Därför har vi bytt BB. – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Därför har vi bytt BB.

Vi fick precis en kommentar om varför vi har bytt BB, tack för att ni påminner oss! Jag älskar inte när vi skriver “Och mer om det här senare” och sen blir det inte senare. Det är det sämsta man kan göra som bloggare tycker jag. Så tack igen, bra påminnelse. Här kommer förklaringen!

bild 3 (1)Vi fick välja BB/förlossning väldigt tidigt hos vår barnmorska. Jag tror alla gör det? Vi hade inte pratat så mycket om vilket BB vi skulle välja, utan hade hört gott om både Danderyds sjukhus BB och BB Stockholm. Vi bor i Åkersberga så att välja ett sjukhus söder om stan är inte aktuellt för oss. Att köra bil till Danderyds sjukhus tar max 20 minuter från oss om det inte är köer eller nåt annat som strular. Hur som helst så valde vi BB Stockholm och har sen inte funderat så mycket mer på det.

Grejen är den att BB Stockholm ligger inne på Danderyds sjukhus, fyra våningar ovanför Danderyds sjukhus förlossning. OM någonting skulle hända (ber till gud såklart att det inte gör det) är det trots allt fyra våningar ner med hiss till operationssalen/akutrummet. Ja, jag vet. Det går fort och så vidare. Men det finns fler faktorer som spelar in att vi valde att byta. Det är fler barnmorskar/undersköterskor per födande kvinna på Danderyds förlossning än vad det är på BB Stockholm tydligen. Och när vi fick komma till Danderyds förlossning på rundvandring med barnmorskan Carina Rylander kändes det bara så himla rätt i magen. Ni vet, en känsla man får bara. “Här vill jag vara. Här vill jag föda. Här känner jag mig trygg”.

bild 1 (2)Här är jag på rundvandringen på Danderyds förlossning. Får väl se om jag är sådär glad på själva förlossningen… 

Dessutom föddes jag och min tvillingsyster på Danderyds förlossning, nu känns inte det viktigt i sammanhanget, men lite fint att Alice förhoppningsvis ska födas på samma ställe.

Jag har ingenting emot BB Stockholm och jag har heller ingenting emot BB Sophia. Om det är fullt på Danderyds förlossningen den dagen vi väl ska åka in kommer jag inte bryta ihop om de ber om oss åka hiss fyra våningar upp. Eller åka bil 10 minuter till för att komma till BB Sophia. Nåt jag däremot inte skulle uppskatta är om de sa “Ni måste åka till Gävle och föda, det är fullt överallt!”. Det skulle kännas jobbigt tycker jag. Men helt ärligt tror jag inte att det skulle hända.

Nu känner jag mig oerhört trygg och lugn i vårt beslut. Det känns så himla bra och jag ser som sagt väldigt mycket fram emot förlossningen. Det ska bli spännande att se om jag klarar av att använda alla de verktyg vi fick lära oss på profylaxkursen hos Babyz. Kommer jag kunna tänka “Ja” och “Jag är stark” eller kommer jag få panik och skrika nej? Jag tror att jag kommer kunna hantera smärtan bättre nu efter den kursen, än vad jag hade gjort innan. Jag hoppas i alla fall det.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madeleine

  Om det blir Danderyds förlossning tror jag verkligen inte du kommer att ångra dig! Jag blev i fredags igångsatt pga överburenhet (v.42+0) på Danderyds förlossning. Är fortf kvar på BB här. De två längsta veckorna för övrigt i hela mitt liv efter bf.

  Vi blev inskrivna i fredags kl. 8 och blev från första stund så himla bra bemötta. Min förlossning tog ca 1,5 dygn och alla vi träffat har varit så himla bra och stöttande. Pga av värkstimulerande dropp vart det ett tag väldigt intensivt och jobbigt men så fick jag EDA och var i himlen och det avstannade inte alls. Var otroligt trött och hade feber när det väl vart dags att krysta men då peppade världens bästa barnmorska mig och undersköterska och såklart min man ;). Han var ute på 35 min från första krystningen. Att föda barn var det jobbigaste men häftigaste och underbaraste jag gjort och är så glad att jag valde Danderyd. Dock tror jag att det blir bra vart man än hamnar. Det är verkligen inte långt kvar nu tills ni får träffa er Alice. Lycka till när det väl är dags!

 2. Jennie

  Bra att du byter till ett ställe där du känner dig helt trygg! Skulle det bli så när det väl är dags att ni får en barnmorska du inte känner dig helt trygg med så BYT genast, fundera inte över om du är otrevlig o.s.v. Sen när värkarna börjar göra ont på riktigt o det är dags för krystning så vill man inte känna sig ens det minsta obekväm. Det var nån klok som sa “om du inte känner att du vill krama om din barnmorska så byt!” o jag håller helt med… Jag är så himla himla nöjd över min egen förlossning för att jag kände mig 110% trygg med de människorna som jag hade med mig i salen (en hälsovårdsstudent inkluderad),

 3. Rebecca

  Hej, jag vill bara peppa dig med att säga att jag födde vår väldigt efterlängtade dotter på Dandryds Sjukhus nu i onsdags. Jag är så obeskrivligt nöjd med bemötandet av personalen, allt från första telefonsamtalet till eftervården. Jag kan på fullaste allvar säga att jag var redo att ploppa en till bebis direkt när min förlossning var över för att allt hade gått så fläckfritt, smärtfritt (tack vara deras rekomendationer och kunskap) jag hamnade dessutom i ett skiftbyte när jag endast hade krystningsfasen kvar, och att det bytet kändes så bra, rätt, proffsigt och peppande är svårt i en sån situation. jag är uppriktigt avis på dig som har denna fantatiska upplevelse kvar! heja dig!

  kram rebecca