Förlossning på gång? – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Förlossning på gång?

20140530-182302.jpg
Obs! Är du känslig/sitter och äter så läs inte vidare. Nu är du i alla fall varnad. Vissa saker som händer med kroppen när man är gravid kanske ska lämnas utanför en blogg… Men icke! Här kommer dagens äckliga information! Imorse när jag gick upp kände jag hur det rann längs benen… Och tänkte “fan, fan, faaan nu har jag fått en blödning igen”. Rusade in på toaletten men tack och lov inget blod. Det var helt enkelt en annan typ av vätska…

Hade det inte varit för att barnmorskan på föräldrakursen vi var på i måndags sagt att: “Det är väldigt vanligt med tunna/rinniga flytningar mot slutet av graviditeten” så hade jag trott att jag läckte fostervatten. Det kom aldrig något mer, så jag ringde inte till förlossningen heller. Men kroppen känns liksom lite, lite annorlunda… Svårt att beskriva hur, men annorlunda på nåt sätt.

Jag tror inte att jag ska föda de närmsta dagarna, men nåt säger mig att Alice inte kommer stanna i magen till 18 juli. Varför vet jag inte, det känns bara inte så. Men jag vill så gärna att hon stannar tills hon är “klar” och liksom slipper ligga i kuvös.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. joeeeee

  Roligt att hon är beräknad till 18 juli, det var vår dam också för ett år sedan exakt! Men jag fick havandeskapsförgiftning och blev igångsatt i v 37 så vi hade henne hos oss redan 30 juni, ren lycka och så skönt att slippa gå över tiden! 😀

 2. Längtan

  Hej! Förstår dig precis med känslan av”nej nej nej bara det inte är blod!” Jag hade blödningar från v 10 och som bara blev värre å värre efter v21 =soffläge resten av tiden. Jag var alltid lika rädd varje gång man kände något rinna. Jag har fortf en skräck i mig av den där tiden som gör att jag fortf blir skakig av att prata om det. Skriva går bättre 😉
  Vår dotter föddes i v34+1.vattnet gick den förmiddagen. Tror både bebis och min kropp var fed up på att vara kvar i den graviditeten. Men ville bara lugna dig i känslan att hon kanske kanske kommer för tidigt.. för jag känner igen mig i den känslan med 😉
  Vår dotter föddes 6 veckor för tidigt. Men allt gick superbra. Hon behövde ingen hjälp att andas, ingen kuvös. Hon låg värmebädd ett par dagar å vi var kvar på neo i 10 dagar. Idag är hon en helt vanligt 2,5 åring å mår hur bra som helst
  Så försök slappna av och känn tillit.. Även om jag vet att det är svårt.
  Allt kommer att gå bra. Och var inte rädd för att åka in em gång i onödan om du är orolig.
  Stor kram å kämpa på!! Å som mitt mantra var: seger seger seger!

 3. linnea

  Hände mig också i slutet av första grav. Jag var helt övertygad om att det var fostervatten! Hade också hört att flytningar kunde bli lite mer vattniga, men hade aldrig gissat att det kunde bli SÅ rinnigt som vatten (haha, trög tjej). Hur som, fick komma in på ul och det visade sig att allt vatten minsann var kvar. Sen kom han 2 dagar innan beräknat 🙂
  PS. Gillar också att du är så öppet ärlig om allt!

 4. Längtan

  Hej! Förstår dig precis med känslan av”nej nej nej bara det inte är blod!” Jag hade blödningar från v 10 och som bara blev värre å värre efter v21 =soffläge resten av tiden. Jag var alltid lika rädd varje gång man kände något rinna. Jag har fortf en skräck i mig av den där tiden som gör att jag fortf blir skakig av att prata om det. Skriva går bättre 😉
  Vår dotter föddes i v34+1. Tror både bebis och min kropp var fed up på att vara kvar i den graviditeten. Men ville bara lugna dig i känslan att hon kanske kanske kommer för tidigt.. för jag känner igen mig i den känslan med 😉
  Vår dotter föddes 6 veckor förtidigt. Men allt gick superbra. Hon behövde ingen hjälp att andas, ingen kuvös. Hon låg värmebädd ett par dagar å vi var kvar på neo i 10 dagar. Idag är hon en helt vanligt 2,5 åring å mår hur bra som helst
  Så försök slappna av och känn tillit.. Även om jag vet att det är svårt.
  Allt kommer att gå bra. Och var inte rädd för att åka in em gång i onödan om du är orolig.
  Stor kram å kämpa på!! Å som mitt mantra var: seger seger seger!