Angelica Lagergren

Stumpen är borta, nu ska ungen badas!

20140728-125253-46373089.jpg
Jag var tvungen att smsa typ alla att Alice navelstump har trillat bort. Fy tusan vad äckligt den luktade nu sista dagarna. Jag är så glad över att den är borta! Det betyder att hon får bada (vår barnmorska gav oss det rådet, har förstått att det är många olika bud gällande bad av spädis).

Sååå! Ge mig era bästa badtips så att Sprallis första bad blir en trevlig upplevelse. Använder ni olja? Jag får inte bada än, så att bada tillsammans är inte aktuellt än. Eller jo, Stefan kan ju bada med henne, men vi ska nog testa badbaljan först.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Se även till att badrummet och platsen där ni kommer att torka, smörja in och klä på henne är lite varmare. I början finns det en stor chans att hon gråter då många bebisar ogillar att vara nakna…så i början badade jag min son varannan eller var tredje dag nu när han är snart fem månader badas han varje kväll som en del av läggningsrutinen 🙂 och jag kan tillägga att han älskar det

  2. Johanna

    Jag skulle också säga ha högre temperatur än man tror. Jag hade läst så noga att man skulle känna med insidan av handleden så att de var kroppstemp. osv. Men vår bebis skrek och skrek och ville inte alls. Efter två försök pratade vi om det på BVC som sa, höj tempen lite och tredje försöket va riktigt mysigt! Så liiite varmare än vad man från början tänker är nog bara skönt för dem.

  3. Matilda

    Har en son på fem veckor. Första badet var inte alls uppskattat. Hade ingen badtermometer så det var svårt att känna om det var lagom, i vårt fall blev det alldeles för kallt. Men nu med badtermometer är det njutfullt till max. Se bara till att barnet är mätt och glad innan.

  4. Elin-mamma till Egon 3 månader

    Hade sett massor fram emot att bada vår lilla Egon men han tyckte först inte alls att det var något mysigt tills jag såg detta klippet.
    https://www.youtube.com/watch?v=l0x4Kpy0Z88

    Nu badar vi ofta, en period när E hade magont badade vi varje kväll för att han skulle komma ner i varv.

    Nu när det är sååå varmt är det mysigt att avsluta med att bebis får ligga naken en stund och lufta rumpan, fast när jag tänker efter så gillade inte lilla E det så värst från början heller.

    Lycka till!

  5. Lina

    Hej! Jag har en kille på drygt 19 månader. När han var nyfödd och vi badade honom gallskrek han varje gång ända tills vi tog varmare vatten än 37 grader. Typ 38 grader är nog bra! Sedan dess har badet gått som en dans! Så det är mitt tips!

    1. Annika

      Exakt så var det för oss också. Frans gallskrek och jag tyckte det var trist eftersom alla sa hur mycket barn ÄLSKADe att bada. Sen ökade vi temperaturen till 38 och då tyckte han det var supermysigt 🙂 Vi fegade lite första gången helt enkelt…