Angelica Lagergren

7 saker jag stör mig på hos Stefan

Jag la ut en bild på instagram och skrev att jag var arg över att Stefan ställt sopor mitt framför dörren. Jag skrev lite om det här på bloggen också. Det är så sjukt svårt att ta sig ut med barnvagnen när det står saker i vägen, som sopor. Och skor. Och kepsar. Och träningsväskor. Varför står de mitt i dörröppningen? Jag frågade mina följare på instagram (angelicalagergren heter jag där, följ mig gärna) vad de stör sig på hos sina respektive. Jag fick så himla roliga svar! Bland annat skrev en tjej: ”Alltid gör kälkbacke på osten, jag lovar en dag slår det slint och jag tar livet av honom med osthyveln”. Jag skrattade högt när jag läste den kommentaren!

bild-1

Det finns huuur många saker som helst som jag gör som Stefan stör sig på, men nu ska det här inlägget handla om saker han gör som irriterar mig. Sen får väl han skriva ett eget inlägg om grejer jag gör som han blir irriterad av.

 1. Han tar av sig skorna och ställer de alltid mitt innanför dörren, trots att vi har ett skoställ precis innanför dörren som ju är till för skor.
 2. När han städar flyttar han bara runt saker, han ställer liksom inte undan grejer utan flyttar bara runt sakerna. Svårt att förklara vad jag menar… Jag är mer ”Äh, den här skiten (papper, räkningar, ren tvätt, pennor med mera) behöver vi inte nu, jag slänger ner det i en påse som jag ber Stefan ställa upp på vinden. Sen får vi ju också inkasso-krav för att jag gömt (och glömt) räkningarna på vinden. Hehe. Inte så smart!
 3. Han rakar bort sitt skägg över handfatet och låter EN MILJON små strån spreta och äckla sig på både handfatet och badrumsgolvet.
 4. Han tar av sig strumporna i soffan på kvällen och låter de ligga kvar där. Eller på golvet. Nästan aldrig i tvättkorgen. Och ligger de någon gång i tvättkorgen är de ihopsatta till en boll. Han tvättar alltid sina strumpor så för att (citat Stefan) ”Det är SÅ smart, då behöver man aldrig leta efter den andra strumpan, då är de ju redan i par”. Eh ja? Ett smutsigt par!
 5. Han slänger inte tomma mjölkpaket utan ställer de på diskbänken. Jag längtar verkligen efter den dagen mjölkpaket får ben och själva kan hoppa ner i sopkorgen.
 6. Han vet alltid, alltid, aaalltid bäst. Oavsett vad det gäller så VET Stefan vad som är rätt. Jag har med andra ord alltid fel. Det kan vara ganska frustrerande att leva tillsammans med en besserwisser.
 7. Han säger fil istället för yoghurt. Ja, jag håller med. Hur kan jag störa mig på det? Det är ytterst fjantigt att jag blir irriterad på det. Men han säger alltid ”Vi måste köpa ny fil”. Men det är alltså yoghurt han menar, han har ätit yoghurt till frukost varje morgon sen vi blev tillsammans. Men envisas alltid med att säga just fil. Jag blir SÅHÅ irriterad över det att jag får klåda på hela kroppen. Haha. Ja, jag är sjuk i huvudet. Låt oss bara konstatera det.

Nu vill jag mer än gärna höra vad ni stör er på hos era partners! Vad gör er vansinniga? Vad får er att bli på dåligt humör? Är det brödsmulor på bordet? En gammal kaffekopp på soffbordet? Eller är personen du är tillsammans med perfekt?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie

  Vi har en son på 7 månader o min sambo slänger aldrig sina smutskläder i smutstvätten. Använda kallingar kan ligga på golvet i flera dagar ( kr tills jag blir förbannad o skäller ut honom) . När han plockar ur diskmaskin så har han ingen aning om vart allt ska vara så han hittar nya ställen varenda gång att ställa grejer på. Smörpaketet är alltid kletigt o kladdigt. Han stänger aldrig skåp kr lådor. Hehe finns så mycket mer men nu när man har barn har man börjat störa sig ännu mer på vissa saker

 2. Mollgan

  Vilka roliga listor! Som man — som sköter all tvätt — vill jag balansera lite med en lista på det som HON här hemma försummar:

  1. Hon är alltid ute i sista minuten, till och med när vi ska åka till hennes föräldrar. Jag och barnen står helt klara i trapphuset. Vad gör hon? Jag vet inte! Sminkar sig, yrar runt i lägenheten, jättestressad varje gång. Hur svårt kan det vara att titta på klockan?

  2. Koftor och tröjor läggs i soffan eller på stolar, aldrig i garberoben eller tvättkorgen. Använda kläder läggs på en stol i sovrummet, insnodda i varandra (typ en topp insnärjd i en kofta). Varför?

  3. Städning är aldrig lika med bara städning utan samtidigt ska ett PROJEKT startas: ordna upp leksaker i ny och knappast barnvänlig ordning, sätta upp en hylla, flytta en tavla, putsa alla skor, byta jord i krukväxter. Resultat: allt drar ut på tiden, hela dagen går åt, barnen ska involveras och det blir för mycket för dem, kaos och skrik…

  4. Hon gör en macka vid diskbänken och stoppar ALLTID halva i munnen innan hon sätter sig, samt pratar! Varför inte bara sätta sig som en civiliserad människa och äta vid bordet?

