Angelica Lagergren

Lilla minibebis.

20140729-154101-56461322.jpg
Vår lilla tjej går inte upp i vikt så nu blir det ersättning på riktigt. Vi satte igång så fort barnmorskan gått och hon åt med god aptit… För att sen megakräkas efter. Så nu sitter vi i bilen och ska köpa en calma-flaska som barnmorskan tipsade om. Den ska tydligen påminna om ett bröst.

Jag vill ju verkligen att amningen ska fungera men det gör den inte nu. Jag vill bara att Alice ska växa och må bra. Barnmorskan tyckte att Alice var gul, både på kroppen och i ögonvitorna, så det ska fortsättas hållas under uppsikt. Vi ska till BVC på fredag på kontroll… Ahh mamma-hjärtat… Jag är inte gjord för den här oron.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. liv

    Vår (nu) 4amånaders hade gulsot i början, fick olika råd angående om det var bra att sola i fönstret eller inte osv. Hade en barnmorska som sa att det var helt onödigt och en som sa att det helt kunde ”bota” henne. Träffade efter en månad en underbar superkunnig barnläkare på SÖS som sa att jg oroat mig helt i onödan. Hon lyckades förklara att det på riktigt inte är någon fara alls när gulsotet inte är på den nivån att dom ens rekommenderar att sola (även då är det ju inte värre än att man får just sola). Jg hoppas ni slipper fundera varje dag på om hon är slö eller inte och att ni kan släppa oron för gulsotet tidigare än jg. Att man får fortsätta att ta blodprov och får rådet att hålla koll på om bebisen äter/blir trött gäller ju eg för ALLA barn men riskerar väl att etsa sig fast extra hos dom m gulsot (typ var 5e?) Och dom där råden man får kring gulsotet är rutin och för att vi är supernoga i Sverige vilket såklart är bra. För oss släppte den där värsta oron fr första tiden efter några veckor och det var då vi kunde börja njuta ordentligt av den här fantastiska tiden. Även sömnen blir ju enormt mkt bättre när man slutar ligga halvvaken för att kolla att bebisen andas hela tiden 😉 All lycka till er!

    Styrkekram

  2. Anna

    Hej!

    Grattis till er dotter. Vi fick vår dotter några dagar efter er och har haft lite samma besvär så vi fick åka in till sjukhuset igen och få hjälp. Då fick vi tipset att använda dessa http://www.apotea.se/medela-contact-amningsvårtskydd-l
    Vilket verkligen har löst alla våra problem. Hon äter och går upp i vikt.

    Var bara tvungen att dela med mig då vi är så glada att vi fått det att funka.

  3. Sanna

    Vill tipsa om Dr Browns flaskor. Antikolik och gör att bebisen inte sväljer så mycket luft. Nan sensitive (finns på Ica) är superbra för vår lilla.

    Tips från en trebarnsmamma som alla fått ersättning 🙂

  4. Zena

    Jag hade också de problemet med min son när han föddes , men jag börja göra själv amningste. Jag rekommenderar dig det väldigt mycket .

    Här får du recept
    1tsk fänkålsfrön
    1tsk anisfrön
    1 tsk kumminfrön
    21/2 dl vatten
    Koka upp blandningen i vattnet och låt sjuda 10-15 minuter. Drick 5-6 koppar av teet varje dag.

    Testa det

  5. Lena med 3

    Kämpade med mina två äldsta barn men det slutade med ersättning för båda, jag var helt slut. Nu med tredje så bestämde jag redan på bb att ge ersättning , och nu kan jag njuta och han är nöjd. Fungerar amningen är det ju kalas och det kanske räcker att ge henne lite efter varje amning och sedan fasa ut ersättningen.

    Lycka till och du skall se att hon gått upp nästa vägning.

    Kram

  6. Jenny

    Min lilla tjej fyller snart 4 månader. Jag kör både amning och ersättning och har gjort så sedan start eftersom min tjej var så stor och det tog så många dagar efter mitt akuta snitt innan mjölken rann till. Jag kämpade sedan i flera veckor för att öka mjölken och ammade massor mest hela tiden dygnet runt men tyvärr så räckte ändå inte min mjölk.
    Det funkar jättebra att köra både och. Min tjej gillar både tutten och flaskan. Jag har flera olika flaskor och hon tar alla.

