Angelica Lagergren

Profylaxkurs hos Babyz of Sweden

Igår avslutade vi vår profylaxkurs hos Babyz of Sweden. Vi hade fått många tips om just den kursen innan vi bestämde oss för att gå den. Och jisses vad nöjda vi är! Jag, som ofta tänker rätt många negativa tankar fick lära mig att tänka positivt. Jag vet ju att positiva tankar ger mer positivt i livet och det är ju bara jag själv som mår dåligt av att tänka ”Nej, det går inte” och ”Nej, det är för svårt”. Nu fick jag verktyg att använda och inser ännu mer att tankens kraft är så himla viktig. Jag är övertygad om att jag kommer att ha stor användning av just tankens kraft under förlossningen. Att tänka ”Ja” istället för ”Nej” tror jag kommer hjälpa mig otroligt mycket.

bild 5När vi kom till kursen som var uppdelad på två kvällar (tre timmar per tillfälle) var jag superpirrig. Jag älskar ju att vistas i sjukhusmiljöer (ja, jag vet att det är lite weird!) och kursen hölls på Hotell Mörby (där nyblivna mammor och pappor bor med sina bebisar efter förlossningen) som ligger vägg i vägg med Danderyds sjukhus. Sen tycker jag att det är så himla spännande att träffa andra gravida tjejer. Och här i rummet var vi en hel del preggos och deras partners. bild 2Vid första kurstillfället fick vi lära oss att andas långa, djupa andetag och slappna av. Det var så himla skönt! Jag gillar meditation och sen jag blev gravid (mest nu mot slutet) känner jag ett ännu större behov av att gå in i mig själv och mina tankar. Det kom några tårar vid några tillfällen, vid avslappningsövningarna. Jag fick en sån himla tydlig bild framför mig hur Alice läggs upp på mitt bröst. Och tankar som jag haft innan att jag ska tycka att det är äckligt att hon är kladdig av fosterfett och blod, de är som bortblåsta nu. Stefan fick lära sig flera olika massagegrepp som han kan göra på mig under förlossningen.

bild 4Här trycker Stefan mot svanskotan och det var ljuvligt! Så himla skönt! Det här tänkte jag att vi ska öva varje kväll nu fram till förlossningen. 😉 Massage, men även andning och träning i att tänka positiva tankar. Jag är övertygad om att vi två kommer vara ett sjukt bra team under förlossningen.

bild 3I slutet av kurstillfälle 2 fick vi testa på att få en akupunkturnål i huvudet. Som ni kanske vet sen innan så älskar ju jag akupunktur, det fungerar verkligen på mig. Stefan älskade det inte alls. Men det där tror jag är lite psykiskt… för det gör faktiskt inte ont. Han är väldigt, väldigt rädd för sprutor och nålar, så jag tror att det spelar in. Jag kommer absolut vilja ha nålar under förlossningen.

Men på riktigt tror jag att andningen kommer att hjälpa mig så mycket mer än jag trodde innan jag gick den här kursen. Vid ett tillfälle fick Stefan trycka flera gånger, det hårdaste han kunde på insidan av mitt lår, samtidigt som jag skulle andas långsamt. Och det gick huuur bra som helst! Det kändes på riktigt som att han skulle kunna ha sågat av mitt ben och jag kunde andas mig igenom det. För er som inte testat detta låter det helt sjukt, jag vet. Stefan var väldigt imponerad över hur mycket smärta jag faktiskt klarade, jag som upplever mig själv som en smärtkänslig person annars. Och att han blev imponerad över mig, det stärkte mig.

bild 1Här är Carina Rylander, den fantastiska barnmorskan som höll i kursen. Alltså jag är så avundsjuk på alla som fått ha med henne på sina förlossningar. Hon har på riktigt fått mig att verkligen längta efter förlossningen. Och hon fick mig att inse att jag kommer klara väldigt mycket, bara med tankens kraft. Att vara positiv gör stor skillnad, inte bara inför en förlossning, utan i livet i stort också. Jag är väl medveten om att förlossningen kommer att göra ont, men jag är inte alls lika rädd längre att jag ska tappa kontrollen. Jag vet att jag kan föda. Jag kommer att klara det.

Skärmavbild-2013-09-12-kl.-15.42.44Jag kan varmt rekommendera Babyz profylaxkurs. Jag kommer självklart skriva mer efter förlossningen, hur det var med andningen och det positiva tänkandet. Men just nu känns det så himla bra i både kropp och själ. Om du vill boka kurs i augusti eller september, och gillar Babyz of Swedens sida på facebook så får du just nu 300 kr rabatt.

I morgon berättar jag mer om kvällens besök på förlossningen… Det var så spännande! I framtiden bara måste jag jobba på sjukhus, så är det bara.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. KJ

    Hej,
    Om du känner oro inför förlossningen kan jag rekomendera boken Föda utan rädsla skriven av Susane Heli.
    /KJ