Angelica Lagergren

Fynd från New York + resa med bebis

20140430-113043.jpg När jag och Stefan var i New York för exakt två år sen köpte vi den här lilla klänningen från Ralph Lauren. Det står att den är för bebisar 3 mån, men den är så himla liten så jag tänker att Alice kommer kunna ha den i sommar i alla fall.

Innan jag blev gravid pratade jag och Stefan om att bo i NY i två, tre månader när vi fått barn. Jag vet helt ärligt inte hur vi tänkte… Det är som alla vet inte gratis att bo där, så jag har ingen aning om var vi tänkte att alla pengar skulle komma ifrån. Dessutom känns det som att det mesta kommer kännas nytt och främmande med en liten bebis i familjen, och då kan det ju vara skönt och tryggt att ha familj och vänner nära. Nej, bo i New York får vi helt enkelt göra senare i livet.

Men resa, det vill vi göra med Sprallson. Jag föreslog Thailand i december, jag har aldrig varit där (då är hon fem månader) men Stefan är inte lika pepp på det. När reste ni första gången med era bebisar? När är det bäst? Hur jobbigt är det att flyga med en skrikapa? (Om man nu får en liten kolikskrikis). Tipsa gärna om resmål som funkar med en bebis som är typ 5-6 månader.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Va i NY och Florida i två veckor med två mån bebistjej. Toppen, hon sov ammade byte blöja o va liten och behändig att ha i knäet på flyget. Ingen större infektionsrisk i usa och restid 7-8 tim. Thailand hade jag inte åkt till, längre tlygtid och infektionsrisken. Va vid medelhavet när hon va 1 år och 3 mån och fast kort flygtur jobbigare. Hon är stor att ha i knäet och förstår inte att man måste va stilla, vaken o behöver underhållas men man måste vara med hela tiden. Nu ska vi åka tillmedelhavet igen o hon är 2 år o 3 mån och det kommer funka bättre igen. Hon måste ha eget säte, förstår när man pratar o kan prata själv, kan sitta still o se film o rita etc och leka själv mkt mer och lättare att underhålla vid pool och hotell. Alla våra resor harfunkat jättebra men olika mkt jobb från vår sida. Mkt beror på hur barnet är också. Vi har en mkt snäll o lugn tjej som gillar åka vagn o aldrig skrikit. Inte ens när planet lyfter o landar ;). Gravid igen o i aug kommer tjej nr 2. Lycka till med Alice o resandet.

 2. Lisa

  Min bästa vän åkte med sin 6månaders till californien och roadtrippade två månader. Inga problem sa hon. Hon har haft det himla bra med sin flicka. Liksom inget var någonsin ett problem.

  Annars läste Amanda schulmans blogg förr. Då åkte familjen till Dubai en vecka. Hon sa att det var prefekt vintertid med småttisar. Tiden, maten, temperaturen och sjukvården är några av delförslag hon sa.

 3. Josefin

  Vi var precis i Grekland med vår bebis som är 5,5 månader. Det var verkligen perfekt. Hon kryper inte än, men kan roa sig själv med leksaker och kan sitta upp i ens knä under flygresan. Hon äter inte mat än, så det är väldigt praktiskt. Och så har bebisen vid den här åldern börjat ha längre vakenperioder oftast, vilket underlättar middagar osv, men sover oftast flera gångar under dagarna så man får lite egen tid att filosofera över resmålet. Eller vad man nu gör. 🙂 Innan 3 månader skulle jag nog inte åka med tanke på infektioner och att i alla fall vårt barns humör kändes lite mer ”opålitligt”, trots att hon inte hade kolik eller så. Lycka till!

 4. Fia

  Man kan lugnt resa med en 5-6 mån bebis, bra de fyllt 3 mån så tycker jag det är ok för de 3 första månaderna är oftast ganska jobbiga och man behöver den tiden att lära känna sitt barn. Min första var 8 mån då vi åkte till Thailand/Sri Lanka och Kina i 3 1/2 månad, Thailand är ju helt klart enklast att resa till md barn av de tre länderna. Hon kröp under den tiden så hon har väl fått i sig alla bakterier man kan tänka sig som finns i de länderna. Vi reser i stort sett varje år i ca 2 mån, det man verkligen ska tänka på är att allt finns där man behöver inte släpa med sig en massa saker. Vi åker i aug igen och det blir första gången med två barn, Kingston kommer då vara nästan 11 månader och Havanna drygt 4 1/2år så han kommer nog mest troligt lära sig gå där borta 🙂

 5. Mathilda

  Jag tycker det går bra att flyga med min son men vi har valt bort långväga resmål som Thailand och USA. Just för att en jobbig resa kan bli en jävligt jobbig resa om man flyger så långt. Men om något år när han är större och är lättare att roa, då ska vi definitivt flyta längre igen. Nu har vi hållt oss max 4 timmars flygande iväg och det har varit perfekt. Min lille älskar länder vid medelhavet där det är lite varmare och där många älskar små blonda barn 🙂

  1. carin

   Det är precis tvärtom ,ju mindre barnen är ju lättare.Rest mycket med spädbarn men sitter ogärna på ett plan till Thailand med en 2-3 åring med mycket spring i benen.
   Så ut o res med era små barn,amma eller ge flaska vid start landning för att undvika att det slår lock i öronen på det lilla barnet,sen brukar de somna lugnt o gott.