  5. Hon glömmer alla överenskommelser, av typen ”då går vi vid fem”, ”jag gör detta, du gör det”, ”vi tar det lugnt i dag”. Överenskommelser är till för att i stunden få mig på gott humör (?) och sedan kan man lugnt strunta i dem, när man kommer på nåt annat man vill göra. Otroligt irriterande! Håll fast vid det du sagt, tycker jag, eller lova inget.

  6. Alltid ska något stoppas i munnen, småätandet — varför detta ätande? Det är inte trevligt att ständigt ha en tuggande människor omkring en. Vad är det för fel på måltider? Varför inte passera en skål med godis, popcorn, frukt etc, EN GÅNG utan att ta något? Varför inte bara slå sig ned framför teven eller i en fåtölj utan att ha något ätbart med sig? Jag tycker konstant-ätande är smått infantilt.

  Men hon är charmig med all energi, alla upptåg och dessa lite DAMP-liknande dagar …

 3. Elin

  Hahaha skrattade så mycket åt 5an med mjölkpaketet!! Min sambo gör exakt likadant och jag förstår det inte i o m att han slänger allt annat? Inte som att vi källsorterar heller. Utan det är helt enkelt något magiskt med att jag lägger ner just mjölkpaketen i soppåsen!

 4. Mallan

  Tack för att du delade med dig av den här listan Angelica! Det betyder alltså att jag inte är ensam i världen om att störa ihjäl mig på att min sambo säger fil till yoghurt! Haha! Håller med dig om att det förmodligen är vi som är knäppa som stör oss på det men ändå: det är sjukt störigt! Och hur svårt kan det vara!? Min sambo kan heller inte skilja mellan margarin och smör vilket ju också är ENORM skillnad!

 5. Elin

  Aaaah ååååh skorna på hallmattan herregud vad det stör mig, hur svårt kan det vara det måste ju vara ännu jobbigare att stå kvar vid dörren och ta av dem?

  Min kära sambo lämnar också alla dessa äckliga hårstrån efter sig och sköljer verkligen a l d r i g handfatet. Och åh han lämnar alltid papper efter sig överallt, hushållspapper som han har rivit av för att han ”trodde han behövde det”, man tar väl ändå papper när man väl behöver det? Lägger ständigt den blöta handduken på sängen istället för att hänga upp den och spiller jämt efter sig på bordet men torkar aldrig? Och åh disken. Vill aldrig låta honom diska (men orkar ju inte själv alla gånger). Han diskar så slarvigt att jag förstår inte hur han alltid kan missa. Och han ser sig aldrig om efter mer disk utan antar att det som står i hon är det som ska diskas, och då är det ändå han som ställer ifrån sig kaffemuggar överallt…

 6. Elin

  Att han alltid ska göra saker i sista minuten. Som han tror tar 3 sekunder men tar 7 minuter. Typ:

  Jag: Älskling, vi måste åka NU!

  Han: Kommer, ska bara raka mig och bajsa först!

  Mjo. Något störigt. Rätt kass tidsuppfattning överlag 😛

 7. Carina

  Det jag stör mig på allra mest hos Niclas är hans totala BESATTHET av sin telefon. Han MÅSTE kolla Twitter/Instagram/matchresultat var femte minut och måste alltid svara på sms på eeeen gång när han får det. Sjukt jävla irriterande om man är mitt i en diskussion eller beslut, typ handlar mat och ska bestämma vad man ska ha och han BÖRJAR SMSA. Typ som att jag ska lösa allting. Då blir jag galen och stirrar på honom tills han känner min blick bränna honom i pannan. Alltså!!! Eller att han fipplar med den när han kör bil. Typ ska backa in på en parkeringsplats och får ett sms som man måste svara på.

  Är övertygad om att jag en dag kommer ta hans telefon och stampa sönder den.

  Kram! <3

 8. Johanna

  Haha ja glömde de här med disk i vardagsrummet som ja läste lite längre upp.. Hab pluggar och jag jobbar så han har de lugnare än mig, och speciellt den här hösten blev en kurs inställd så han har gjort INGENTING. Spelar tv-spel långt in på nätterna och jag börjar 6 varje morgon så jag är död på kvällarna, så säger han varje kväll; gå och lägg dig du så fixar jag de där. Men varje morgon står skiten kvar. Och odiskade kastruller i diskhon står kvar när man kommer från jobbet. Blir galen!

