Angelica Lagergren

5 av varje

IMG_7820.JPG Umbi gumbi får de här dropparna varje morgon. 5 magdroppar och 5 D-vitamin. Har ni andra också tänkt på att D-dropparna tar huuundra år att få ur medans magdropparna forsar ut?

Jag läste i ett forum att vissa bebisar får ont i magen av D-droppar och att de istället får d-vitamin som det inte är olja i. Vad får er bebis för vitaminer och droppar?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tove

    Vår dotter klarar inte av dom oljebaserade eller vattenbaserade dropparna så vi kör helt utan nu i någon månad för att sen se hur hon klarar av de lite längre fram!

  2. Sophie

    Exakt så gör jag med vår Lykke på 3 månader, varje morgon! Och jag har också tänkt exakt likadant, att fasen vilken tid det tar med d-dropparna där man hinner räkna 5 droppar, men med magdropparna går det så fort så ibland blir jag osäker om där kom med en droppe extra eller för lite, haha! Tack för rolig blogg, det är kul att följa en mamma och dotter som är lika gamla som jag och Lykke! 🙂

  3. Anne

    Tyvärr visar forskning* att magdroppar eller Minifom INTE hjälper mot kolik/skrikighet/magknip. Att små bebisar har ont i magen på kvällen är nog mer kopplat till omognad i tarmsystemet än till den lilla mängden olja i D-dropparna. Men blir ju betydligt bättre efter tre månader!

    *http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1748356

  4. Hanna

    Tips: köp Sempers d-droppar. De innehåller både d-vitamin och samma (och lika mycket) bakteriekultur som magdropparna 🙂 kostar lika mycket och då behöver man bara ge en sort 🙂

  5. Camilla

    Hmm…vår dotter kan ha rejält magont ibland på kvällarna så hon får minifomdroppar innan varje måltid. Det hjälper för det mesta, men inte alltid. Och så tar hon de där d-dropparna också. Men nu blir jag ju fundersam över om det kan vara d-dropparna som orsakar magontet när jag läser andra kommentarer. Men vad svårt, hur vet man att det just är de som orsakar magproblem?

    1. Alexandra

      Testa att ge dem på morgonen istället för att se om de är dem som påverkar! Be BVC om att få de vattenlösliga 🙂

  6. Carro

    Vår tjej som är lika gammal som Alice har fått väldiga besvär med magen av D-dropparna. Vi testade magdroppar med D-vitamin men det funkade inte heller. Har haft uppehåll på nån månad och testar nu igen, men oj vad hon får ont i magen. Får nog kika på de dropparna som är vattenbaserade istället.

  7. mamma till två

    Hej,

    Precis som Marie skriver är knepet att skaka flaskan kraftigt innan du öppnar korken. Då upplever i alla fall jag att de kommer betydligt fortare.

    1. mamma till två

      Oj, jag läste lite för fort. Marie skriver om magdropparna. Jag pratar alltså om d-dropparna. Att skaka kanske fungerar på både snabb och långsam ”droppning”. 🙂

  8. Vibeke

    Vår lilla Edward får samma som Alice. Jag har haft precis samma tanke, man får räkna lååååångsamt med d-vitamin dropparna och fort fort fort med magdropparna! Tack för er underbart bra blogg!! Heja er!

  9. Marie

    Våran tjej får sepmers magdroppar som innehåller d-vitamin, de fungerar perfekt på henne. Skaka flaskan med magdropparna och vänd upp och ner ett par gånger så droppar den mer långsamt

  10. Alexandra

    Vår tjej fick ont i magen av de oljebaserade, så vi fick vattenbaserade D-vitamin av BVC. Fungerar mkt bättre 🙂 Ger inget annat.

  11. Juöia

    Haha! Så kul, jag stod och störde mig på just detta imorse när dropparna skulle ges. D-dropparna tar som du säger en jävla evighet att få ut och inte nog med det, hälften hamnar ju lite varstans när man med all kraft man har försöker skaka fram dropparna. Zzzzzz

  12. Sara

    Vår nos fick ont i magen av den gula d-vitaminflaskan och vi bytte till den gröna istället och magonten försvann.

  13. Annelie

    Min lille killes mage klarar varken av olje- eller vattenbaserade d-droppar. 🙁 Enligt sköterskan på BVC är det viktigt med dropparna men bebisarna ska inte få ont i magen av dem. Så nu äter jag d-vitaminstillskott (jag ammar) tills vi provar igen om någon månad. Då kanske magen har utvecklats lite mer och klarar av att smälta dropparna.

    Måste slänga in en fråga. Jag ska köpa sportBH på Glammom och såg att din är därifrån. Är de mycket töjbara i tyget och hur är kupan? Är osäker på hur jag ska tänka storleksmässigt.

    Tack för en jätterolig blogg!!

    //Annelie