Angelica Lagergren

Måttbeställda kostymer – Sequor.se

Sequor.se är en av de tillverkare som jag verkligen ser fram emot att testa. Främst av den enkla, men ändå svåra anledningen till att de är en av, mig veterligen två (och den enda i mitt test) som har möjlighet att sy sitt mellanlager i kavajen i det fall att kunden efterfrågar det. Detta gör att kavajen får ett snyggare fall på kroppen, samt om du skulle blir kvar ute i regnet så kommer inte kavajen bubbla sig i tyget vilket limmande kavajer gör. Nu ska tilläggas att det är sällan du hittar kavajer med sydda mellanlager utan att spenderas flera tusentals kronor. De flesta svenska kostymtillverkare limmar sina mellanlager och ni vet vad de kostymerna kostar.

Skärmavbild 2014-04-15 kl. 19.07.34Du börjar designa på Sequor.se med att välja vilket kvalité du önskar i tyget på din kostym. Här finns fem olika tygkategorier från 1 990kr upp till 3 990kr för din kostym. Under varje tygkategori finner du de olika färgerna på tyger som finns. Marinblått, blå, via mörk och ljusgrått till svart. Jag valde ett marinblått Stretch Limo-tyg.

Du gör sedan fem enkla val. Classic eller slimfit? Två knappar, tre knappar eller dubbelknäppt kavaj? Vart vill du att delningen på kavajens baksida skall sitta? Enkla eller uppvikta slut på byxorna? Pressveck eller inte? Enklare än så blir det inte, och mer behöver du faktiskt inte heller för en snygg kostym. Och jag ska erkänna att man snurrar lätt bort sig i alla valmöjligheter om det finns fler.

När du är klar med kostymen kan du sedan välja att lägga till diverse extraval. Här finns kontrasterande fodertyg, extra byxor, specialsömnad och de jag valde: väst, blazerknappar och monogram. Det finns även en expressleverans där du har din kostym levererad till dörren på två veckor.

vest-250x250   Metal-Button-4-250x250  IMG_1779-250x250

Måttagningen är lika straight-forward som allt annat med Sequor.se. 15 mått och du är klar. Nu sitter jag här och väntar på leverans.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.