 9. hanna

  min älskade sambo har inget emot att stå och diska för hand när det är jag som fixat till middagen. MEN på nått jävla konstigt sätt så ”missar” han alltid alltid en grej. ett glas, en skål, en tallrik, en plastbalja…….. som står kvar sen odiskad. JA FATTAR INTE?!? ja kan lika gärna diska ALLT själv om ja ändå hamnar att diska nånting.. de gånger ja ha frågat om denna kvarlämnade produkt så blir han uppriktigt sagt förvånad och ”har inte sett den”.

  synen verkar för övrigt vara kraftigt försämrad hos män överlag, för herregud vad han kan söka länge efter något som e rakt framför näsan. orkar knappt gå dit och hjälpa till längre då jag vet att själva grejen e direkt bredvid honom.

  när han ska åka och handla nånting i matväg, kommer han hem med bara 1 sak då, typ kött till dagens middag. ingen mjölk, inga grönsaker, inget gotte, ingenting annat. när jag ska handla kollar jag igenom vad som fattas och behövs de närmsta dagarna…..

  innan vi flyttade till ett hus med flera toaletter skulle han ALLTID duscha när jag stod och sminkade mig innan vi skulle på fest, så mitt hår blev rakt pga fukten. alt. skulle han bajsa just när jag duschade(fy farao.)

 10. Sky

  Åh vad roligt att läsa om alla irriterande saker våra karlar gör. Måste ju också skriva ner nu!

  1) Min gubbe vet precis som många andras allting och har aaaalltid rätt. Även fast jag sitter med facit nedskrivet i handen. 2) Han plockar aldrig ut disk från vardagsrummet där vi i princip äter alla mål så att jag med en grinig 3 månaders ska behöva plocka dagen efter. 3) Han tvättar endast sina egna jeans och skjortor för det gör jag tydligen helt fel. 4) Han kan aldrig plocka in sin tvätt som jag prydligt vikt i fina sorterade högar på matsalsbordet (vilket förövrigt är det första man ser när man kommer till oss) det ligger där tills jag plockar in det eller alternativt flyttar det till en annan plats där den fortfarande ligger tills jag tar hand om det. 5) I våran WIC (på heltäckningsmattan!) ligger det alltid 2-3 blöta handdukar efter morgonens dusch (räcker inte 1?!) som jag snubblar över när jag ska lägga in hans tvätt.

  6) Hans kläder samlas i en ofantligt stor hög på golvet vid hans sida. Vem plockar? Jo jag såklart.

  7) Eller att han när han kommer hem från sitt stillasittande jobb måste ”vila” en timme framför datorn/Xbox istället för att hålla eller umgås med våran lilla dotter så jag kan få gå på toaletten ifred. SUCK! Och sista för att inte gå helt bananas 8) han tar aldrig fram tallrik, bestik eller glas till mig (och andra diverse grejer också som man ska ta två av) puh nu ska jag ge mig! Detta kändes skönt >:D

 11. Tove

  Åh denna lista kan göras lååång!!

  1. När han kommer hem gör han som många andra karlar verkar de som, ställer skorna direkt innanför dörren trotts att skostället står precis vid sidan, har testat lämna mina skor där också för att han ska fatta men det meddelandet går inte fram…

  2. Inte nog med att skorna inte är där dom ska vara så har han tendens till att gå igenom hela hallen, in i vardagsrummet och fram till fåtöljen där han tar av sig jackan och lägger, JAG BLIR TOKIG OCH VILL SLÄNGA UT DEN GENOM FÖNSTRET! Vad är liksom meningen med att ha en hatthylla med krokar om han ändå likförbannat skiter i den?

  3. Denna fåtölj får VARJE dag sällskap av alla kläder han haft på sig under dagen, och dom ligger alltid kvar till dagen efter.

  4. När vi fick diskmaskin så sa han att vi ska alltid ställa ner det vi använt i diskmaskinen direkt. Men likväl är det alltid hans tallrikar som står framme. När jag sedan säger att han kan ställa ner svarar han alltid med: jaha är det diskat? Varpå jag vill svara: Men JAA! Öppna skiten och kolla vettja!!!

  5. Han snarkar som om hela hans liv hängde på de! Är på fullaste allvar förvånad över att han inte väcker grannarna, och än mindre vår dotter!!

  Som sagt så kan listan göras enorm! Och i mitt huvud så är jag felfri och det finns absolut inget han stör sig på hos mig! Men såklart, den listan kan ju göras minst lika lång. Det är allt bra tur man älskar varran!

 12. Fia

  Hahahah bästa då är man inte ensam så många sambo/o gifta som känner samma sak.

  Nr1. Hatar att han aldrig stressar eller det att man ska dammsuga damma diska osv..

  Båda jobbat heltid! (Enligt han har ja de lättare för ja sitter på kontor) och han jobbar som byggare !!!! Irriterad på de som fan!! Jobb är jobb ja blir lila trött o störd! Mitt i allt de har vi en son på 16 månader o han vill endast leka me mamma.

  O mamma ska laga mat för pappan anser att de är godare. Sen ser ja då som mamma den äckliga toaletten som ni andra nämnt skägg. Hår uschhhh. O de ska ja ta upp o sen har man en stackars liten Krak som vill leka .:/

  Nr 2 när man sover vill han typ ligga över en lägger ena benet över o de känns som stackars lilla jag krossas o aldrig kan vila upp kroppen i och med kontorssittande samt litet barn man burit på !

