Angelica Lagergren

Nu ska vi planera dop!

7ad79f9ba52f3fbcb2546c7ecf730f82Som jag längtat efter att få planera Alice dop. Jag älskade ju att pyssla och fixa inför vårt bröllop, så det här ska bli superkul. Vi ska ringa till Tyresö kyrka i morgon, förhoppningsvis blir dopet där i oktober, med samma präst som vi hade på bröllopsdagen. Nu gäller det bara att sätta en budget… Jag började direkt skena iväg och vill ha lunch med vin och champagne istället för dopfika… Men sen insåg jag att det inte fungerar ekonomiskt just nu… Och fika är ju också gott och faktiskt det vanligaste när små umbi gumbis döps. 3903f4da0d1b186a673d801c03b6f4e5

73d007ca5285863bab8d509a47e7bda8a50fabd31ceeb6a82dcad16fff3213f55391975578a16d511d0689b98f3329abTemat blir inte helt otippat, med tanke på bilderna ovanför, rosa. Jag ska sätta mig redan idag och skriva en inbjudningslista. Med bröllop gäller det ju att vara ute i god tid när man skickar ut inbjudningarna. Men när skickar man ut dopinbjudan? En månad innan? Tidigare? Har ni tips på andra saker vi ska tänka på inför dopet? Ni ska också få veta vilka två vi utsett till Alice gudföräldrar, om jag inte redan skrivit det? Amningshjärnan hörrni… Det är lite som att ha massa bomull i hjärnan.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Åhhh vad kul med dop! Er lilla tjej är ju så underbart söt!!!! Vilket hår!

    Håller själv på att planera vårt drömbröllop :). Skriver för att jag behöver din hjälp Angelica. Har följt din blogg ett tag och har sett att du har en greta klänning. Funderar att slå till på en till middagen innan bröllopet och undrar hur du tycker att den är i storleken? Pendlar mellan S och M och har ingen aning om vilken storlek jag ska beställa. Är rädd att en S kan bli snäv vid armarna….. Tacksam för din åsikt!

    Med vänlig hälsning, Frida

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hej! Åh vad roligt med bröllop. Kör på S, det skulle jag gjort. 🙂 älskar mina greta-klänningar! Kram A.

  2. Natalie

    Ååh! Jag ska oxå planera dop nu, även det i Tyresö kyrka 🙂 Vår son föddes dagen efter er Alice.

    Jag har en del rosa dekorationer över efter vårt bröllop i juni som gick i rosa och vitt. Bl.a. pom poms, jag har ingen användning för det längre och om det är något du skulle vilja kika på kan du bara slänga iväg ett mail 🙂 Ligger bara här hemma och tar plats just nu och ser gärna att det kommer till användning för någon annan!

  3. Elin

    Om ni inte är troende och flitiga kyrkbesökare då måste jag slå ett slag för namngivningsceremoni istället. Det har vi haft för båda barnen hemma i vår trädgård med en officiant som hållit i ceremonin. I kyrkan är främsta fokus på Gud och inte på barnet. Blir lika chockad varje gång man är på dop i kyrkan och slås av hur lite själva barnet ingår i dopet (tänk på det när ni är på dop i kyrkan nästa gång så förstår ni vad jag menar!) Med en namngivningsceremoni ligger allt fokus på barnet och det blir mkt mer personligt och faktiskt mer högtidligt. Vi har kört på bubbel, vin, öl och mat från catering efter ceremonin. Behöver inte bli så dyrt. Kul att planera (och genomföra) hur som helst:-)

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hej! Tack för tips, det låter supermysigt men eftersom jag är troende är det viktigt för mig med just kyrka. 🙂 Kramar Angelica

  4. Jennie

    Hej Angelica (och Stefan)!

    Jag började läsa er blogg för ett par veckor sedan och jag måste säga att ni är två helt FANTASTISKA människor. Många ”kändisbloggar” idag är antingen fulla med stavfel, fester eller mode som jag inte bryr mig det minsta om – jag älskar livsstilsbloggar som tar en med ”på djupet”. Ni bjuder på er själva, ni delar med er av roliga, jobbiga, härliga, svåra vardagsbestyr. Som förlossningen, navelstumpen, dopet, gulsoten, rädslan för getingar. Jag blir så harmonisk av att läsa det ni skriver, så glad! Alice är verkligen en docka! Fortsätt med det fina ni gör här, och ni har just fått en trogen läsare från Täby, ursprungligen från djupet av de norrländska skogarna 🙂 / Kram Jennie, 21

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hej Jennie! Åh vilken fin kommentar, tack snälla snälla. Båda två blev helt tårögda av dina fina ord. Så roligt att du gillar det vi skriver. Och Täby, då bor vi ju nära varandra. 🙂 Massa kramar från oss båda.

      1. Jennie

        Hej! Men åh så fina ni är, vad glad jag blev haha! 🙂

        Ja justja, det gör det ju! Jag kommer att jobba som Au Pair nu i höst här i Täby så behöver ni barnvakt eller avlösning för en man&fru-lunch här framöver är det bara höra av er 😉 Jag ääälskar verkligen barn (typ, tårögt-mycket) och blir inte så lite sugen att skaffa en egen liten en när ni lägger upp så härligt mysiga bilder på Alice. Kram!

  5. Marie

    Tycker så tidigt som möjligt med imbjudningskorten. 🙂 Vi fick en dopinbjudan i juni till mitten av aug. Kommer nog inte kunna gå då vår bebis beräknas komma veckan innan. Mysigt att planera dop! 🙂