Angelica Lagergren

Vecka 29.

20140430-070848.jpg Jag brukar ju alltid skriva lite kort om varje ny vecka jag är i och Stefan tar alltid en polaroidbild på mig och magen. I söndags glömdes det bort, i måndags sov jag hos mamma och när vi skulle ta bilden igår insåg vi att det inte fanns nån film kvar i kameran. Så ingen polaroidbild! Vi kan ju inte missa en vecka (alla bilder ska hängas upp i Alice rum sen), så Stefan ska köpa ny film/fotopapper idag efter jobbet.

Vecka 29 alltså. Jag är inne i tredje och sista tremestern, wihoo! 79 dagar kvar (förhoppningsvis) tills hon föds. Nu beräknas hon vara 1,2 kg tung och cirka 40 cm lång. Hon är fortfarande väldigt vild i magen men det står att hon börjar få mindre plats att ta ut svängarna. Igår kändes det som hon drog hela kroppen från ena sidan till den andra, jag och Stefan låg och tittade på magen och jag skrek rätt ut: ÄCKLIGT!!! Stefan tycker bara att det är häftigt och mysigt, men han känner ju inte hennes vilda rörelser på samma sätt som jag gör.

Det står i en av apparna att det kan vara bra att skriva ett förlossningsbrev nu… Så det borde jag/vi ju börja fundera på. Har ni tips på vad man skriver? Jag vill vara så konkret som möjligt, men jag har aldrig varit med om en förlossning innan så jag vet ju inte riktigt vad som väntar.

En helt annan grej, jag får ofta frågor och mail om min vikt och jag vill bara skriva att jag aldrig kommer att skriva om kilon hit eller dit här. Jag kommer aldrig skriva om viktminskning eller viktökning.

Jag kommer inte komma med några tips på hur du kommer i form efter en graviditet. Nix, det är så himla mycket sånt i många andra bloggar och jag vill inte bidra till att fler tjejer mår dåligt över sina kroppar. För även om såna inlägg peppar och inspirerar några finns det alltid de som får ångest och mår dåligt av den typen av inlägg. Så inga såna inlägg i vår blogg alls! Jag hoppas att ni förstår och hittar annan typ av inspiration här än just det viktrelaterade.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marielle

    Jag skrev aldrig ett förlossningsbrev utan min barnmorska skrev in vad jag föredrog. Att jag helst ville föda utan epidural men var öppen för lustgas, min kille ville inte klippa navelsträngen och det var väl det enda!
    Skriv så att det är lätt att läsa, kanske skriva som en lista. För om du måste byta barnmorska så ska det ju vara lätt för nästa att läsa också!
    Förresten, superbra att du inte skriver om din vikt, jag tycker att det är så mycket vikthets så det är skönt att slippa. Ha en trevlig kväll!

  2. Stina

    Det gör mig så himla glad att du har en sån sund inställning till vikt! Helt fantastiskt, tror det kan få så många att må bättre! Kram

  3. joeeeee

    Riktigt vettigt beslut! Träning i all ära men hets är inte roligt. Det finns så mycket mer man kan ägna sig åt i livet som är meningsfullare! 😀

  4. Amanda

    Åh fy bubblan vilket härligt inlägg. Jag blir kvävd av all #fitnessinspo (haha) och all vikt hets. Är i vecka 16 och ÄLSKAR er blogg, super mysig och härlig:)

  5. Naomi

    Älskar att läsa eran blogg, den är så skön, inspirerande och äkta. Är superglad att du skriver att du inte kommer ta upp det här med vikten, jag är i vecka 38 och har gått upp MYCKET men det bekommer mig inte alls för jag tänker att det är bara naturligt under en graviditet. Jag har läst flera andra gravid/mammabloggar och så fort barnet är ute känns det som att det börjar handla om träning, diet, kost, och att gå ner i vikt så fort som möjligt. Då brukar jag alltid sluta följa den bloggen, för det är så himla tröttsamt. Alla får göra som de vill men jag orkar inte läsa allt det där. Hoppas nu att de sista veckorna av graviditeten blur riktigt fina och att du får må bra i kroppen! Kram

  6. Jenny

    På BB Sthlms hemsida finns en mall. Jag tyckte också det var svårt att veta vad jag skulle skriva så det var skönt att ha något att utgå ifrån.

  7. Sofia

    Hej!

    Jag gjorde så att jag skrev ett förlossningsbrev och trodde att nu var det klart och gjort. Med tiden insåg jag att brevet mer var för att förbereda mig och partnern inför vad som skulle komma samt att få mig att reflektera och bearbeta. Någon vecka efter hade allt lagt sig och jag kunde börja skriva på ett mer ”realistiskt” brev där jag visade tillit till barnmorskan istället för att jag med medicinska termer skulle berätta för dem hur de skulle sköta sitt jobb (;

    En skulle kunna säga, skriv en kladd och var allt du vill vara och känn alla sorters olika känslor. Landa i det och sedan använder du/ni det ni fortfarande tycker är viktigt och känns bra för er att ha med i brevet. Lycka till!

  8. Kicki

    Tack för det!
    Vikthetsen är helt galen, vad spelar det för roll hur många kilo man går upp eller ned. Kroppen skapar ett liv och det är så himla häftigt. Jag har ägnat negativa tankar kring min kropp varje dag senaste åren och det är så otroligt skönt att släppa de tankarna och bara njuta av att min kropp är helt fantastisk, precis som den är!

    Jag tycker så mycket om eran blogg, den känns äkta och ärlig!
    Lycka till med allt.

  9. Maria

    Jag tycker det är härligt att läsa er blogg! Jag är just nu i vecka 20 och tycker det är kul att läsa om vad som komma skall 🙂

    Skönt att ni väljer att skriva inte om vikthetsen, sjuklig panik över det tycker jag! Du är ju vacker precis som du är…

    Kämpa på med foglossning och artros, hoppas det blev bättre efter akupunkturen.

    Tack för en super blogg!!!