  Nr 3 han vill ha sex !!!! Observera när som . Hur orkar han? Ja orkar inte är föööör trött det är inte lila mys mys då . Har man jobb o barn o ska va till hands 100%orlar man inte . Någon mer som har så o känner så eller är ja konstig? Ha sex när man ibland bara vill kolla på tv? De kommer en stilig Karl o ba heej älskling o man bara känner i nej inte nu:( ibalnd vill

  Man att dom/han ska fatta att de inte är lika ”kul” jämt!!!

  3. Att han ska prata me föräldrarna om allt ma. Gör hemma eller planerar de dödar meeeej!!!!

  Listan kan göras lång

  Men visst finns de kärlek o ma. Älskar varann :)!

 13. Erika

  Helt fantastiskt inlägg! Min kära man har också jobba ovanor!

  1. Han sover alltid med händerna bakom huvudet, vilket resulterar i att jag ALLTID vaknar av att jag blir knockad i huvudet av hans sjukt vassa armbågar…

  2. Han byter ALDRIG toarulle. Jag har till och med satt upp en lapp med texten ”fatta vinken” ovanför. Det finns fortfarande ingen toarulle där.

  3. Och när han tvättar, viker han aldrig in min tvätt, trots att jag alltid viker in hans när jag tvättat. Han låter bara min tvätt ligga där i de där fula IKEA-påsarna…

  Jag vet däremot att jag absolut inte är perfekt heller så jag låter väl honom hållas 😉

 14. K

  Min gör sådär med strumporna men det stör mig inte så mycket, ofta plockar han upp dem dagen efter. Öht är vi båda väldigt ordningsamma. MEN (hehe ja klart jag också vill gnälla)

  1. Han får för sig att saker luktar ”surt”. Har jag våttorkat något, även om det är med typ papper, så luktar det surt. Tar man inte ut tvätten sekunden den är klar blir den sur. Har jag inte HÄNGT hans kalsonger rätt luktar de också surt. Blir galen på skiten.

  2. Hör likt många andras män också dåligt. Han påstår att jag pratar tyst/bortvänt/otydligt och det hör till saken att jag AVSKYR att upprepa mig. Är bland det värsta jag vet så jag har slutar svara när han frågar vad jag sagt.

  3. Så. Omständligt. Långsam. Människan kan ha försovit sig och sätter sig ändå ned och äter frukost med något på datan framför sig, duschar och klär på sig – ofta hör jag hur han KLIPPER NAGLARNA när vi har bråttom?! (Förut ljög jag alltid om när vi behövde åka för att kompensera för detta men han kom på mig).

  4. Fyller aldrig tvätt och diskmaskin ordentligt. Släcker aldrig (alla) lampor. Så himla dåligt för miljön så jag blir tokig. Och läste om någon som lämnar papperstussar? Alltså I WISH att det var tussar ist lämnar han berg av hushållspapper överallt som använts för att torka en droppe mjölk.

  5. Av någon anledning sätter han våran son att leka i sin pyjamas ist för att byta om på honom på morgonen vilket jag upplever som ohygieniskt när han ska sova i plagget?!

  6. Vi har två kuddar var i sängen. På kvällen tar jag bort min ena kudde. Han LÄGGER SIN PÅ MINA FÖTTER?! Någon gång under natten alltså.

  7. Han tar alltid vagnen ifrån mig när vi är lediga tillsammans och typ ska på buss, över väg, köra på kullersten osv i tron om att han gör detta bättre än mig?! Man bara förlåt jag är bara hemma själv 5 dgr i veckan med vår son.

  AAAAAAAH, kommer på för mycket. Men älskar honom. Innerligt. Finns otrevligare saker än att ha en älskad att gnälla över hehe 😉

 15. Jennie

  Jag märker att mina topp irritations grejer tycks vara populära 🙂 vad är det med karlar?

  Mina topp är:

  1. Han lämnar tomma toarullar efter sig lite var som helst på toan – förutom i sopkorgen. Löste dock denna issue genom att köpa såna toarullar man kan spola ner, så nu gör han det. Det går tydligen bättre att kasta den i toan än i sopkorgen en halvmeter bredvid.

  2. Det är fullständigt omöjligt för honom att fylla på toapapper.

  3. Han klär av sig på toa på kvällen o lägger smutsiga kläder ofta i smutskorgen, men inte kallingarna, de klär han av sig o slänger på en stol i sovrummet. Så snuskigt att jag måste ta hans skitiga kallingar hela tiden!!

  4. Sockorna som hannar överallt i soffan, under skrivbordet, på mattan… Fast det har blivit snäppet bättre efter allt mitt tjat. Finns kanske hopp om livet?

  5. Hur man staplar in disk i diskmaskinen är en rebus han inte rer ut över huvud taget. Det är kors o tvärs o huller om buller verkligen. Hur svårt kan det vara?

  6. Gamla läskburkar o papper o skit som han slänger överallt i bilen… Har försökt introducera en soppåse som han kan slänga i istället så man slipper ha det så grisigt, men utan resultat.

  7. Han är fruktansvärt glömsk o oorganiserad, så jag måste komma ihåg viktiga datum o allt vi ska ha med oss när vi reser osv. Kan säga att senaste flygresan var en prövning för mitt psyke att rådda med honom, 3-månaders bebis, allt bagage o vagn o allt som tillkommer med det, plus mig själv. Med amningshjärna deluxe.

