Mer om bröllopsresan #TBT – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Mer om bröllopsresan #TBT

Vi lovade, som vi så ofta gör, att vi skulle återkomma till bröllopsresan. Vi gjorde det i det här inlägget och nu har ni duktiga läsare kommenterat om att vi inte har gjort det. Bakläxa på oss! Angelica visade ju lite fler bilder från bröllopsresan här. Vi utlovade svar på dessa frågor; Hur gick det att flyga? Vad finns det att göra? Vad gjorde vi? Vad kostade allt? Så vi tar dem i den ordningen.20140227-103525.jpg

Hur gick det att flyga?

Vi scannade runt lite på nätet, och till Kuredu dit vi åkte, så går det att köpa paketresor med Ving och passande flyg. Däremot så var priserna och flygtiderna bättre med Qatar som vi valde att flyga med, så vi bokade flyget separat och sen transferflyg och boende via Ving. Flygresan tog ungefär tolv timmar om man räknar in väntetiden i Doha och exkluderar väntetiden på pontonplanet från Male (huvudstaden och internationella flygplatsen på Maldiverna). Resan Stockholm-Doha (och tvärt om) flög vi Dreamliner vilket var en upplevelse i sig själv. Så tyst, så bekvämt och så bra in flight entertainment. Ett tips till er som i framtiden skall flyga och byta flyg i Doha är att ha så kort tid där som möjligt. Det kan vara en av de tråkigaste flygplatserna jag varit på och då har jag spenderat sex timmar på Paris Vatry.20140227-102726.jpg

Vad finns det att göra?

Ganska mycket men ändå ganska lite, det beror på hur man ser det. Vi åkte dit för att vila, sola och bada. Om du älskar att dyka och snorkla så finns det fantastiska rev och dagstripper, dock är inte detta vår grej. Det fanns fotbollsmatcher på kvällarna, tennisplaner att låna, gym, massor av pooler, barer och sådant som man förväntar sig på en resort som denna.20140227-102757.jpg

Vad gjorde vi?

Vi tog det väldigt lugnt, sov väldigt mycket och solade ännu mer. Vi belönade oss med några spa-behandlingar, spelade lite mindre golf än vad jag ville och mer än vad Angelica ville. Vi hängde vid poolen, läste böcker och drack drinkar (efter klockan tolv). På Angelicas födelsedag så delade vi en flaska Tattinger, det har nog aldrig smakat så gott som då, och käkade på en av alla al a carte restauranger.20140227-102742.jpg

Vad kostade allt?

Flyg, boende, all inclusive och allt extra gick på totalt dryga 75 000kr. Vi hade kunna gjort det billigare, och skulle vi göra det igen så skulle vi göra det på det här sättet, att vi bott någon natt ute på vattnet som vi gjorde och sedan tagit en strandvilla (inte en strand bungalow) istället. Det är 15-20 000kr billigare under en tvåveckors vistelse och är inuti lika fina som vår vattenvilla. De flesta strandvillor låg dessutom på “rätt sida” ön som inte var lika utsatt för blåst när kvällsovädren drog in. Vi hade all-inclusive vilket vi kan rekommendera, dock så hjälpte ju inte det eftersom Angelica tömde mini-baren på godis och läsk varje kväll (okej, jag hjälpte till rätt bra jag med). Det är ju ett tips då, att låta mini-baren vara, men en Snickers har aldrig smakat så bra som när den kostar 35kr.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.