Angelica Lagergren

Regler hemma hos oss.

20140728-094929-35369978.jpg

Jag trodde nog inte att jag skulle bli en sån som satte massa regler när det kommer till lilla umbi gumbi. (Ett av Alice alla smeknamn). Men det finns redan massa regler mig och Stefan emellan. Vissa är ju egentligen självklara, men trots det saker vi reflekterat över. Här är några:

  • Inte dricka kaffe/annan varm dryck när man håller i Alice.
  • Inte bära/hålla tunga saker (typ mobil/glas) över hennes huvud.
  • Alla som kommer hit måste sprita händerna. (Hej bacillskräck!)
  • Nu när det är såhär varmt kan ingen hålla i henne megalånga stunder, hon blir typ överhettad då. Så korta mysstunder för gästerna.
  • Alltid hålla en hand på henne på skötbordet. Lika bra att göra det till en vana redan nu.
  • Inte viska eller prata tyst bara för att hon sover. Vi vill att hon ska kunna sova trots att tv:n är på eller i liv och rörelse.
  • Vi har önskemål om att gäster (i alla fall nu i början) hör av sig innan de dyker upp. Vi har inte kommit in i några rutiner än så blir lite lätt stressade av spontana besök.
  • Inte vrålskrika som en påtänd hyena så fort en geting kommer på 20 meters avstånd (detta gäller bara mig, jag är livrädd för getingar men måste faaasiken skärpa mig. För Alice trumhinnors skull om inte annat. Och jag vill inte överföra mina rädslor till henne. Jag var livrädd igår när det åskade och blixtrade också).

20140728-102350-37430017.jpgDet var det jag kom på nu. Hur har livet förändrats hemma hos er sen er bebis kom? Mycket? Inte alls? Är ni hönsiga eller megacoola? Vi har trots allt bara varit föräldrar i 11 dagar, så vi gör så gott vi kan. Allt för att Alice ska må bra.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jill

    Vi har en regel och det är att vi ska leva i nuet. Vi får inte prata om längtan till den dagen då Bim ger oss sitt första leende eller själv kan hålla i en leksak. Tiden går snabbt som den gör och det gäller att njuta och ta vara på de stunderna man har här och nu med sin bebis. Hoppas att ni har det fantastiskt med allt bebismys. 🙂

  2. Camilla

    Jag har en fråga ang smekmånaden ni hade på Maldiverna (som helt klart är mitt drömresemål).
    Vilket bolag använde Ni er av för att boka, eller diverse, hur gjorde ni med flyg, ingick det i något paketpris osv?

    Sedan ett par månader tillbaka följer jag Eran blogg och den är bara så underbar på alla sätt. Fantastiskt! 🙂

  3. Josefina

    Vi har precis samma regler här hemma faktiskt! Dock har jag inte riktigt klurat ut hur jag ska kunna alltid hålla en hand på Emilia på skötbordet när jag ju vill tvätta händerna efter blöjbytet för att inte föra över bakterier till henne… just nu löser jag det med att jag tvättar megafort och stirrar på henne hela tiden, men det kanske inte funkar när hon blir äldre och snurrar mer… hur löser ni det?

    1. Herr och Fru Lagergren

      På samma sätt, haha. Så bra på att följa reglerna 😉 eller så tar den andra henne när den andra tvättar händerna.

      1. Josefina

        Haha okej vad bra, jag som trodde att ”alla andra” utom jag fattade hur de skulle göra på nåt supersmart sätt 😉 men vi får se till att bli megasnabba tills de blir mer rörliga helt enkelt 😛 bacillskräck!

        1. Anne

          Tror inte det är någon fara med dessa bakterier, det är ju hennes egen bakterieflora som du isåfall får på händerna, hon är ju redan koloniserad med dessa bakterier i tarmen. Däremot apropå inlägget om att bada tillsammans, så kan ju bakterier från den vuxnes tarm kolonisera den nyfödda. Det är väl inte heller något problem om man inte bär multiresistenta tarmbakterier. (Risken är förhöjd om man nyligen ätit antibiotika eller varit utomlands)

  4. Maria

    Tycker det är helt normala & sunda regler. Man lättar på reglerna allt eftersom. Men de regler som har med säkerhet att göra – tummar man aldrig på. Magkänslan ska man lita på, man känner trots allt sitt barn bäst. Njut av er lilla goding!