 16. Katarina

  Hahahahaha.

  Jag blir GALEN på M för att han 1) vägrar tvätta 2) tvättar fel (bara gör som det står i tröj-fan) 3) efter 7 år fortfarande inte fattar hur jag viker mina trosor när de tvättats och ska in i lådan 4) inte drar i plagg som måste dras i efter tvätt vilket resulterat i jag-vet-inte-hur-många för korta tröjor 5) inte bokar en ny tvättid på en gång (och sen tvingar mig att jaga ny tid)

  Han är förövrigt världens sämsta vinnare, en egenskap han ärvt av sin far och som jag därav förlåter.

  Och så manövrerar han bestick som en grottmänniska och har alltid sitt gigantiska huvud i vägen för tv:n och blir SKITSUR när jag säger till.

  Och så sms:ar han inte när han landat efter flygturer vilket resulterar i att jag tror att han dött och så är han helt oförstående när jag panikringer.

 17. Sandra

  Detta är helt sjukt! Jag kommenterar aldrig men nu måste jag göra det.

  När jag läste listan så kändes det som att jag hade skrivit den om min man!!! Alla utom 2an stämde EXAKT!! Speciellt ”filen” var så klockren! Jag får panik i heeeeeela kroppen varje gång han kallar yoghurten för fil haha

 18. Angelina

  Glömde också det som nästan stör mig mest.. Händer ofta att jag kommer med idéer på saker vi kan göra eller låtar jag tycker är bra osv. Nästan alltid ratas allt direkt, för att han någon vecka senare ska komma med exakt samma ide men kommer inte alls ihåg att jag nämt det tidigare..

  1. Katarina

   Ohohoh! Precis så gör min kille! Jag kan snacka om något och han ba jaha. Sen tipsar någon på hans jobb (eller tidningen Café) om det och då är det VÄRLDENS BÄSTA IDÉ. Man ba tack.

 19. sofie

  Haha vad roligt. Min sambo har också problemet med fil. Han gillar inte ens fil och aldrig typ ätit det så varför blanda ihop dom??

  Punkt 3,4,5 stämmer också men tyvärr är jag besserwisser och hon som kliver ur skorna mitt framför dörren.

  Gillar verkligen er blogg! Hoppas ni får en fin helg 🙂

 20. Angelina

  Åh! Nr 3-6 stämmer exakt in på min pojkvän också. Så

  Irriterande.. Speciellt det att han alltid vet bäst! Går liksom inte ens att diskutera det för jag ALDRIG rätt :))))))))))))

 21. Martine

  Skrattar så jag gråter, både åt inlägget och kommentarerna. Vad är det med män och deras strumpor överallt. Enda sedan min karl flyttade in hos mig för 6 år sedan har jag knappt gjort annat än plocka skitiga Intersport tubsockor (hur fult?) och tomma snusdosor. Sedan säger han alltid ”rummet”, vilket rum frågar jag då. ”Vårt rum” han syftar alltså på sovrummet..

  Det där med va har vi här hemma också, för några månader sedan såg vi på ”the kardashians” och dom skickade han pappan till öronläkaren, han sa att män stänger sv ljusa ljud, typ när frugan gnäller. Detta hänvisar numera min gubbe till varje gång jag blir irriterad på hans va…

  Sedan, det värsta. Alla tomma saker han lämnar efter sig. Tomma mjölkpaket i kylen, tomma glasburkar, tom saftflaska på diskbänken, 3 tomma deodoranter i badrumshyllan. Sen står man där och ska tvätts håret, då har han tagit slut på både sitt och mitt schampoo. Säger inget heller och köper inte nytt förstås.

  Ja, dom är ju trots allt älskvärda dessa karlar. Ska göra mitt yttersta för att min son i tidig ålder lät sig vart smutsiga strumpor hör hemma. Trevlig helg! Kram

 22. Linda

  Vad jag stör på mig hos min kära sambo:

  1. Strumpor överallt, de kan verkligen hittas överallt o så muttrar han sen att han inte har matchande eller hittar dom. Har sagt att jag ska köpa strumpförvaring av nåt slag i julklapp till honom.

  2. Hittar han inte sina kläder (speciellt strumpor & vantar) då lånar han mina. Behöver jag sägs att hans fötter är större så därmed blir mina förstörda och eller borttappade häromdagen hade han också råkat ta mina tights då det såg ut som långkalsonger. Har sagt att jag ska göra som Joey i vänner o ta på mig alla hans kläder o svettas i dom eller börja ta hans kalsonger (jag har lite större bakdel o höfter plus en gravid mage nu)

  3. Kommer på regler för att vi ska ha det rent här hemma jag är överens o följer nya reglerna, går en dag o så är det bara jag som följer dom. Tex torka av spisen direkt om man spillt vid matlagningen.

  O så en del annat .. själv har man ju också brister 😉

 23. Aussi

  Punkt 6 är en sjukt tråkig egenskap att ha. Resten är väl lättare att leva med. Men att ha sin världsbild cementerad och därmed alltid tro att man har rätt är svårare. Man måste kunna lyssna på andra och ta in andras åsikter och se dem som lika legitima som sina egna – ganska oempatiskt.