    Kan vara så att hon kräktes för att hon åt mer än vad som fick plats och då kräks de upp överskottet. Det är vanligt att bebisar gör så.

  7. E

    Vi hade exakt samma situation med vår bebis, gulsot och ingen viktuppgång. Jag har ammat och gett ersättning i alla olika former, olika tidpunkter etc etc för att få det lilla livet att gå upp i vikt. Ville också såå gärna att amning skulle funka. Många gånger funderade jag på att ge upp amning och kände mig lite värdelös som inte kunde ge mitt eget barn tillräckligt mat. Men jag gav mig fasen på att det skulle funka. Nu är mini 4 mån och amning funkar toppen sen ett tag tillbaka och mini tjockar på sig fint. Det va kämpigt men nu är jag så glad att jag orkade kämpa! Vi ger fortfarande ett mål ersättning vid läggdags. Såhär med facit i hand är det inte så tokigt för ungen håller sig mätt i många timmar vilket ger mamman ganska många timmars nattsömn! Vill bara dela med mig av min historia, för jag vet hur jobbigt det kan va, men jag vet också att det kan bli himla bra tillslut!

  8. Lena med 3

    Kämpade med mina två äldsta barn men det slutade med ersättning för båda, jag var helt slut. Nu med tredje så bestämde jag redan på bb att ge ersättning , och nu kan jag njuta och han är nöjd. Fungerar amningen är det ju kalas och det kanske räcker att ge henne lite efter varje amning och sedan fasa ut ersättningen.

    Lycka till och du skall se att hon gått upp nästa vägning.

    Kram

  9. Alexandra

    Åh, vad jag känner med dig! Jag fick min son(tredje) på samma dag som dig och när han var åtta dagar så slutade jag amma av olika anledningar. Min lille gick bl.a. inte heller upp som han skulle(vägde själva) men nu är han världens gladaste bebis och jag är sååååå mycket mindre stressad och mår mycket bättre! Han går även upp jätte bra i vikt nu.
    Ville också att det skulle funka med amningen men när det inte gör det så…ersättning är jätte bra och man vill ju bara att sina barn ska må bra.

    Känner med dig och hoppas att allt löser sig för er!

    Stor kram

  10. Elin

    Låt dem ge flaskan med ersättning. Alice behöver det och risken att hon föredrar flaskan om hon ammar plus ger ersättning är minimal. Det är enklast och man är ingen sämre mamma för det. Snarare tvärtom som inser att man inte ska amma till vilket pris som helst.

    Angelika – du är en jättebra mamma! Lyssna inte på alla hundra miljoners varningar/tips du kommer få i all välmening. Gör det som är bra för er familj.

    Jag kämpade och slet som ett djur i 3 månader med mitt första barn och det slutade med förlossningsdepression pga jag kände mig urusel som inte kunde ge mitt barn mat. När jag började komplettera med ersättning fick jag äntligen njuta av mitt barn istället för oroa mig för amning och ett hungrigt barn.

    Kram

  11. Petra

    Om du vill amma så testa tillmatningsset då ger du ersättning samtidigt som du ammar så din mjölkproduktion stimuleras och risken för tuttförvirring är mindre.

    Hur mycket ersättning gav ni? kanske Alice är som min son och säger inte ifrån utan bara äter o äter för att sen kräkas upp överskottet…

    Hade samma problem med dålig viktuppgång och gav ersättning i flaska till slut ville inte min son ta tutten längre då flaska var ju enklare. Har iof inte calma flaskan. Lycka till!

      1. Tanja

        Okej! Det är säkert bara tillfälligt. Snart är hon en rund, plufsig bebis ska du se! Håller tummarna och läser bloggen flitigt 🙂 kram

      2. Zena

        Jag kan rekommendera dig en väldigt bra amningste. Funkade för mig och min son.

        När min son föddes så hade han också svårt att gå upp i vikt.

        Men så berättade min mamma att jag skulle dricka te

        Vilket är 1tsk fänkålsfrön

        1tsk anisfrön

        1 tsk kumminfrön

        21/2 dl vatten

        Koka upp blandningen i vattnet och låt sjuda 10-15 minuter. Drick 5-6 koppar av teet varje dag.