha en “uppmärksamma trafiken dag” det ska pratas i media och överallt, VI måste skärpa oss, man vågar inte åka bil med barn snart. Är så trött på detta…

  Bra att du kör lugnt Stefan och använder BLINKERS! Typ INGEN gör det!!!??

  mysig advent på er 🙂

 3. Emilie

  Förstår dig till 100%!! Har också varit nära att bli påkörd ett flertal gånger i den där rondellen. Det är så irriterande att se hur vissa människor kör. Kan verkligen störa mig på det.

  Vad har folk så bråttom till? Ständig fråga jag och min sambo brukar fundera på.

  Tur att det gick bra för er!

 4. Malin

  Usch vad arg jag blir. Jag blev en gång ganska illa påkörd i en större rondell för ett par år sedan och det var höstmörker just då.. Det värsta var att föraren gasade iväg därifrån och vi hann aldrig uppfatta bilen. Jag var sååå ledsen över att man bara kan smita sådär, jag var dock inte arg över de skador jag drogs med i flera månader, jag var mest arg över att idioten smet. Tänk om vi hade haft barn med i bilen!!!!

  Här försöker vi vara försiktiga i trafiken med de allra dyrbaraste vi har som passagerare men så räcker det med att någon idiot där ute ska göra ett felsteg. Man vinner inte många minuter på att gasa som dårar, om nu dom kunde förstå det..

 5. Jennie

  Men fy fanken vad hemskt, vilket beteende! Tur det gick bra för er! ♥ Jag stör mig så fruktansvärt på folk som inte blinkar i rondellerna, man ska ALLTID blinka när man ska ut ur en rondell. Ska jag vänster i en rondell blinkar jag först vänster och SEN höger, innan jag är ute ur den. Men jag har märkt att många bilmärken helt saknar blinkerssspaken…

  Igår när jag åkte taxi från Danderyds Sjukhus så körde en bil om oss just just före Roslags Näsby-avfarten och sen SVÄNGER den jäveln in på avfarten ändå med max tio meter till godo innan refugen….. I nittio…. Snacka om puls vi i taxin hade….. Och blinkers, använde han det? Nej. 🙁

 6. Elin

  Passar på. Är polis och mamma. Får tyvärr åka på olyckor när det inte gick så bra som det gjorde för er igår. Tänk er för i trafiken. Prata inte i telefon eller sms. Försök ta det lugnt även när det är stressigt. Tänk på dom små i bilen som Stefan gör! Skäll inte allt för mycket om ni råkar få en böter vid trafikbrott. Det ger effekt i form av färre olyckor. Adventskram

 7. nathalie

  Har krockat 2 ggr i Brommaplansrondellen varav en gång med lastbil. Tur för den föraren (försäkringsbolagrt dömde olyckan till hans nackdel..) att jag då inte hade liten bebis, isf hade han legat i smärtor på marken=)

 8. Lina

  Alltså OOOHHHHH jag kommer få en HJÄRNBLÖDNING en vacker dag av alla idioter i trafiken!!!

  Förstååååår dom inte att dom leker med människors liv?!?!!? Så inihelllvettes jävla bråttom kan man inte ha, att det är värt att riskera allvarliga skador eller till och med DÖD för en millisekunds försprång.

  Usch trafik-morgon är verkligen det värsta jag vet, är det NÅGOT som kan göra mig upprörd så är det det.

  Och vi har en 3 veckor äldre dotter än Alice, så jag kan VERKLIGEN relatera till vad du skriver.

  Älskar bloggen för övrigt, så härlig!

  Kram

 9. Josefin

  Fan vad förbannad jag blir när jag läser sånt. Undrar om de vet om att deras troliga tidsvinst är typ 1,5 minut…. Idioter.

 10. Camilla

  Åh, vad hemskt!

  Jag kan verkligen bli TOKIG på trafiken inne i stan, jag försöker ha superkoll åt alla håll och kanter när jag är ute och går med vagnen, men hälften av alla bilförare blinkar inte innan de svänger, vilket resulterar i panikinbromsningar både från deras och mitt håll. Signalera så kan jag gärna stanna kvar på trottoarkanten om det är så bråttom, men jag kan inte läsa tankar!!

 11. Emma

  Usch vad läskigt. Tur att ni var i rondellen ett par sekunder tidigare!!

  Bor i England och här kör de som idioter, fort och hetsigt. Som du skrev kör man själv extra försiktigt men man kan ju tyvärr inte komma undan de andra som inte gör 🙁

  Undrar av vilken anledning Alice sitter på förar sidan när ni är fler? Antar att hon är på passagerar sidan när du är ensam så du enklare kan ha koll?

  Vi blev tillsagda att ha bilstolen bakom passagerar sätet.