 24. Malin

  Haha!

  Jag stör mig på att min sambo tar med

  Sig kaffe kroppen in i badrummet när han ska göra 2:an. Ja, jag vet!! Hur äckligt är det inte? Dessutom brukar han glömma den där inne också..

  En annan grej jag kan störa mig på (eller ja, som gör mig galen) är när han kommer hem från

  Jobbet och lägger sig i soffan med sina skitna skickar byxor.

  Stör mig mycket på att han blöter ner så jävligt i badrummet när han har duschat och slänger kallingarna på golvet, precis framför tvättkorgen och handduken på vatten pölen och låter den ligga där och väntar tydligen på att jag ska ta upp den.

  Sen en sista gäng (innan jag börjar låta anti honom) är att när han ska vara duktig och tcätta så har han tvättat mina underkläder tillsammans med hundens filtar.

  Trots allt detta så älskar jag honom ändå.. Haha

 25. Frida

  Vilken underbar bloggpost! Känner igen mig såååå mycket i vad många av er skriver.

  Min man har börjat med något ofantligt irriterande sen ett par månader.. Efter han har sagt/förklarat något så säger han: Förstår du vad jag menar? Exempel: ”Jag tänker att vi kan ta bilen till IKEA imorgon. Förstår du vad jag menar?” Eeehh..JA JAG FÖRSTÅR!! Svårt irriterande alltså.

  Han duschar i evigheters evigheter och tar hundra år på sig på morgonen.

  Han har noll koll på teknik och har efter en månad med ny digitalbox och tv fortfarande inte fattat hur man sätter på tv:n..

  Kan fastna framför så sjukt tråkiga tv-program, typ ”Textilsömnad i Centralamerika på 1600-talet” eller ”Konstsmide från Närke” Jääsp!

  Trevlig helg!

  Kram

 26. Sandra

  Skrattar när jag läser alla kommentarer.

  1.Läser om alla som stör sig på killarna som slänger strumpor, kalsonger, papper överallt! Här är det tvärtom. Min är pedant och det jag kan reta mig på är att allt tar sån tid!!! Ska han laga mat tar de hundra år för att det ska bli perfekt, sortera tvätten i olika nyanser och vise versa. Låter knäppt men ibland tänker jag bara ”skit samma snabba på nu!!!”

  2. När han nyser. Han typ hoppar till och ser ut som en blöt hund.

  (Ingen söt hund)

  3. Han hatar att prata i telefon. Ska han ringa ett viktigt samtal eller bara beställa pizza drar han sig för det och jag får tjata!!!

  4. Basja efter jobbet. Hallåååå man vill umgås, gå ut och gå, börja laga mat tillsammans. Nä då ska han sitta på toa 35 min först..

  Låter inte kul men oj oj va bra han är och jag är säker på att han stör sig på mig också.

 27. Jenny

  Åååhh så man kan irritera sig på den man älskar. Min mans absolut mest irriterande vana: När han ska plocka i eller ur diskmaskinen eller annan enkel (och normalt) snabb köksgrej måste han rigga upp ipaden med nåt att titta på under tiden. Så tar han en tallrik och sen tittar han på programmet och sen en tallrik till osv. Det kan ta en halvtimme att plocka ur diskmaskinen. Ska han ut med soporna ska mobil och lurar fram och det ska väljas nåt att lyssna på och det tar tio min innan han ens kommer utanför dörren. Jag döööör så irriterande.

 28. Tove

  haha! är uppfostrad av föräldrar som konsekvent lär oss alla tre ungar kalla yoghurt för fil. Något OTROLIGT vad det provocerar många människor. Har lärt mig av mig det, tack vare vänner som blivit irriterade, så min pojkvän slipper i alla fall bära det oket 😉

 29. Cecilia

  Åh vad jag älskar det här inlägget! Och bloggen! Kan du inte också göra ett inlägg med 7 saker som du älskar hos din man? Tack för bra blogg!

 30. Sandra

  Haha! Underbar läsning! Min kära sambo måste oxå höra dåligt eller så är han otroligt disträ, jag tror på det sista för i princip -varje gång- jag säger nåt säger han, va? Åååh otroligt irriterande! Har sagt det till honom flera ggr men det blir aldrig bättre. Nåt annat som stör mig är att jag uppfattar honom som ganska blasé, han är alltid coolugn, för lugn, han hetsar inte upp sig för nåt. Ibland hade det varit kul att se honom riktigt exalterad över nåt. Han kanske blir det innerst inne men han visar inte det. Ska bli roligt att se hur han är under förlossningen nu i november 🙂 Slutligen så definierar oxå min sambo storstädning med att dammsuga och efter halva huset är han trött och måste vila! Ah! Störande! 😉

  Tack för en härlig och ärlig blogg! 🙂

 31. Hanna

  Aaaaaaaahhhh!! Skäggstubben på handfatet!! Ibland ska han var ”duktig” och rengöra men jag ser ändå alltid små irriterande strån överallt! Speciellt på kvällen eller morgonen när humöret inte är på topp när jag ska tvätta ansiktet eller borsta tänderna.. Sen är det vatten kvar på handfatet om han försökt ta bort skäggstubben. Sjukt irriterande .

