Angelica Lagergren

Babyskydd på Blocket?

20140226-164239.jpg
Ikväll ska jag bege mig till Bromma för att plocka upp det skötbord som vi har bestämt att vi ska ha till Lilla Frös rum.

Vi kommer att ha ett skötbord uppe och ett dom blir lite platsbyggt, om vi ska kalla det så, i badrummet nere efter vi har renoverat det senare i vår.

Men tillbaka till rubriken, skötbordet har jag kammat hem på Blocket. Som nytt, fast halva priset. Min fråga till er är nu kort och gott. Kan man köpa ett begagnat babyskydd med isofix-fäste på Blocket eller ska det köpas nytt? Om nytt, varför då?

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabella

    Hur gjorde ni med babyskyddet tillslut? Köpte ni ett nytt eller begagnat. Står själv i valet och kvalet hur vi ska göra.

  2. Mp

    Plasten runt skydden torkar efter bara några år, och skyddet har inte så lång ”håll barhet” sedan är de viktigt att den inte är krockad något som säljaren inte skulle uppge om fallet skulle vara så antagligen. Låna kanske av någon ni känner så ni vet va skyddet varit med om, eller hyr. Finns att hyra på babysproffsen eller från vissa försäkringsbolag. Vi köpte ett dyrt för ca 3000:- till vår tjej. Använde de i ca 6mån sen var vi tvinga att köpa en ny den kostade 4500:- mycket pengar under kort tid, men allt handlar om säkerhet. Lycka till med ert lilla frö

  3. Rebecca

    På de flesta bb här omkring iaf, kan man hyra där. Dom kontrollerar alltid skydden noga efter varje person och är billigare än att köpa för att ändå bara använda en relativt kort stund. Sen ska väl skydden inte vara äldre än typ 5 år, tror jag det var?

  4. Felicia

    Precis som andra har skrivit ovan så ska man inte köpa babyskydd begagnat om man inte med 100 % säkerhet vet att det är okrockat. Så att köpa/ärva av en släkting eller vän man litar på är ju ingen fara men jag skulle inte köpa av en okänd på Blocket. Däremot allt annat går ju att handla second hand! Vi köpte vår vagn på Blocket, Brio happy årsmodell 2013. Liggdelen använd i ett par månader, sittdelen inte använd alls. Fick med regnskydd, reflexer mm, allt för mindre än halva priset mot vad det skulle ha kostat nytt!

  5. Jenny

    Precis som de andra skriver ovanför är det viktigt att det inte varit med i någon olycka. Själv skulle jag inte köpa det på blocket av just den anledningen. De flesta babyskydd är upp till 13 kg och funkar alltså första året, om man som ni har egen bil skulle jag satsa på att köpa nytt eller ett som är testat.

    Vid Fridhemsplan ligger säkerhetsbutiken (samma lokaler som babyproffsen), de säljer bl.a. begagnade babyskydd som har genomgått säkerhetstester. Vi köpte vårt där och är nöjda. Rekommenderas!

  6. .

    Man ska kolla när babyskyddet är gjort, står under, dom håller bara ett visst antal år. och så att det inte är krockat.

  7. Frida

    Det råd jag och min sambo fick vid köp av vagn och babyskydd var att det viktigaste och enda man egentligen behövde/skulle köpa nytt var just banbskyddet. Av säkerhetsskäl! Man kunde tex inte vara säker på att den varit med i en krock eller blivit utsliten på andra vis som kunde göra att säkerheten och kvaliteten försämrades osv. Kommer inte ihåg allt den kvinnan rabblade upp men i slutändan kände vi att där ville vi köpa nytt för att garantera bra och säkert babyskydd för vårt barn. Kanske var ett färsäljningsknep från henne men just vid färd i bil vill jag känna mig helt säker för mitt barn. Ska ni köpa begagnat kolla gärna upp just hur gammal babyskyddet är och om den varit med om någon skada etc 🙂

  8. Johanna

    Min kille satte sig lite in i det där när vi skulle köpa babyskydd. Det man ska vara försiktig med och ta reda på är om babyskyddet varit i någon slags bilolycka (även en mindre sådan) för då får man inte använda det. Precis som med hjälmar så kan en liten smäll skada utan att det går sönder. Annars är det fritt fram med begagnat! Generellt används ju inte babyskydden så länge och jag hoppas att inga människor är så cyniska och elaka att de säljer skadade babyskydd. En del köper babyskydd för taxiresan från BB utan att ens ha egen bil, och de är ju i väldigt gott skick då och knappt använda.

    Du får ha ögonen på skaft, men det tror jag nog att du har och i så fall är det bara att köra. Bokstavligt talat. 😉