 32. Angelica

  Ett tips!!!! Lägg strumporna i en särskild BH-påse (om ni har fler). Då försvinner inga strumpor!!!

  Kör alltid med det! 🙂 kramar

  1. Sandra

   Åh men gu vad smart, varför har jag inte tänkt på det! Den idéen kommer jag sno så mycket strumpor som försvinner hela tiden:)

 33. Anne

  Haha.. Skrattar gott åt eländet och känner igen mig i hälften. Fast med åren (14) har jag valt att inte irritera mig på allt. Det tar bara kroppen, orken och förhållandet stryk av. Jag vet ju att han skulle kunna göra en lista om mig och det är nästan värst. Jag vet alltså vad jag borde förändra men gör det inte heller.. Nåväl. Det som irriterar mig värst är att när min man tappar bort något, eller tror att något är borttappat så får han panik. Stressar omkring, vänder upp och ner på allting, så att man definitivt inte hittar NÅGOT sen och till sist anklagar mig för att ha lagt undan det han söker. Hur kan en intelligent man springa och leta efter papper med ögonen stirrande upp efter väggarna??? Jag låtsas oftast inte höra när han sätter igång den cirkusen för den driver mig vansinnig.

 34. Theres

  1. Han kan aldrig knyta ihop en överfull soppåse .

  2. Han fyller diskmaskinen, men glömmer alltid att trycka på start.

  3. Han kan aldrig sätta dit en ny toarulle när den andra är slut.

  4. Han definierar ordet storstäda med att dammsuga.

  5. Hittar snusdosor precis öcersllt.

  6. Han ställer alltid skorna under skostället och inte på.

  7. Han är en sjukt dålig förlorare.

  Oj jag undrar vad han skulle skriva om mig och om jag ens skulle vilja läsa det. Haha.

  1. Therese

   Gud vad jag känner igen snusdosorna! Det värsta är att min sambo ofta somnar med snus och sedan vaknar mitt i natten och lägger snuset(tack och lov portion) PÅ det vita nattduksbordet – och typ tömmer det en gång/vecka! Uäck!!

 35. Sara

  Min sambo tar nästan alltid hand om disken (älsk! Jag hatar att diska). MEN när han ska ställa undan den rena disken så verkar han mest bara blunda och chansa. Inget förutom glas och tallrikar står på rätt ställe och jag får frispel varje gång jag måste vända upp och ner på hela köket för att hitta en liten men ack så viktig pryl. Som ett lock till en matlåda (nej, de hamnar förstås inte på samma plats). Hur svårt kan det vara?? Jag tycker att andra saker av samma typ på en viss plats borde vara en rätt fet ledtråd till var saker hör hemma.

  1. Josefine

   Haha min sambo gör exakt likadant!! Kan tycka att det är lite roligt ibland.. skrattar högt när jag hittar det jag letar efter, det kan ligga på ett (enligt mig) helt ologiskt ställe.. Funderar då hur han har tänkt? Om han överhuvudtaget har tänkt 😉

 36. Emma

  Min man gjorde likadant med strumporna vid soffan. Det lyckades jag ”träna” bort. Men bollarna av strumpor finns kvar. Jag tvättar skiten så och lägger tillbaka dom i lådan. Så får han reda ut det själv.

  Han gör mig tokig med alla papper överallt! Inget läggs där det ska vara och han tycker det är fruktansvärt onödigt att damma när man städar.

 37. Sandra

  Herregud! Skulle kunna skriva en miljon grejen. Men jag AVSKYR när han har varit på toaletten och tar det sista pappret på toarullen, och så kastar han den tomma rullen på golvet. DET STÅR EN SOPPÅSE BREDVID TOALETTEN. Sedan så stänger han aldrig dörren till micron, utan när han är klar tar han maten och lämnar dörren öppen så lampan lyser.

  Han dammsuger aldrig för han tycker det är ”äckligt”. Man ba, jaha, så det är inte mer äckligt att gå på skiten? Varje gång han tar soppåsarna (som jag tjötar till) så sätter han aldrig i nya påsar. Efter att han tandborstat sig och spottat så sköljer han aldrig bort de blå härliga resterna i handfatet.

  Och så lägger han aldrig i handbromsen vid parkering. HATAR DET.

  Gud. Läser nu att vi knappt borde va tillsammans när jag är såhär bitter. Haha!

 38. Cecilia Q

  Aj aj aj.. Vad ni skulle störa er på mig!

  Haha här hemma är det jag som ställer allt innanför dörren! Så till den grad att han gjorde iordning garaget med klädhängare och skohylla så jag får ta den vägen!

  Men nåt han gör som jag retar mig på är:

  1. Samma sak med skägget och handfatet.

  2. Hör jävligt dåligt och säger VA?? Och ser helt störd ut. (Jag är iofs känd för att prata väldigt fort och otydligt men ändå!?)

  3. Flyttar mina saker (städar tycker han) så jag får leta ihjäl mig.

  4. Så fort vår dotter piper ropar han; fraaaam med maten!

  5. När vi sover ligger han typ med hela sin tyngd på mig. Mysigt förut men nu när man har en liten som man ska ta hand om på natten måste man dessutom brottas med en heffaklump! Haha, nu är jag lagom uppeldad tills han kommer hem!

  Trevlig helg allihop, var snälla mot era partners!

  1. Herr och Fru Lagergren

   HAHAHAHAH ”Nu är jag lagom uppeldad tills han kommer hem”. hahaha. Sitter här i soffan och skrattar. Och älskar att han säger va ofta! Haha. Jag pratar också snabbt och otydligt! Kramar A

   1. Elin

    Min man säger va hela tiden också! Men väntar jag utan att upprepa mig så svarar han på frågan ändå. Det är alltså en ovana bara. EN RIKTIGT STÖRANDE SÅDAN!!! Dessutom smaskar han när han äter och tuggar knappt maten. När jag tagit första tuggan är han klar…. Nu blev jag uppretad. Grrrrr!

  2. Monika

   Hahaha! Det där med ”va?” känner jag igen. Min man säger ”ursäkta” skitsnabbt och HÖGT och ser helt rubbad ut. Jag ser rött.

 39. Katarina

  Haha, skrattade gott åt sista punkten!

  Vad gäller min egen sambo:

  1. Han gör han samma sak med mjölkpaketen, plus att han också gärna ställer tillbaka mjölkpaket med typ 1 ml kvar i, in i kylskåpet.

  2. Han har en ovana att blanda smutsiga kläder i en klädhög ovanpå tvättmaskinen ihop med kläder som inte är smutsiga utan kanske ska användas igen.

  3. Han torkar av köksknivar med disktrasan – uäck!

 40. Tove

  Hahaha! Oh, jag har MASSA saker!

  1. Varje gång vi ätit klar börjar vi plocka ordning och diska i hop. Mina sambo hjälper till te.x att plocka ordning sedan ursäktar han sig ALLTID ”jag måste kolla mailen”, ”ska bara fixa några jobbgrejer” och sticker i väg fast att vi inte är klara!

  2. Han plockar aldrig bort sina hundra miljarder te koppar som han använder på en dag. Svär att jag kommer lägga dem i hans sida av sängen av dag bara för att…

  3. Han sprider ut sina kläder och andra grejer på golvet i sovrummet. Och i stället för att plocka undan lite då och då, gör han det kanske en dag i veckan (om jag låter det ligga kvar dvs…)

  GAH! Han gör mig galen. Men vissa saker är han bättre än mig på som t.ex. hänga upp tränings/bad kläder direkt när man kommer hem. Dammsuga minst 1 gång i veckan. Byta lakan med viss regelbundenhet osv… Så ska väl inte klaga egentligen. Inga skor i hallen i alla fall. 😉

 41. Sanna

  Hahaha! Du är så rolig Angelica! Patrik är precis likadan med skorna! Ställer dem mitt i vägen så jag alltid snubblar. Han städar aldrig undan barnens leksaker när jag jobbar kvällspass, vilket betyder att när jag kommer hem sent på kvällen så ser vardagsrummet ut som en bombnedslag. Irriterande!!

  Det värsta är nig att han är så långsam och en extrem tidsoptimist. Hålla tider är inte hans grej och jag är precis tvärtom 😉

 42. Tania

  Hahaha!! Så sjukt, jag retar mig på exakt samma saker som du nämner här. Förutom sista punkten.

  Har ibland när jag är som mest förbannad på honom tänkt

  1. Jag kväver han med sockarna nästa gång

  2. Hälla hans skägg rester i hans matlåda

  3. Fylla hans bil med tomma mjölkpaket och ställa 637382020 Miljon skor runt bilen så får han känns hur jobbigt det är när saker är i vägen.

  Meeen jag har såklart inte utfört något av dem.

  Det roliga är att när jag frågar min sambo om det är något jag gör som han retar sig på så säger han att det inte finns något?!? Jag är ju definitivt inte felfri. Vi har ändå varit tillsammans i 11år och bott ihop i 9. Något måste han ha irriterar sig på men näe han kommer inte på något. Aja jag kanske är perfekt ;p

 43. Sarah

  Jag stör mig på min sambo som ställer sin jobbryggsäck i köket och när han äter knäckebröd i soffan och lämnar hårda smulor i soffan, på bordet och på golvet!!

 44. Karolina

  Min man kliver ur sina kalsonger och strumpor samtidigt, de sitter typ ihop som en liten egen underkropp, och så ligger de, ibland lägger han den halva ”outfiten” OVANPÅ tvättkorgens lock. Aldrig i… Han är också expert på att i köket, i samband med matlagning strö små papperstussar omkring sig. Typ, torkar av en sked med en tuss och lägger den PÅ BÄNKEN, torkar av spishällen och lägger tussen PÅ bänken, och fortsätter så – bra med tork-tussen men varför inte kasta den med en gång?!

  Kram för en härlig blogg!

  1. Lina

   Åh Gud jag skulle DÖ tork-tuss-döden om det var min man !!!! Men han gör samma sak med sina underkläder som typ alla män i hela världen verkar göra :p